Γκουίνεθ Πάλτροου: Επτά αγαπημένες ταινίες της ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά της
Η Γκουίνεθ Πάλτροου έχει γενέθλια κι εμείς θυμόμαστε μερικές από τις καλύτερες ταινίες της.

Αδιαμφισβήτητα μία από τις πιο εκθαμβωτικές ηθοποιούς της γενιάς της και όχι μόνο είναι η Γκουίνεθ Πάλτροου (ή Γκουίνεθ Κέιτ Πάλτροου όπως είναι ολόκληρο το όνομά της). Η ηθοποιός έκανε το υποκριτικό της ντεμπούτο στη σκηνή το 1990, ενώ ένα χρόνο αργότερα έκανε την εμφάνισή της και στη μεγάλη οθόνη, όπου έχει καταφέρει πλέον να καθιερωθεί.

Από το 1991 ως και το 1995 έπαιξε σε πολλές ταινίες, αλλά το SE7EN (1995) και η ταινία Emma (1996) ήταν αυτές που έδωσαν ώθηση στην καριέρα της κάνοντας το όνομά της πιο γνωστό. Δύο χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο Emma η Γκουίνεθ Πάλτροου με το αστείρευτο ταλέντο και την απίστευτη ομορφιά της υποδύθηκε τη μούσα του Σαίξπηρ στην ταινία Shakespeare in Love (1998) κερδίζοντας το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης Ηθοποιού και δύο βραβεία Σωματείου Ηθοποιών Α’ Γυναικείου Ρόλου και Καλύτερου Καστ.

Βέβαια, η ηθοποιός έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι το υποκριτικό της ταλέντο δεν περιορίζεται μόνο σε ένα είδος και είναι ικανό να την μετατρέψει σε ό,τι χαρακτήρα επιθυμεί. Έτσι, την έχουμε δει να υποδύεται διάφορους ρόλους στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη χωρίς να διστάζει να υποδυθεί από τη μία μια κλασική ηρωίδα του Ντίκενς, όπως η Έμα Γούντχαουζ, και από την άλλη τη σύντροφο και βοηθό του αγαπημένου σούπερ ήρωα, Iron Man.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Εκτός από τον κινηματογράφο έχει παίξει σε σειρές, όπως το Glee για τη συμμετοχή της στο οποίο κέρδισε ένα Βραβείο Έμμυ Εξαιρετικής Ηθοποιού σε ρόλο Γκεστ Κωμικής Σειράς το 2011, αλλά και στο The Politician του Netflix.

Επιπλέον, η Γκουίνεθ Πάλτροου είναι το πρόσωπο του αρώματος Pleasures της εταιρίας καλλυντικών Estée Lauder από το 2005. Ακόμη, η ηθοποιός έχει δραστηριοποιηθεί και σε άλλους τομείς εκτός της υποκριτικής, καθώς είναι το πρόσωπο της Αμερικανικής μάρκας προϊόντων μόδας Coach, ιδιοκτήτρια της εταιρίας Goop.com, και συγγραφέας του βιβλίου μαγειρικής My Father’s Daughter: Delicious, Easy Recipes Celebrating Family & Togetherness. Στην προσωπική της ζωή υπήρξε παντρεμένη με τον τραγουδιστή των Coldplay, Κρις Μάρτιν, με τον οποίο χώρισαν το 2014. Ωστόσο, μαζί απέκτησαν δύο παιδιά, την Άπλ και τον Μωυσή.

Ακολουθούν μερικές ταινίες της Γκουίνεθ Πάλτροου που σίγουρα αξίζουν το χρόνο σου!

1. SE7EN

Υπόθεση: Ένας νεοφερμένος στο εγκληματολογικό τμήμα ντετέκτιβ και ένας μαύρος συνάδελφός του, που πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί, προσπαθούν να συλλάβουν έναν κατ’ εξεκολούθησιν δολοφόνο, του οποίου οι φόνοι παραπέμπουν στα επτά θανάσιμα αμαρτήματα. Στην ταινία του David Fincher η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύεται τη σύζυγο του ενός ντετέκτιβ, η οποία ούσα έγκυος προβληματίζεται για το αν η συγκεκριμένη πόλη είναι κατάλληλη για να μεγαλώσουν το παιδί τους και ως εκ τούτου προσπαθεί να το συζητήσει με το σύζυγό τους. Πρόκειται για μία ταινία με “βαριά” ονόματα του Χόλιγουντ, αφού εκτός από τη Γκούινεθ στην ταινία πρωταγωνιστούν ο Μπραντ Πιτ (που είναι ο έας ντετέκτιβ και σύζυγο της Πάλτροου) και ο Μόργκαν Φρίμαν.

2. Shakespeare in love

Υπόθεση: Στη συγκεκριμένη ταινία που χάρισε στη Γκουίνεθ Πάτροου μεταξύ άλλων βραβείων το Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου, η ηθοποιός υποδύεται τη μούσα του Σαίξπηρ, η οποία θα τον εμπνεύσει να γράψει το “Ρωμαίος και Ιουλιέτα”. Συγκεκριμένα, ο Σαίξπηρ βρίσκει την έμπνευση στο πρόσωπο μιας αριστοκράτισσας, αγνοώντας ότι συμμετέχει στο θίασό του μεταμφιεσμένη σε άνδρα. Συνολικά η ταινία απέσπασε 7 Όσκαρ.

3. Emma

Υπόθεση: Στην Αγγλία των αρχών του 19ου αιώνα η νεαρή, πλούσια και δυναμική Έμα Γούντχαουζ έχει ως χόμπι τα προξενιά. Παγιδευμένη μέσα την υπερβολική αυτοπεποίθησή της και παραμελώντας τα συναισθήματά της, θα εμπλακεί σε μια σειρά από παρεξηγήσεις. Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Jane Austen, όπου η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύθηκε εξαιρετικά την Έμα Γούντχαουζ.

4. The Talented Mr. Ripley

Υπόθεση: Ένας Αμερικανός μικροαπατεώνας, στην Ιταλία του ’50, σκοτώνει το πλουσιόπαιδο που τον φιλοξενεί και οικειοποιείται την ταυτότητά του. Όμως το ένα έγκλημα φέρνει το άλλο. Πρόκειται για ακόμη μία ταινία, η οποία έχει πολλά πασίγνωστα ονόματα του Χόλιγουντ όπως οι Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λόου, και Κέιτ Μπλάνσετ. Όσον αφορά τη Γκουίνεθ Πάλτροου σε αυτή την πασίγνωστη ταινία υποδύθηκε την αρραβωνιαστικιά του Dickie, τον οποίο παίζει ο Τζουντ Λο.

5. Contagion

Υπόθεση: Πρόκειται για μία ταινία που συζητήθηκε πολύ κατά την περίοδο της πανδημίας και “ένωσε” ξανά τους Ματ Ντέιμον, Τζουντ Λο και Γκουίνεθ Πάλτροου, το μακρινό για τα δεδομένα του κορωνοϊού 2011, όταν και γυρίστηκε . Στο Contagion παρακολουθούμε την περίοδο που ένας μολυσματικός ιός προκαλεί παγκόσμια φονική πανδημία. Τότε, διάφοροι φορείς υγείας προσπαθούν να τη σταματήσουν και να βρουν το εμβόλιο, ενώ ο πανικός και τα θύματα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

6. Great Expectations

Υπόθεση: Ακόμη μία ταινία στην οποία η αγαπημένη ηθοποιός συνεργάστηκε με τεράστια ονόματα του χώρου. Ο Αλφόνσο Κουαρόν ο οποίος σκηνοθέτησε την ταινία τοποθέτησε το κλασικό έργο του Κάρολου Ντίκενς στη Νέα Υόρκη των 90s με πρωταγωνιστές τον Ίθαν Χωκ και τη Γκουίνεθ Πάλτροου. Ο Ίθαν Χωκ είναι ένας νεαρός ζωγράφος που δέχεται μια απρόσμενη βοήθεια από έναν άγνωστο ευεργέτη, πιστεύοντας ότι πρόκειται για μια μισότρελη γριά, με την ανιψιά της οποίας είναι τρελά ερωτευμένος. Και φυσικά, την ανιψιά υποδύεται η Γκουίνεθ Πάλτροου. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι στην ταινία εμφανίζεται και ο θρυλικός Ρόμπερτ ντε Νίρο.

7. Sliding Doors

Υπόθεση: Στο Sliding Doors η Γκουίνεθ Πάλτροου υποδύεται την Έλεν. Η Έλεν παίρνει το τρένο, βρίσκει το φίλο της να την απατά, χωρίζει, ερωτεύεται έναν άλλο άνδρα, φτιάχνει μια νέα καριέρα. Η Έλεν χάνει το τρένο, δεν καταλαβαίνει ότι ο φίλος της την απατά, μένει έγκυος. Μια απίστευτη ταινία που δείχνει το πώς μια χρονική καθυστέρηση ενός δευτερολέπτου μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή ενός ατόμου.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;