Οι χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση αλκοόλ στον κόσμο
Τα πιο... βαριά ποτήρια του κόσμου

Όταν σκεφτόμαστε τις χώρες που καταναλώνουν περισσότερο αλκοόλ, οι πρώτες που μας έρχονται στο μυαλό είναι η Αμερική, η Γερμανία και η Βρετανία, άντε και η Σερβία.

Όμως καμία από αυτές τις χώρες δεν μπορεί να συγκριθεί με έθνη όπως η Λετονία, η Αυστρία, ακόμη και μια συλλογή νησιών στον Νότιο Ειρηνικό.

Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA), η οποία ανέλυσε τον μέσο όρο των λίτρων καθαρού αλκοόλ που έπινε κάθε άτομο σε 189 χώρες.

Τα Νησιά Κουκ -μια συλλογή νησιών στον Νότιο Ειρηνικό- βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας, με τον μέσο άνθρωπο να καταναλώνει περίπου 13 λίτρα ετησίως- δηλαδή περισσότερα από 100 ποτήρια κρασί.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν στο πλαίσιο του World Factbook της CIA, μιας βάσης δεδομένων αναφοράς που παρέχει λεπτομερείς δημογραφικές πληροφορίες για 266 χώρες.

Τρεις από τις χώρες της πρώτης πεντάδας βρίσκονται στην Ανατολική Ευρώπη, την πατρίδα της βότκας, η οποία έχει μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά αλκοολισμού. Περισσότεροι από ένας στους 10 άνδρες στη Λετονία και τη Λιθουανία, για παράδειγμα, είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ. Η Αυστρία, όπου η νόμιμη ηλικία κατανάλωσης αλκοόλ είναι τα 16 έτη, έκλεισε την πρώτη πεντάδα..

Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι περίπου οι μισοί ενήλικες άνω των 18 ετών των Νήσων Κουκ πίνουν αλκοόλ, με ορισμένες ομάδες να πίνουν έως και 10 ποτά σε μία μόνο βραδινή έξοδο.

Η χρήση αλκοόλ ήταν πιο συχνή στους άνδρες, οι οποίοι αποτελούσαν περίπου το 57%, έναντι των γυναικών, οι οποίες αντιστοιχούσαν στο 37%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;