Μάγισσα - Παρθενόπη Μπουζούρη: «Δεν ήξερα ότι η Πολυξένη ήταν ομοφυλόφιλη»
«Όταν πήρα τον ρόλο πήρα μόνο τα δέκα πρώτα επεισόδια, δεν είχα ιδέα τι θα ακολουθούσε»

Η Παρθενόπη Μπουζούρη έχει αναλάβει τον ρόλο της Πολυξένης στη «Μάγισσα», την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1. Πρόκειται για έναν χαρακτήρα που παίζει βασικό ρόλο στις εξελίξεις της πλοκής, ενώ αποκαλύφθηκε και πρόσφατα, ότι είναι ομοφυλόφιλη.

Η ηθοποιός πήγε καλεσμένη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και μίλησε για την πολυπλοκότητα της ηρωίδας της, αλλά και τη δυσκολία της να βρει αναφορές προσώπων εκείνης της εποχής (γύρω στο 1800) που να ήταν ομοφυλόφιλα.

 

 

 

«Δεν ήξερα, όταν πήρα το ρόλο πήρα μόνο τα δέκα πρώτα επεισόδια, δεν είχα ιδέα τι θα ακολουθούσε. Μου έρχονταν σιγά σιγά τα εγκεφαλικά, επεισόδιο και εγκεφαλικό. Όταν διάβασα το πρώτο είπα “όπα τι κάνουμε;”. Μίλησα πολύ με τον Λευτέρη Χαρίτο, γιατί είναι και ζήτημα αισθητικό. Δεν υπάρχει αναφορά, ούτε στο μυθιστόρημα, ούτε στην ποίηση.

Ψάχνοντας για αναφορές για queer πρόσωπα γυναικών της εποχής, το πιο κοντινό που βρήκα ήταν η Έμιλι Ντίκινσον, μια ομοφυλόφιλη γυναίκα που ζει λίγο αργότερα, 1880 και μετά, που ζει κλεισμένη στο σπίτι της. Είναι ερωτευμένη με τη γυναίκα του αδερφού της που μένει στο διπλανό σπίτι, αλλά δεν βγαίνει ποτέ, τα εκφράζει όλα μόνο στις λέξεις της, στα ποιήματά της».

«Η Πολυξένη είναι ένα πρόσωπο κομβικό, φανερώθηκε στο επεισόδιο 20 γιατί η παρουσία του σκιωδώς επηρεάζει όλη τη δραματουργία της σειράς» είπε, μεταξύ άλλων, η Παρθενόπη Μπουζούρη.

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;