Η συμβολή του πρωινού στο αδυνάτισμα!

#breakfast

Πολλές συζητήσεις και έρευνες έχουν γίνει αναφορικά με την αξία του πρωινού στη διατροφή μας, αλλά, αληθεύει πως όσοι το παραλείπουν κινδυνεύουν να φορτωθούν παραπανίσια κιλά;

Νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση “American Journal of Clinical Nutrition” ρίχνει περισσότερο φως στη συμβολή του πρώτου γεύματος της ημέρας στη δίαιτα.

Παλαιότερες μελέτες που αφορούσαν αυτό ακριβώς το ζήτημα απέδωσαν αντικρουόμενα αποτελέσματα, με ορισμένες από αυτές να δείχνουν ότι το πρωινό μας βοηθά να χάσουμε βάρος και άλλες να δείχνουν το αντίθετο.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή διάρκειας 16 εβδομάδων. Στη μελέτη συμμετείχαν 309 υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα ηλικίας 20-65 ετών που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας.

Οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες: κάποιοι από αυτούς έπρεπε να τρώνε καθημερινά πρωινό πριν τις 10 το πρωί, κάποιοι δεν έπρεπε να φάνε τίποτα μέχρι τις 11 το πρωί και κάποιοι δεν έλαβαν καθόλου οδηγίες από τους ερευνητές (44 άτομα που είχαν δηλώσει ότι δεν τρώνε σχεδόν ποτέ πρωινό και 52 άτομα που είχαν δηλώσει πως τρώνε σχεδόν πάντα πρωινό).

Μετά την ολοκλήρωση της δοκιμής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παράλειψη του πρωινού δεν επηρέασε καθόλου το βάρος των συμμετεχόντων, και επίσης, όσοι έτρωγαν καθημερινά πρωινό δεν έχασαν, ούτε πήραν κιλά.

Σε καμία περίπτωση βέβαια η νέα αυτή μελέτη δεν αποτελεί προτροπή να παραλείπουμε το πρωινό, ούτε να υποτιμήσουμε τη διατροφική αξία του. Καθώς, ένα σωστό πρωινό, όχι μόνο μας δίνει ενέργεια να ξεκινήσουμε τις διάφορες ασχολίες μας, συμβάλλει στο να έχουμε καλή διάθεση, και βοηθάει την διατροφική ισορροπία του οργανισμού μας. Οι άνθρωποι μάλιστα που καταναλώνουν πρωινό είναι πιο δραστήριοι και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ ή στην εργασία τους, από εκείνους που παραλείπουν να καταναλώσουν πρωινό. Τέλος, αμέτρητες επιστημονικές έρευνες σε παιδιά, απέδειξαν ότι η κατανάλωση πρωινού βελτιώνει τη μνήμη και επηρεάζει θετικά τις διεργασίες που απαιτούνται για τη διατήρηση νέων πληροφοριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;