Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική (ΓΕΛ)
Πανελλήνιες 2022: Δείτε πρώτοι/-ες τα θέματα και τις προτεινόμενες λύσεις τους στα εξεταζόμενα μαθήματα των ΓΕΛ (Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική) την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022.

Συνεχίζονται οι Πανελλήνιες 2022 σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουνίου 2022, με τους υποψηφίους και τις υποψήφιες των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) να εξετάζονται σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική.

  • Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών)
  • Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών)
  • Πληροφορική (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληρ/κής)

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα σε Λατινικά, Χημεία και Πληροφορική (ΓΕΛ)

Προτεινόμενες απαντήσεις – λύσεις από τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ

Το neolaia.gr, όπως κάθε χρόνο, θα δημοσιεύσει πρώτο τα θέματα, τις απαντήσεις, αλλά και τον σχολιασμό των θεμάτων, σε συνεργασία αυτή τη φορά με τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΔΕΑ, μέσα από τη ροή του και την κατηγορία Πανελλήνιες 2022, η οποία ανανεώνεται συνέχεια!

Οι απαντήσεις των θεμάτων στα οποία εξετάστηκαν σήμερα, Τετάρτη 8 Ιουλίου, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ:

Σχολιασμός θεμάτων στα Λατινικά

«Τα θέματα είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και μπορούν να χαρακτηριστούν βατά και αναμενόμενα.  Τους έβαλαν 3 αποσπάσματα από τα κείμενα 16, 36 και 45 του σχολικού εγχειριδίου και οι υποψήφιοι κλήθηκαν να μεταφράσουν ολόκληρα τα αποσπάσματα από τα κείμενα 36 και 45.

Οι ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού είναι διατυπωμένες με σαφήνεια και προϋποθέτουν καλή γνώση της γραμματικής και των συντακτικών φαινομένων (ανάλυση μετοχών και τροπή πλαγίου λόγου σε ευθύ).

Η ετυμολογική άσκηση και η άσκηση εισαγωγής δεν παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας.»

Πληροφορική: Ο σχολιασμός των θεμάτων

«Φέτος τα θέματα είναι διαβαθμισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να γράψουν όλοι οι μαθητές ανεξαρτήτως επιπέδου.

Χρησιμοποιήθηκαν θέματα από τα νέα κεφάλαια στο θέμα 1 .

Το Β1 μπορεί να χαρακτηριστεί “δύσκολο” αντίθετα το Β2 θα το χαρακτηρίζαμε βατό. Στο θέμα 3 το Γ3 απαιτητικό τα υπόλοιπα ερωτήματα βατά. Στο θέμα 4 το Δ2 απαιτητικό τα υπόλοιπα ερωτήματα βατά.»

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό ΕΔΩ.

Xημεία: Ο σχολιασμός της ΟΕΦΕ

Στα θέματα της Χημείας παρατηρείται διαβαθμισμένη δυσκολία με κατανοητές εκφωνήσεις στην πλειονότητά τους.

Παρατηρούνται μικρές δυσκολίες στο ερώτημα Β4 και μεγαλύτερη δυσκολία στο Δ3ii) όπου απαιτείται καλή κριτική ικανότητα καθώς η χημική εξίσωση της αντίδρασης παρουσιάζει ιδιορρυθμία αφού δεν αναφέρονται αναλυτικά στο σχολικό βιβλίο παρά μόνο θεωρητικά.

Διάβασε αναλυτικά τον σχολιασμό των θεμάτων της Χημείας από την ΟΕΦΕ ΕΔΩ.

Πανελλήνιες 2022: Πρόγραμμα για ειδικά και μουσικά μαθήματα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

  • ΣΑΒΒΑΤΟ 18-6-2022 ΑΓΓΛΙΚΑ 10:00 π.μ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 20-6-2022 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ.
  • ΤΡΙΤΗ 21-6-2022 ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 22-6-2022 ΓΡΑΜΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ 8:30 π.μ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 23-6-2022 ΑΡΜΟΝΙΑ 8:30 π.μ.
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24-6-2022 ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ 16:30 μ.μ.
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 25-6-2022 ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ 12:30 μ.μ.
  • ΔΕΥΤΕΡΑ 27-6-2022 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΑ 8:30 π.μ.
  • ΤΡΙΤΗ 28-6-2022 ΓΑΛΛΙΚΑ 8:30 π.μ.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 29-6-2022 ΙΣΠΑΝΙΚΑ 8:30 π.μ.
  • ΠΕΜΠΤΗ 30-6-2022 ΙΤΑΛΙΚΑ 8:30 π.μ.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης :

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

– των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,

– των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,

– του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

– για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30’ λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Τι απαγορεύεται

Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους στην αίθουσα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο στις αίθουσες, υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Τι επιτρέπεται

Οι υποψήφιοι σις πανελλήνιες 2022 επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

Το μολύβι, γενικά, δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Πώς υπολογίζονται τα μόρια

Kάθε τμήμα θα ορίζει δικό του συντελεστή για καθένα από τα τέσσερα μαθήματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων που μπορεί να είναι αυξημένος ή μειωμένος σε σχέση με πέρυσι ή και να μπαίνει για πρώτη φόρα, πράγμα που σημαίνει ότι οι προβλέψεις για την πορεία των φετινών βάσεων εισαγωγής θα είναι πολύ πιο δύσκολες και σε κάθε περίπτωση μη εύκολα συγκρίσιμες με τις αντίστοιχες περσινές.

Αναλυτικά, ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

O γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος, ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων, διευκρινίζει το Υπουργείο.

Πανελλήνιες 2022 μόνο στο neolaia.gr!

Πανελλήνιες και το 2022 στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τον τρόπο εξέτασης των μαθημάτων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! STAY TUNED στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022!

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;