Όσκαρ 2023: Παραμένει η υποψηφιότητα της Andrea Riseborough μετά την έρευνα
Μετά από έρευνα της Ακαδημίας Κινηματογράφου της Αμερικής στις τακτικές που ακολουθήθηκαν για την προώθηση της ταινίας «To Leslie» και της Andrea Riseborough για τα Όσκαρ 2023, αποφασίστηκε να μην γίνει ανάκληση της υποψηφιότητας της ηθοποιού.

Την προηγούμενη Τρίτη, 24 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Όσκαρ 2023. Αρκετές ήταν οι εκπλήξεις και οι παραλείψεις των υποψηφιοτήτων, όμως, καμία δεν ήταν μεγαλύτερη από την υποψηφιότητα της Andrea Riseborough στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου.

Η ερμηνεία της ηθοποιού στην ταινία «To Leslie» απέσπασε διθυραμβικές κριτικές, όμως, ελάχιστοι είδαν την ταινία. Επομένως, η υποψηφιότητά της στην κατηγορία αυτή, ήταν μία μεγάλη έκπληξη για όλους και αρκετοί αναρωτιούνται πώς τελικά κατάφερε να φτάσει στα Όσκαρ 2023.

Σύμφωνα με τα όσα γνωρίζουμε, η εταιρεία παραγωγής δεν διέθετε τα χρήματα για την προώθηση της ταινίας. Αυτό έκανε την ηθοποιό να κάνει μία δική της καμπάνια και να προσλάβει μία εταιρεία PR, η οποία δούλευε μαζί με το στούντιο για να προμοτάρει την ερμηνεία της. Παράλληλα, έλαβε τη συνδρομή πολλών διασημοτήτων του Hollywood, που είτε είναι μέλη της Ακαδημίας, είτε ασκούν κάποια επιρροή.

Όπως αναφέρει το BBC και έχουμε γράψει και εμείς στο neolaia.gr, οι ηθοποιοί εκθείαζαν την ταινία είτε μέσω των social media, είτε μέσω κάποιων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν, είτε μέσω ειδικών προβολών. Η αναφορά σε μια ταινία δεν εμπίπτει σε κάποια παράβαση, ωστόσο η Ακαδημία παρατήρησε πως οι αναρτήσεις των ηθοποιών ήταν διατυπωμένες με παρόμοιο τρόπο και έγιναν σε κοντινά χρονικά διαστήματα, παραβιάζοντας κάποιους άλλους κανονισμούς.

Από την άλλη, διάφορα δημοσιεύματα θέλουν τον δημιουργό της ταινίας, Μάικλ Μόρις, μαζί με τη σύζυγό του, Μέρι ΜακΚόρμακ, να είναι αυτοί που ήρθαν σε επαφή με διάσημους ηθοποιούς ζητώντας να επικοινωνήσουν την ταινία στο ευρύ κοινό ώστε να πάρει την υποψηφιότητα στα Όσκαρ 2023, η Andrea Riseborough.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η Ακαδημία ανακοίνωσε πως θα διενεργούσε «έρευνα» σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για τις καμπάνιες προώθησης των ταινιών για τα Όσκαρ 2023. Στην ανακοίνωσή της δεν κατονομάζει ούτε την ταινία, ούτε και τους συντελεστές της και υποστηρίζει πως η έρευνα έγινε για όλες τις ταινίες:

«Είναι ο σκοπός της Ακαδημίας να σιγουρέψει πως ο διαγωνισμός των βραβείων πραγματοποιείται με έναν δίκαιο και ηθικό τρόπο και δεσμευόμαστε να το βεβαιώσουμε σε μία συμπεριληπτική διαδικασία βραβείων. Θα διεξάγουμε μία έρευνα σχετικά με τις διαδικασίες προώθησης γύρω από τους φετινούς υποψηφίους, για να επιβεβαιώσουμε πως κανένας κανόνας δεν παραβιάστηκε και να ενημερωθούμε αν χρειάζονται αλλαγές στους κανόνες σε μία εποχή που κυριαρχούν τα social media και η ψηφιακή επικοινωνία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ακεραιότητα των διαδικασιών υποψηφιοτήτων και ψηφοφορίας και υποστηρίζουμε τις αυθεντικές απλές προωθήσεις για καταπληκτικές ερμηνείες»

Το απόγευμα της Τρίτης (31/01), ο CEO της Ακαδημίας Bill Kramer, μέσα από δήλωσή του, ανέφερε:

«Με βάση τις ανησυχίες που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την καμπάνια για τα βραβεία Όσκαρ 2023 της ταινίας TO LESLIE, η Ακαδημία ξεκίνησε μια ανασκόπηση των τακτικών εκστρατείας της ταινίας. Η Ακαδημία έχει καθορίσει ότι η εν λόγω δραστηριότητα δεν ανεβαίνει στο επίπεδο που θα έπρεπε να ακυρωθεί η υποψηφιότητα, που απέσπασε. Ωστόσο, ανακαλύψαμε πως η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οι τακτικές εκστρατείας προβολής της προκαλούν ανησυχία. Αυτές οι τακτικές αντιμετωπίζονται απευθείας με τους υπεύθυνους.

Ο σκοπός των κανονισμών εκστρατείας της Ακαδημίας είναι να διασφαλίσει μια δίκαιη και ηθική διαδικασία απονομής βραβείων — αυτές είναι οι βασικές αξίες της Ακαδημίας. Δεδομένης αυτής της αναθεώρησης, είναι προφανές ότι τα στοιχεία των κανονισμών πρέπει να διευκρινιστούν για να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου πλαισίου για νελλοντικές εκστρατείες με σεβασμό, χωρίς αποκλεισμούς, αλλά και αμεροληψία.

Αυτές οι αλλαγές θα γίνουν μετά από τα Όσκαρ 2023 και θα κοινοποιηθούν στα μέλη μας.

Η Ακαδημία προσπαθεί να δημιουργήσει ένα περιβάλλον όπου οι ψήφοι βασίζονται αποκλειστικά στα καλλιτεχνικά και τεχνικά πλεονεκτήματα των επιλέξιμων ταινιών και επιτευγμάτων»

Δες επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;