Όσκαρ 2023: Πού μπορείς να δεις όλες τις υποψήφιες ταινίες;
Πού και πώς μπορείς να δεις όλες τις υποψήφιες για τα Όσκαρ 2023 ταινίες; - Αναλυτικός οδηγός

Την Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Όσκαρ 2023, τα οποία θα δούμε ξημερώματα 13 Μαρτίου. Καθώς, έχουμε ακόμα κάτι λιγότερο από δύο μήνες, ήρθε η ώρα να κάνεις το catch-up σου με τις υποψήφιες ταινίες, να δεις όσες περισσότερες προλάβεις και να σχηματίσεις τη δική σου άποψη για τους νικητές και τους υποψήφιους.

Παρακάτω είναι ο αναλυτικός οδηγός για όλες τις υποψήφιες ταινίες στα Όσκαρ 2023 και που να τις δεις!

All Quiet on the Western Front

Η γερμανική εκδοχή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Έριχ Μαρία Ρεμάρκ, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να ξεπεράσει τα σύνορα της κατηγορίας της Διεθνούς Ταινίας και να κερδίσει 9 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023. Ανάμεσα σε αυτές είναι και για την Καλύτερη Ταινία και το Διασκευασμένο Σενάριο.

Πού μπορείς να το δεις: Η ταινία στριμάρει στο Netflix

Aftersun

Η ταινία της Charlotte Wells αποτελεί μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, αλλά και ένα αριστουργηματικό σκηνοθετικό ντεμπούτο. Ο Paul Mescal έκανε την έκπληξη και κατάφερε να βρεθεί στην πεντάδα του Α’ Ανδρικού Ρόλου και να βγάλει εκτός τον έντονο ανταγωνισμό. Παρόλο που αυτή είναι η μοναδική υποψηφιότητα της ταινίας, αξίζει τον χρόνο σου.

Πού μπορείς να το δεις: Η ταινία παίζεται στα Σινεμά

Avatar: The Way of Water

Ο James Cameron μας ταξίδεψε ξανά, μετά από 13 χρόνια, στην Πανδώρα και κατάφερε να σπάσει και πάλι όλα τα ρεκόρ. Η ταινία είναι η 4η πιο επιτυχημένη ταινία, εμπορικά, όλων των εποχών και στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει τα 400.000 εισιτήρια. Στα Όσκαρ 2023, η ταινία κατόρθωσε να συγκεντρώσει 4 υποψηφιότητες και είναι φαβορί σε μερικές τεχνικές κατηγορίες.

Πού μπορείς να δεις την ταινία: Προβάλλεται στους κινηματογράφους

Babylon

Η νέα ταινία του Damien Chazelle έχει διχάσει κάπως κοινό και κριτικούς. Ωστόσο, κατάφερε να βρεθεί υποψήφια σε τρεις κατηγορίες και να θεωρείται φαβορί στο Σκορ. Ένα ερωτικό γράμμα για την τέχνη του Σινεμά και ένα δριμύ κατηγορώ για την βιομηχανία με μία εκπληκτική Margot Robbie και έναν φανταστικό Brad Pitt.

Πού το βλέπω: Η ταινία παίζεται στα Σινεμά

Bardo, False Chronicle of a Handful of Truths

Ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Σκηνοθεσίας Alejandro G. Iñárritu επέστρεψε με την πιο αμφιλεγόμενη ταινία του. Η ταινία κατάφερε, ωστόσο, να κερδίσει μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2023 στην κατηγορία της Εικόνας.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία στριμάρει στο Netflix

The Batman

Η πρώτη ταινία του Matt Reeves με πρωταγωνιστεί τον Robert Pattinson ως τον Σκοτεινό Ιππότη, κατάφερε να κερδίσει τρεις υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023, παρόλο που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς. Δυστυχώς, δε βρέθηκε στην κατηγορία της Εικόνας, αλλά και αυτά που κέρδισε ήταν κάτι…

Πού μπορώ να το δω: Προς το παρόν δεν είναι κάπου διαθέσιμη

The Banshees of Inisherin

Ο Martin McDonagh επέστρεψε κινηματογραφικά και οσκαρικά, με μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Η ταινία του βρέθηκε υποψήφια σε 9 κατηγορίες και ανάμεσα σε αυτές για Καλύτερη Ταινία, Σκηνοθεσία και Α’ Ανδρικού Ρόλου (όπου έχει μεγάλες πιθανότητες για τη νίκη).

Πότε θα το δούμε: Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά στις 23 Φεβρουαρίου

Black Panther: Wakanda Forever

Η δεύτερη ταινία του Ryan Coogler κατόρθωσε κάτι που καμία ταινία του MCU δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, καθώς η Angela Bassett βρέθηκε υποψήφια στην κατηγορία Β’ Γυναικείου Ρόλου στην οποία είναι και φαβορί. Δυστυχώς, η ταινία δεν βρέθηκε στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας, όπως είχε κάνει το πρώτο «Black Panther», όμως συγκέντρωσε συνολικά 5 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Blonde

Η τρίωρη ταινία για τη ζωή της Marilyn Monroe έχει διχάσει το κοινό και τους κριτικούς, όμως, η Ana De Armas κατάφερε να αποσπάσει μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου στα Όσκαρ 2023. Και αυτό αποτελεί μία μεγάλη νίκη για της κουβανικής καταγωγής ηθοποιό.

Πού μπορείς να το δεις: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Causeway

Ο Brian Tyree Henry έκανε την έκπληξη και χάρισε τη μοναδική υποψηφιότητα στην ταινία αυτή. Το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο και η ερμηνεία του ως τον άνθρωπο που βοηθά στην αποκατάσταση μιας στρατιώτη που επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, άξιζε την υποψηφιότητα αυτή.

Πού το βλέπω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

Close

Η ταινία του Lukas Dhont έρχεται με το βραβείο της Επιτροπής από τις Κάννες και κερδίζει μία θέση στην Καλύτερη Διεθνή Ταινία για τα Όσκαρ 2023. Θα καταφέρει να τα βάλει με το μεγαθήριο που ακούει στο όνομα «All Quiet on the Western Front»; Θα το δούμε…

Πότε μπορούμε να το δούμε: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στα ελληνικά σινεμά στις 16 Φεβρουαρίου

Elvis

Η βιογραφία του Elvis Presley από τον Baz Luhrmann κατόρθωσε να μαγέψει κοινό και κριτικούς και να αποσπάσει 8 υποψηφιότητες. Η ερμηνεία του Austin Butler ξεχωρίζει, ενώ η ταινία θεωρείται φαβορί και σε πολλές τεχνικές κατηγορίες.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσω του Vodafone TV

Empire of Light

Ο οσκαρικός Sam Mendes προσπάθησε να βρεθεί στα βραβεία, ωστόσο, η νέα του ταινία για την αγάπη του για το Σινεμά κατόρθωσε να αποσπάσει μία υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2023 για την Εικόνα του Roger Deakins. Στην ταινία πρωταγωνιστεί η Olivia Colman.

Πότε θα μπορούμε να το δούμε: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 2 Φεβρουαρίου

EO

Η διαδρομή ενός γαϊδουριού στην Ευρώπη, το οποίο αλλάζει ιδιοκτήτες, από ένα τσίρκο στην Πολωνία έως το αρχοντικό μιας γαλλοϊταλικής οικογένειας, κατάφερε να βρεθεί ανάμεσα στις υποψηφιότητες για Καλύτερη Διεθνή Ταινία.

Πού θα το δούμε: Η ταινία θα είναι μελλοντικά διαθέσιμη στο Cosmote TV

Everything Everywhere All at Once

Οι Daniels κατάφεραν να μας χαρίσουν μία καλλιτεχνική ταινία που πέρασε τα όρια του indie Σινεμά και έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς που πέρασε. Τα Όσκαρ 2023 το είδαν αυτό και κατάλαβαν πώς είναι η ισορροπία ανάμεσα στο καλλιτεχνικό Σινεμά και τα blockbuster που αναζητούν. Εξ ου και οι 11 υποψηφιότητες.

Πού το βλέπουμε: Η ταινία επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες & είναι διαθέσιμη στο Cosmote TV

The Fabelmans

Η πιο προσωπική ταινία του Steven Spielberg, παρά την παράλειψή της από αρκετά βραβεία στη διάρκεια της διαδρομής, κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να συγκεντρώσει 7 υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023. Ακόμα μία ταινία για τη μαγεία του Σινεμά και μία ιστορία για την οικογένεια και τον καλλιτέχνη.

Πού το βλέπουμε: Η ταινία παίζεται στα Σινεμά

Glass Onion: A Knives Out Story

Η δεύτερη ταινία του Rian Johnson με πρωταγωνιστή τον ντετέκτιβ Benoit Blanc, η οποία γυρίστηκε στις Σπέτσες, κατάφερε να κερδίσει μία υποψηφιότητα στην κατηγορία του Διασκευασμένου Σεναρίου. Κάτι που είχε κάνει και η πρώτη ταινία, αλλά στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου.

Πού θα το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Guillermo del Toro’s Pinocchio

Η μεταφορά του γνωστού παραμυθιού από τον μεξικανό σκηνοθέτη είναι μία από τις ταινίες της χρονιάς που ξεχωρίζει. Είναι φαβορί στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων στα Όσκαρ 2023 και όχι άδικα.

Πού το βρίσκω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Living

Ο Kazuo Ishiguro διασκευάζει το σενάριο της ταινίας «Ikiru» του Kurosawa και χαρίζει στον Bill Nighy έναν ρόλο ζωής. Η ταινία μας πάει στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’50, όπου ένας μοναχικός, τυπικός και μετρημένος δημοτικός υπάλληλος αποφασίζει να ζήσει όσο πιο έντονα μπορεί το χρόνο που του απομένει όταν διαγιγνώσκεται με καρκίνο του στομάχου. Απέσπασε δύο υποψηφιότητες στα Όσκαρ 2023 για Α’ Ανδρικό Ρόλο και για Διασκευασμένο Σενάριο.

Πού το βρίσκουμε: Η ταινία προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Puss in Boots: The Last Wish

Ο ατρόμητος Παπουτσωμένος Γάτος που γνωρίσαμε μέσα από το «Shrek», μαθαίνει πως έχει σπαταλήσει 8 από τις 9 ζωές τους. Η ταινία έχει καταφέρει να γίνει μία από τις εισπρακτικές εκπλήξεις της χρονιάς και έχει αγαπηθεί από κοινό και κριτικούς.

Πού το βλέπουμε: Παίζεται στα Σινεμά

The Quiet Girl

Η πρώτη ιρλανδική ταινία που καταφέρνει να βρεθεί υποψήφια στη κατηγορία της Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Η ταινία τοποθετείται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80, όταν ένα 9χρονο κορίτσι καλείται να ενηλικιωθεί απότομα, όταν οι γονείς της τη στέλνουν να μείνει σε μακρινούς συγγενείς εξαιτίας της φριχτής οικονομικής κατάστασής τους.

Πότε θα μπορούμε να το δούμε: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 9 Μαρτίου

RRR

Το φαβορί στην κατηγορία του Πρωτότυπου Τραγουδιού στα Όσκαρ 2023 είναι ένα τρίωρο υπερθέαμα από την Ινδία. Δύο εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους ήρωες, ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στις αποικιοκρατικές δυνάμεις των Άγγλων. Μία ταινία που πρέπει να δεις για να πιστέψεις.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

The Sea Beast

Η έκπληξη στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων αξίζει την υποψηφιότητα που έλαβε. Όταν ένα νεαρό κορίτσι βρίσκεται στο πλοίο ενός θρυλικού κυνηγού θαλάσσιων τεράτων, ξεκινούν ένα επικό ταξίδι σε αχαρτογράφητα νερά – και γράφουν ιστορία.

Πού το βρίσκω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

Tar

Ο Todd Field επέστρεψε μετά από μία μακροχόνια απουσία με μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς και μία φανταστική Cate Blancett στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Με τη νέα του ταινία εξετάζει τη διαφθορά της εξουσίας και κέρδισε 6 υποψηφιότητες με την Blancett να θεωρείται φαβορί στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Πότε θα το δούμε: Η ταινία κυκλοφορεί στα Σινεμά στις 9 Φεβρουαρίου

To Leslie

Η μεγάλη έκπληξη των υποψηφιοτήτων για τα Όσκαρ 2023 ήταν η παρουσία της Andrea Riseborough στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου. Η ταινία, που κανείς δεν έχει δει, έχει καταφέρει να σηκώσει κύμα αντιδράσεων για την υποψηφιότητα και φαίνεται πως το “δράμα” δε θα τελειώσει εδώ. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα και έχει ως ηρωίδα τη Λέσλι, μια Τεξανή μητέρα που κερδίζει το λαχείο, αλλά λίγα χρόνια αργότερα τα χρήματα έχουν τελειώσει κι εκείνη παλεύει με τον εθισμό της στο αλκοόλ, ο οποίος την έχει απομακρύνει απ’ όλους τους δικούς της ανθρώπους.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσα από το Vodafone TV

Top Gun: Maverick

Το σίκουελ της ταινίας του 1986 είναι πολύ καλύτερο από ό,τι περιμέναμε. Ο Tom Cruise και ο Joseph Kosinski μας χάρισαν μία ταινία σαν αυτές του παλιού καλού Hollywood και τα Όσκαρ 2023 του χάρισαν 6 υποψηφιότητες, κυρίως σε τεχνικές κατηγορίες. Λέτε να κάνει την έκπληξη και να κερδίσει στην κατηγορία της Καλύτερης Ταινίας;

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη μέσα από το Cosmote TV

Triangle of Sadness

Η αμφιλεγόμενη ταινία του Ruben Ostlund, που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες, κατάφερε να πλασαριστεί σε τρεις κατηγορίες και να κάνει την έκπληξη τόσο στην κατηγορία της Σκηνοθεσίας, όσο και της Καλύτερης Ταινίας. Η ταξική σάτιρα του Σουηδού δημιουργού φαίνεται να πήρε αρκετή “αγάπη” από τα Όσκαρ 2023.

Πού τη βλέπω: Παίζεται στους κινηματογράφους

Turning Red

Η Μέι Λι είναι μια 13χρονη κινεζικής καταγωγής Αμερικανίδα, η οποία διαπιστώνει εντελώς ξαφνικά ότι κάθε φορά που την πλημμυρίζει ένα έντονο συναίσθημα μεταμορφώνεται σε γιγαντιαίο κόκκινο πάντα. Ακόμα μία φανταστική ταινία από την Pixar που δεν πρέπει να χάσεις.

Πού μπορώ να το δω: Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

The Whale

Η νέα ταινία του Darren Aronfosky έχει καταφέρει να κάνει το κοινό να επιστρέψει στις αίθουσες και να συγκεντρώσει θετικό word-of-mouth. Η ερμηνεία του Brendan Fraser ξεχωρίζει και θεωρείται ένα από τα φαβορί του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Η ταινία κέρδισε, επίσης, δύο υποψηφιότητες για την Hong Chau στην κατηγορία Β’ Γυναικείας Ερμηνείας και για το Μακιγιάζ.

Πού το βλέπουμε: H ταινία παίζεται στις κινηματογραφικές αίθουσες

Women Talking

Η δυναμική επιστροφή της Sarah Polley στη σκηνοθεσία κατάφερε να κάνει την έκπληξη και να αποσπάσει δύο υποψηφιότητες για Καλύτερη Ταινία και Διασκευασμένο Σενάριο. Η ταινία θεωρείται φαβορί στη δεύτερη κατηγορία, ενώ κανένας από τους ηθοποιούς, αλλά ούτε η Polley κατόρθωσαν να κερδίσουν κάποια υποψηφιότητα στις ερμηνείες και τη σκηνοθεσία.

Πότε θα το δούμε: Η ταινία κάνει πρεμιέρα στις 23 Φεβρουαρίου

Δες ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;