Dragons' Den: Οι πέντε ιδέες που έχουν ξεχωρίσει και οι εντερπρενέρς που τις εμπνεύστηκαν
Αγαπητοί Dragons' (Den), εδώ μιλάμε για ΠΡΑΦΙΤ.

Το Dragons’ Den είναι το νέο παιχνίδι επιχειρηματικότητας του ΑΝΤ1, που ήρθε για να «συστήσει» στο κοινό το (ελληνικό) επιχειρείν. Η φασούλα έχει ως εξής: Επίδοξοι επιχειρηματίες βρίσκονται ενώπιον 5 γνωστών Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών, που εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με κριτική επιτροπή σε ριάλιτι, και τους «pitchάρουν» την κεντρική ιδέα της επιχείρησής τους.

Η επιχείρηση μπορεί να λειτουργεί ήδη ή να είναι υπό ανάπτυξη κρίνοντας τουλάχιστον απ’ όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής. Μόλις παρουσιάσουν την ιδέα τους αναφέρουν το ποσοστό της επιχείρησης που πουλάνε και το ποσό που ζητάνε. Τότε, ξεκινάει ένα «παζάρι» για να δούμε αν θα καταλήξουν σε ένα deal με κάποιον ή κάποιους από τους επιχειρηματίες ή όχι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dragons’ Den Greece (@dragonsdengreece)

Στα επεισόδια που έχουν προβληθεί μέχρι στιγμής έχουν περάσει πολλοί επίδοξοι και πολλές επίδοξες επιχειρηματίες. Κάποιοι έφυγαν με deal, κάποιοι έφυγαν χωρίς deal και κάποιοι έφυγαν αφότου μας καράφλιασαν με τις παρουσιάσεις τους. Οι τελευταίοι συνήθως έφευγαν χωρίς deal, αλλά τουλάχιστον έγιναν viral στο πανελλήνιο.

Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά φυντάνια που έχουν περάσει μέχρι στιγμής από το Dragons’ Den και τις ιδεάρες τους!

1. Το περιβόητο μπρίκι

Ακόμη και αν δεν έχεις δει ούτε ένα επεισόδιο Dragons’ Den, πιθανότατα έχεις ακούσει για τον περιβόητο κύριο με το περιβόητο μπρίκι του. Συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Παργινός στο Dragons’ Den και γεμάτος αυτοπεποίθηση στάθηκε μπροστά στους «Dragons» για να τους πουλήσει καινοτόμα… μπρίκια!

Συγκεκριμένα, ζήτησε 250.000 ευρώ για να προσφέρει το 5% της εταιρείας του ή 8% των πωλήσεών του. Αν καταλάβαμε σωστά (αν όχι συγχωρέστε μας), τα καινοτόμα στοιχεία του ήταν τα εξής: ήταν *χεντκραφτεντ* (χειροποίητο), είχε *λουξούριους απίαρενς* (πολυτελή εμφάνιση), είναι βασισμένο στην ελληνική κουλτούρα και ιστορία (;), ενώ σε κάποιο σημείο έκανε λόγο για το χερούλι που αφενός είναι από μπαμπού και αφετέρου μπορεί να βγει και να κάνει το μρπίκι κούπα.

Η τιμή για ένα μπρίκι ξεκινούσε από 190 ευρώ και όσο πήγαινε ανέβαινε φτάνοντας τα 500 ευρώ. Φυσικά, οι Dragons (και όχι μόνο) είχαν ΠΟΛΛΕΣ ερωτήσεις με τον κ. Νίκο να μην μπορεί να τις απαντήσει. Παρόλα αυτά ο ίδιος είπε ότι πρόκειται να αγγίξει τα 2.000.000 και ότι μιλάμε για ΠΡΑΦΙΤ, μία τάκα που επίσης έγινε viral.

Ο κ. Νίκος Παργινός «έφαγε άκυρο» και αποχωρώντας από την αίθουσα και όντας αρκετά εκνευρισμένος «στόλισε» τους επενδυτές λέγοντας:

«Όταν έχεις να κάνεις με τενεκέδες… Δεν μπορούν να καταλάβουν την ποιότητα ενός προϊόντος άρα πρέπει να το κάνεις μόνος σου. Έκανα, δεν έκανα την συμφωνία, δεν δίνω δεκάρα! Θα το προχωρήσω γιατί το πιστεύω και κάποια μέρα θα καταλάβουν τι λέω».

Και μπορεί να έφυγε χωρίς επένδυση, αλλά σίγουρα τον έμαθαν και οι πέτρες.

 

2. Το πλωτό μπουζουκτσίδικο

Ο Rafael El Borgini και η Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη ήταν ακόμη ένα δίδυμο από «μύστες» της επιχειρηματικότητας που παρουσίασε το Floatland. Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκινούμενο πλωτό νησί που σύμφωνα με τους ίδιους «θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από τον Αντώνη Ρέμο για μια επόμενη συναυλία του στην Μύκονο».

Οι ίδιοι ζήτησαν 50.000 ευρώ για να δώσουν το 10% με τον πλοιοκτήτη Χάρη Βαφειά να σχολιάζει πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει στον χώρο του Αιγαίου. Αντιθέτως, στις Αραβικές χώρες θα μπορούσε ενδεχομένως να τα πάει περίφημα. Τέλος πάντων, οι επίδοξοι επιχειρηματίες «έφαγαν άκυρο» από τους επενδυτές, οι οποίοι τελικά δε θέλησαν να αγοράσουν κάτι που στα μάτια του «μη μυημένου» κόσμου μοιάζει με κυριλέ φουσκωτό.

Βέβαια, η Χαρά Μαρία Ζαρωνάκη ήταν αρκετά απογοητευμένη, στεναχωρημένη και εκνευρισμένη αποχωρώντας από το πλατό και φεύγοντας από το πλατό του Dragons’ Den ξέσπασε σε κλάματα λέγοντας πως «θα τους βρουν μπροστά τους».

3. Η σκόνη πλυντηρίου

Ο κ. Γιάννης είχε μία ενδιαφέρουσα ιστορία να διηγηθεί στους «Dragons», ενώ μόλις παρουσίασε το προϊόν του ανέφερε ότι ζητάει μερικά ψωροεκατομμύρια. Ζήτησε μόνο 6 εκατομμύρια για να πουλήσει ολόκληρη την πατέντα, που ήταν μία σκόνη καθαρισμού, που αν καταλάβαμε σωστά εξαφανίζει τον δύσκολο λεκκέ του αντιηλιακού.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε:

«Θα ζητούσα πολύ πιο πολλά, αλλά δεν έχω και τον λόγο γιατί θα μείνουν στην τράπεζα».

Έτσι, ζήτησε ζήτησε μόνο 6 εκατομμύρια για ώρα ανάγκης βρε αδερφέ και δεν τα πήρε ποτέ! Η απάντησή του όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που failαρε το deal; Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη μάλλον οι επενδυτές δεν κατάλαβαν το προϊόν. Ή μπορεί και όχι θα πούμε εμείς. Προχωράμε.

4. Λάμπες με υπερφυσικές δυνάμεις

Ένας ακόμη φιλόδοξος εντρεπρενέρ που παρουσιάστηκε ενώπιον των επενδυτών ήταν ο κ. Γιάννης Κατσέλης. Ο κ. Γιάννης που αυτοπροσδιορίζεται ως εφευρέτης παρουσίασε μία σούπερ δυνατή λάμπα με σούπερ δυνατότητες. Πέρα από το ότι φέγγει, κάτι που αν δεν έκανε μάλλον δε θα ήταν λάμπα, ο κ. Γιάννης Κατσέλης ενημέρωσε πως η σούπερ λάμπα του ανάβει με κουμπιά από το κινητό και παράλληλα έχει φίλτρο άνθρακα για να καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

Το πιο ενδιαφέρον όμως με αυτή τη λάμπα θα μπορεί κανείς να τηλεμεταφέρει το άρωμα του χώρου. Έστω ότι είσαι δηλαδή στο σπίτι σου στην Αθήνα και ο σύντροφός σου είναι στη Θεσσαλονίκη, θα μπορείς να μεταφέρεις το άρωμά σου εκεί, για να σε μυρίζει όποτε θέλει. Genius; Οι επενδυτές δεν το βρήκαν και πολύ genius, και γι’ αυτό το λόγο ο κ. Κατσέλης «έφαγε άκυρο».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μπορεί να μην άρεσε ούτε καν το design του προϊόντος, αλλά ο κ. Κατσέλης ζήτησε για την εφεύρεσή του το ποσό των 300.000 ευρώ. Φυσικά, όπως είπαμε και παραπάνω η λάμπα από το μέλλον δεν κέρδισε τους επενδυτές και έτσι έφυγε με άδεια χέρια (και τις λάμπες του).

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο

5. Τα καλλυντικά με ρίτσουαλς

Last but not least αφήσαμε την Άλκηστη Βενετοπούλου, η οποία παρουσίασε στους επενδυτές καλλυντικά. Αρχικά, κάποιοι παρουσίασαν ένα ενδιαφέρον, αλλά σε κάποιο σημείο η φάση έγινε λίγο cringy. Λίγο τα υπερβολικά αγγλικά της, λίγο η φάση με τα σπιρίτουαλ σαπούνια που έμοιαζε με τελετουργικό βουντού και το ενδιαφέρον χάθηκε. Κρίμα και θα θέλαμε να δούμε πού ακριβώς θα πήγαιναν τα σπιρίτσουαλ σαπούνια και καλλυντικά.

Διαβάστε ακόμη:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 0 
 0 
  
 1