Social Μήδεια
Το κείμενο έγραψε η αναγνώστρια του neolaia.gr, Μακρυγιάννη Κωνσταντίνα.

Στις μέρες μας λίγοι είναι αυτοί που θα συναντήσεις και δεν θα χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφού πλέον έχουν γίνει ένα με την καθημερινότητά μας.

Στην ελληνική μυθολογία, η Μήδεια ήταν κόρη του βασιλιά της Κολχίδας – Αιήτη. Από τη θεία της (Κίρκη), είχε μάθει την τέχνη της μαγείας, την οποία χρησιμοποιούσε σε όλη τη ζωή της. Κάπως έτσι έχουν μαγέψει και εμάς τα social media και έχουμε ξεχάσει τον πραγματικό μας κόσμο.

Γνωριμίες, φιλίες, φλερτ, τσακωμοί έχουν δημιουργηθεί μέσα από μια οθόνη, αψηφώντας ότι η ζωή μας βρίσκεται «έξω» από αυτά. Η απουσία της οπτικής επαφής είναι φανερή, καθώς ο κόσμος έχει γίνει πιο «κλειστός», δεν παίρνει εύκολα πρωτοβουλίες και δεν τολμά.

Ακόμα και σε ένα bar να βρεθείς θα προτιμήσεις να αναζητήσεις τον άλλον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά να επικοινωνήσεις μαζί του από κοντά. Πώς λοιπόν περιμένουμε να χτίσουμε διαπροσωπικές σχέσεις, όταν μιλάμε μέσα από άψυχα «σώματα»;

Μήπως ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος, αν αφήναμε στην άκρη για λίγο το κινητό μας; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα υπήρχαν λιγότερες παρεξηγήσεις, περισσότερες αγκαλιές και μία εσωτερική ηρεμία και γαλήνη που κάθε άνθρωπος θα ήθελε να έχει στη ζωή του. Ένα άγγιγμα, ένα βλέμμα ή ένα φιλί σίγουρα δεν μπορούν να αντικατασταθούν από μια οθόνη.

Χωρίς αμφιβολία τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλλουν σε ένα μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητά μας, αλλά δεν αποτελούν το κύριο μέσω επικοινωνία μας. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος μπορείς να καταλάβεις καλύτερα ποιον έχεις απέναντί σου, τις προθέσεις του, τα ενδιαφέροντά του ακόμα και τις ανησυχίες του. Πώς θα ήταν λοιπόν αν αφήναμε στην άκρη για λίγο το κινητό μας και «μιλούσαν» μόνο τα μάτια μας;

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1