3 μυστικά για να κοιμηθείτε πιο εύκολα!

sleeping_man

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον ύπνο τους, και ενώ πέφτουν στο κρεβάτι, δεν καταφέρνουν να κοιμηθούν για αρκετή ώρα.

Η δρ Maria Merinez από το Κέντρο Ύπνου “Valley” στο Φοίνιξ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, υποστηρίζει ότι υπάρχουν τρεις απλές συνήθειες που αν τις ακολουθήσετε, θα δείτε ότι θα καταφέρετε να κοιμηθείτε πιο εύκολα!

1. Μειώστε τις δραστηριότητες και την τηλεόραση πριν πέσετε για ύπνο!

Προσπαθήστε να αφήσετε στην άκρη κάθε δραστηριότητα ή υποχρέωση που είναι κουραστική τόσο για το σώμα, όσο και για το μυαλό, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι να κοιμηθείτε. Κάθε δραστηριότητα που θα αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος, θα σας κάνει να νιώσετε και σε μεγαλύτερη διέγερση. Αυτό θα σας εμποδίσει στη συνέχεια να χαλαρώσετε, προκειμένου να σας πάρει ο ύπνος.

Επίσης, μην παρακολουθείτε τηλεόραση λίγο πριν πέσετε για ύπνο. Ο έντονος φωτισμός στέλνει λάθος μηνύματα στον εγκέφαλό σας ότι πρέπει να παραμείνει ξύπνιος. Προσπαθήστε να την κλείσετε και να αφιερωθείτε σε κάποιο βιβλίο. Ο εγκέφαλος τότε θα λάβει το “σήμα” ότι είναι ώρα ξεκούρασης.

2. Κρατήστε τα κατοικίδια έξω από το δωμάτιο που κοιμάστε!

Τα κατοικίδια είναι πολύ πιθανό να είναι ανήσυχα, να σας ενοχλούν για να τους δώσετε προσοχή, ή απλά να κάνουν θόρυβο καθώς προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Επίσης, οι τρίχες από τα κατοικίδια είναι πιθανό να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις (όπως φτέρνισμα και δυσκοιλιότητα), οι οποίες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να κοιμηθείτε ήσυχα και βαθιά…

3. Μειώστε τη θερμοκρασία στο δωμάτιο!

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που ξαπλώνουν για ύπνο σε δωμάτιο με χαμηλότερη θερμοκρασία είναι πιο εύκολο να αποκοιμηθούν και κάνουν πιο “βαθύ” ύπνο. Προτού πέσετε λοιπόν για ύπνο, ρυθμίστε την θερμοκρασία του δωματίου (εφόσον είναι δυνατόν), ώστε να είναι ελαφρώς πιο χαμηλή από τη θερμοκρασία περιβάλλοντος ή του υπόλοιπου σπιτιού.

Αν ακολουθήσετε τις παραπάνω ενδείξεις, τότε θα δείτε ότι ο ύπνος θα σας παίρνει πιο εύκολα, και θα καταφέρνετε να ξεκουράζεστε όσο θέλετε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;