Τι είναι τελικά οι
#almondmom: Χρήστες στα social media κατηγορούν τη Γκουίνεθ Πάλτροου ότι, ενώ προσπαθεί να προωθεί υγιή πρότυπα, κάνει ακριβώς το αντίθετο, προωθώντας την κουλτούρα μίας «ακραίας» δίαιτας που περισσότερο θυμίζει διατροφική διαταραχή.

Όταν το σούπερ μόντελ Gigi Hadid ήταν 17 ετών, τηλεφώνησε στη μαμά της επειδή δεν αισθανόταν καλά. “Αισθάνομαι πολύ αδύναμη”, είπε η Gigi στη Yolanda. “Έφαγα περίπου μισό αμύγδαλο“. Η Yolanda απάντησε στη Gigi να φάει δύο αμύγδαλα και να τα μασήσει πολύ καλά.

Η Yolanda Hadid δεν είναι η πρώτη “almond mum”, αλλά το δεκαετίας πλέον βίντεο που έχει γίνει viral ξεκαθαρίζει ένα πλαίσιο με το οποίο μεγάλωσαν πολλά κορίτσια και γυναίκες. Στον κόσμο μιας almond mum, οι δίαιτες κυριαρχούν και είναι πανταχού παρούσες, το να είσαι αδύνατη εκτιμάται ιδιαίτερα – έως και απαιτείται – , ενώ, αν πεινάς… δύο αμύγδαλα αρκούν.

Στο TikTok, το χάσταγκ #almondmom μετρά μέχρι σήμερα πάνω από 189 εκατομμύρια προβολές, με τους δημιουργούς και χρήστες της πλατφόρμας να διακωμωδούν τις αξίες της almond mum, ανεβάζοντας βίντεο όπου μοιράζονται τις δικές τους προσωπικές ιστορίες για το πώς είναι να μεγαλώνεις με κάποιον που προσκυνά στο βωμό της δίαιτας. Η Tyler Bender είναι μια από τους TikTokers που γίνονται viral για τα βίντεο #almondmom.

“Μια almond mum είναι αυταρχική σχετικά με το τι τρώει η κόρη”, εξήγησε η Bender στο Teenvogue. “Έχει εμμονή με το φαγητό και την κουλτούρα της δίαιτας“. Σε ένα βίντεο, η Bender, που υποδύεται την almond mum, ρωτάει το παιδί της αν “πεινάει πραγματικά ή απλά βαριέται”.

@tyler.benderr Your half an almond a day mom strikes again 🥰🥰 #yolandahadid #dietculturedropout ♬ original sound – TYLER

Σε ένα άλλο, βάζει τα γλυκά για το Halloween πάνω στο τραπέζι και στη συνέχεια χαστουκίζει ένα χέρι που αρπάζει μερικά. “Αυτό είναι για διακόσμηση!“, λέει.

@tyler.benderr how my mom does Halloween #halloweencostume #halfanalmondaday #dietmom #kourtneykardashian ♬ original sound – TYLER

Η Μπέντερ, η οποία έχει πάνω από 143.000 followers, εξεπλάγη από την επιτυχία των βίντεο της. “Δεν ήξερα ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι το αντιμετωπίζουν αυτό και μπορούν να ταυτιστούν“, δήλωσε στο teenvogue.

Στα βίντεό της, η Bender οδηγεί σκόπιμα τα στερεότυπα της almond mum στα άκρα τους, με την ελπίδα ότι οι άλλοι θα συνειδητοποιήσουν πόσο παράλογη είναι πραγματικά η συμπεριφορά αυτή.

Οι «τοξικές» διατροφικές συμβουλές της Γκουίνεθ Πάλτροου ίσως την καθιστούν almond mum

Χρήστες στα social media κατηγορούν τη Γκουίνεθ Πάλτροου ότι, ενώ προσπαθεί να προωθεί υγιή πρότυπα, κάνει ακριβώς το αντίθετο, προωθώντας την κουλτούρα μίας «ακραίας» δίαιτας που περισσότερο θυμίζει διατροφική διαταραχή.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου δέχτηκε πρόσφατα πολλά αρνητικά σχόλια σχετικά με τις διατροφικές της συνήθειες.

Η σταρ έγινε viral σε Twitter και Tiktok, όταν σε πρόσφατη συνέντευξή της στο podcast «The Art of Being Well», μιλώντας για τη ρουτίνα ευεξίας της, ανέφερε πως ξεκινάει τη μέρα της πίνοντας καφέ, ενώ στη συνέχεια κάνει γυμναστική για μια περίπου ώρα και για δεκατιανό πίνει… ζωμό από κόκαλα.

@dearmedia #gwynethpaltrow shares her daily wellness routine on The Art Of Being Well, listen now 🎧 #wellnessroutine #healthandwellness #healthylifestyle #routines #goop #podcastclips ♬ Aesthetic – Tollan Kim

Αργότερα λέει πως το μεσημεριανό της περιλαμβάνει πολλά λαχανικά και φροντίζει να το τρώει γύρω στις 6 το απόγευμα, αφού δεν θα φάει τίποτα για το υπόλοιπο της ημέρας, μέχρι το πρωινό της επόμενης.

Αμέσως, η συνέντευξή της έγινε viral στα social media, με πολλούς να κατακρίνουν την Γκουίνεθ Πάλτροου και να την κατηγορούν ότι, ενώ προσπαθεί να προωθεί υγιή πρότυπα, κάνει ακριβώς το αντίθετο.

Τι εξηγεί μια ειδικός

Η Jess Sprengle, LPC, θεραπεύτρια που ειδικεύεται στις διατροφικές διαταραχές, δήλωσε στο Teen Vogue ότι η ανατροφή σε κουλτούρα δίαιτας αυξάνει την πιθανότητα εμφάνισης διατροφικών διαταραχών αργότερα στη ζωή.Μπορεί να δυσκολευτείτε να κατανοήσετε τις φυσικές ενδείξεις του σώματός σας -για φαγητό, ξεκούραση, άσκηση κ.λπ.- και τελικά να μάθετε ότι το σώμα σας δεν είναι μια αξιόπιστη πηγή“, δήλωσε η Sprengle. “Οι “almond mums” προετοιμάζουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν εμμονή με το φαγητό και το σώμα τους με τρόπους που είναι τοξικοί και εξαιρετικά επιβλαβείς“.

Η Sprengle δήλωσε ότι είναι εντυπωσιασμένη από τη δράση που αναλαμβάνει η Gen Z στην κριτική των almond mums. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο εργαλείο για την αλλαγή των τοξικών σκέψεων και συμπεριφορών. “Η διαφοροποίηση των feeds σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η παρακολούθηση ανθρώπων κάθε μεγέθους, φυλής κ.λπ. μπορεί να διευρύνει το πεδίο δράσης σας και τον κόσμο σας και να προσκαλέσει την πραγματικότητα ότι οι άνθρωποι ζουν τη ζωή τους εκεί έξω, στο σώμα τους, και αυτό είναι εντάξει“, δήλωσε η Sprengle.

Αν παλεύετε με τα ιδανικά που κρύβονται πίσω από την καρικατούρα της “almond mum”, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε και να σας βοηθήσουν. Η Sprengle προτείνει για αρχή να πετάξετε τις ζυγαριές τροφίμων και τις μεζούρες και να διαγράψετε τους μετρητές θερμίδων. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να μην ηθικοποιείτε το φαγητό ως “καλό” ή “κακό” και διαβάστε βιβλία αναφορικά με την τοξικότιτα της κουλτούρας της δίαιτας. Αλλά πάνω απ’ όλα, λέει, να είστε υπομονετικοί με τον εαυτό σας. “Δώστε στον εαυτό σας χαρά. Το να σπάσεις τους κύκλους των γενεών είναι σκληρή δουλειά“.

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
7'
0 - 0
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
7'
0 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1