Τα 5 συχνά λάθη που κάνετε και δεν χάνετε βάρος!

woman fitness

Παρότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες μιας δίαιτας, για ακόμη μία φορά δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα… Αν και επιλέγετε πάντα βιολογικά προϊόντα, και προϊόντα με χαμηλά λιπαρά, εκείνα τα ρημάδια τα περιττά κιλά, σας έχουν γίνει βδέλλα και δεν λένε να φύγουν με τίποτα! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Τι είναι αυτό που κάνετε λάθος, και στέκεται εμπόδιο στο αδυνάτισμά σας;

Η αιτία καλοί μου φίλοι δεν βρίσκεται πάντα στις τροφές και την ποσότητα που επιλέγουμε να καταναλώσουμε. Υπάρχουν και άλλες, σημαντικές αιτίες που “σαμποτάρουν” την προσπάθειά μας να χάσουμε σωματικό βάρος. Δείτε πέντε από αυτές εν συνεχεία:

1. Δεν κοιμόμαστε αρκετά

Όταν μας λείπει ύπνος, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε τακτική βάση, τα επίπεδα ενέργειας που έχετε όταν ξυπνάτε είναι χαμηλά και ο οργανισμός σας θα αναζητήσει κάποια τροφή με ζάχαρη/λιπαρά για να πάρει την επιπλέον ενέργεια που του λείπει. Επίσης, ο περιορισμένος  ύπνος επηρεάζει την ορμονική ισορροπία του οργανισμού και εμποδίζει το κάψιμο του λίπους.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “The Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism” έδειξε, ότι ακόμα και μία νύχτα αϋπνίας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που το σώμα σας αντιδράει στην ινσουλίνη και ως εκ τούτου να μας κάνει να έχουμε τάση προς παχυσαρκία…

2. Δεν πίνουμε αρκετό νερό κατά την διάρκεια της μέρας, ή πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος

Συνήθως είναι βασική προϋπόθεση σε κάθε διατροφικό πρόγραμμα, αλλά λίγοι άνθρωποι εκτιμούν την σημασία του να πίνουν τουλάχιστον 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα. Επίσης, όταν πίνουμε νερό κατά τη διάρκεια του γεύματος, τότε διαλύονται τα οξέα του στομάχου, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να διαλίσουν σωστά την τροφή και καθυστερεί η διαδικασία της πέψης. Τέλος, αν πίνουμε 1-2 ποτήρια νερό λίγη ώρα πριν από ένα κύριο γεύμα, τότε το πιο πιθανό είναι ότι θα καταναλώσουμε και λιγότερη ποσότητα τροφής.

3. Όταν δεν τρώμε πρωινό

Δεν είναι τυχαίο που χαρακτηρίζεται ως το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το καλό πρωινό “θέτει σε κίνηση” τον μεταβολισμό μας, μας γεμίζει με ενέργεια και αυξάνει το κάψιμο του λίπους. Καλό θα ήταν βέβαια να αποφύγουμε την πολύ ζάχαρη και τα λιπαρά και να προτιμήσουμε τα δημητριακά, τα φρούτα και την πρωτεΐνη.

4. Αν καταναλώνουμε συχνά και πολλά σνακ μεταξύ των γευμάτων

Κάθε φορά που καταναλώνουμε κάτι “πρόχειρο”, ανεβάζουμε το επίπεδο ινσουλίνης, γεγονός που κάνει το σώμα σας να αποθηκεύει λίπος. Βεβαιωθείτε ότι τα γεύματά σας αποτελούνται από άπαχες πρωτεΐνες, υγιεινά λιπαρά (π.χ. από ψάρια), άμυλα πλούσια σε φυτικές ίνες, και πολλά μη-αμυλούχα λαχανικά, έτσι ώστε να μπορείτε να αντέξετε για 4 έως 6 ώρες μεταξύ των γευμάτων.

5. Όταν ασκούμαστε με λάθος τρόπο

Σχετική έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση “The Journal of Sports Medicine and Physical Fitness” έδειξε, ότι η υψηλής έντασης προπόνηση με σύντομα διαλείμματα (για λίγη ώρα) είναι πιο αποτελεσματική, όταν πρόκειται για την απώλεια βάρους, συγκριτικά με την ήπιας έντασης σωματική άσκηση που διαρκεί περισσότερη ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;