Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου παραδέχεται την «ανεπαρκή» αντίδραση των Όσκαρ στο διαβόητο χαστούκι
Η Πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογράφου παραδέχεται πως η αντίδραση των Όσκαρ στο χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock στη σκηνή δεν ήταν επαρκείς και αρκετά γρήγορη.

Το βράδυ της Δευτέρας (13/02), πραγματοποιήθηκε το επίσημο γεύμα για τους υποψηφίους των βραβείων Όσκαρ 2023. Σε αυτό, η Τζάνετ Γιανγκ, η σημερινή πρόεδρος της Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών (AMPAS), παραδέχτηκε κατά την ομιλία της ότι η οργάνωση δεν χειρίστηκε σωστά το περιστατικό με το χαστούκι του Will Smith στον Chris Rock κατά την τελετή απονομής των βραβείων το 2022.

Η πρόεδρος της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου είπε στους παρευρισκόμενους στο επίσημο γεύμα για τα Όσκαρ 2023:

«Είμαι σίγουρη ότι όλοι θυμάστε ότι ζήσαμε ένα πρωτοφανές γεγονός στα Όσκαρ.

Αυτό που συνέβη στη σκηνή ήταν εντελώς απαράδεκτο και η ανταπόκριση από την οργάνωσή μας ήταν ανεπαρκής. Μάθαμε από αυτό ότι η Ακαδημία πρέπει να έχει πλήρη διαφάνεια και να είναι υπεύθυνη για τις ενέργειές της, και ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης πρέπει να ενεργούμε γρήγορα, συμπονετικά και αποφασιστικά για εμάς και για τον κλάδο μας.

Πρέπει και μπορείτε να περιμένετε περισσότερα από εμάς στο μέλλον»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Academy (@theacademy)

Για να σου υπενθυμίσουμε τι είχε συμβεί στην περσινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ…

Ο Will Smith ανέβηκε στη σκηνή και χτύπησε τον Chris Rock στο πρόσωπο, ενώ ο τελευταίος παρουσίαζε την κατηγορία του Καλύτερου Ντοκιμαντέρ. Ο Rock έκανε ένα αστείο για τα μαλλιά της Jada Pinkett Smith, η οποία πάσχει από αλωπεκία. Το αστείο δεν άρεσε καθόλου ούτε στην ίδια, ούτε στον σύζυγό της.

Μετά το χαστούκι, ο Smith επέστρεψε στη θέση του και φώναζε επανειλημμένα στον Rock:

«Κράτα το όνομα της γυναίκας μου έξω από το γαμημένο σου στόμα!»

Η τελετή συνεχίστηκε με τον Smith να παραμένει στη θέση του. Λίγα λεπτά αργότερα, ο γνωστός ηθοποιός κέρδισε το Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο «King Richard», ενώ μέλη της Ακαδημίας που βρίσκονταν στην αίθουσα τον χειροκροτούσαν.

Τα Όσκαρ, που προβλήθηκαν στα τέλη Μαρτίου του 2022, συγκέντρωσαν αρκετές αντιδράσεις για τον τρόπο που η Ακαδημία και τα μέλη της διαχειρίστηκαν το περιστατικό. Ο Smith παραιτήθηκε από την Ακαδημία την 1η Απριλίου μέσα από μία δήλωση του στην οποία έγραψε:

«Πρόδωσα την εμπιστοσύνη της Ακαδημίας. Στέρησα από άλλους υποψήφιους και νικητές την ευκαιρία να γιορτάσουν και να τιμηθούν για την εξαιρετική δουλειά τους. Είμαι στεναχωρημένος για αυτό»

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες για να ανακοινώσει η Ακαδημία τα μέτρα της μετά το περιστατικό. Η Ακαδημία ανακοίνωσε ότι ανακαλούσε τη συμμετοχή του Smith στο AMPAS και του απαγόρευε να παρευρεθεί στην τελετή των Όσκαρ για 10 χρόνια. Όπως ανέφερε η ανακοίνωση:

«Τα 94α Όσκαρ είχαν σκοπό να είναι μια γιορτή για τους ανθρώπους στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο. Ωστόσο, αυτές οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε τον κύριο Smith να εκθέτει στη σκηνή.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μας εκπομπής, δεν αντιμετωπίσαμε επαρκώς την κατάσταση στην αίθουσα. Για αυτό, λυπούμαστε. Αυτή ήταν μια ευκαιρία για εμάς να δώσουμε το παράδειγμα για τους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας μας σε όλο τον κόσμο, και δεν το κάναμε – Ήμασταν απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές»

Ο Smith ζήτησε και πάλι συγγνώμη για τις ενέργειές του μέσα από ένα βίντεο που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό τον Ιούλιο του 2022, στην οποία αποκάλυψε πως:

«Επικοινωνώ με τον Chris και το μήνυμα του είναι ότι δεν είναι έτοιμος να μιλήσει και όταν είναι, θα επικοινωνήσει»

Με πληροφορίες από Variety

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;