Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα bao buns στην Αθήνα
Τα στέκια στην Αθήνα όπου θα βρεις τα καλύτερα και τα πιο γευστικά bao buns.

Η κινεζική και, γενικότερα, η ασιατική κουζίνα έχει εισβάλει στη Δύση με τις γεύσεις και τα ξεχωριστά πιάτα να μπαίνουν στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων και των Δυτικών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να γνωρίζουμε ακόμα ένα πιάτο, τα γνωστά (πλέον) σε όλους μας, bao buns. Εμείς σου βρήκαμε τα καλύτερα στέκια για να φας τα ψωμάκια αυτά στην Αθήνα.

Τι είναι τα bao buns;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lorena Hernández Sevilla (@lorenahernandezsevilla)

Τα bao buns ή baozi είναι κινέζικα αφράτα ψωμάκια γεμιστά με διάφορα υλικά. Είναι σχεδόν ολοστρόγγυλα, μαγειρεύονται στον ατμό και η γέμισή τους ποικίλει, αν και η πιο κοινή είναι το χοιρινό κρέας. Κάτι αντίστοιχο σε μορφή είναι τα dumplings. Στην Κίνα τα bao buns είναι διάσημο street food, μιας και τρώγονται εύκολα στο χέρι και αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τυπικού κινέζικου πρωινού/brunch, δηλαδή του dim sum (ολοκληρωμένο γεύμα που περιλαμβάνει “μπουκιές” στον ατμό ή/και τηγανιτά finger food).

Το bao χρονολογείται από τον τρίτο αιώνα και πρόκειται για ένα αφράτο ψωμί που γίνεται στον ατμό. Γεμίζεται με γλυκά υλικά, όπως κρέμα καρύδας και custard ή αλμυρά όπως κρέας και αυγό. Το bun φτιάχνεται από mantou, το οποίο είναι αρκετά αφράτο και έχει μια ελαφριά υπόγλυκη γεύση. Το mantou γίνεται με τη μαγιά στον ατμό, αντί να ψηθεί στον φούρνο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bao Mi (@baomi_nola)

Παρόλο που το bao μπορεί να είναι συνοδευτικό σε κάθε πιάτο, στην Κίνα είναι πιο διαδεδομένο στο πρωινό. Cha siu bao (η κινέζικη εκδοχή του pulled pork sandwich), xiaolongbao (γεμισμένο με διάφορα κρεατικά και ζωμό), shaobao (κοτόπουλο και γαρίδα) και bah-pau (χοιρινό) είναι μερικά από τα πιο διαδεδομένα bao με κρέας που καταναλώνονται στην Κίνα.

Όπως και με κάθε πιάτο, η δυτική κουλτούρα έχει προσαρμόσει τα bao buns σε ελαφρώς πιο εξευρωπαϊσμένα πρότυπα.

Bao buns: Τα καλύτερα στέκια για να τα δοκιμάσεις

Tyler’s 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tyler’s (@tylers.bao)

Το TYLER’S έρχεται στη ζωή μας για να μας συστήσει τα πιο καλόγουστα χειροποίητα ψωμάκια BAO του σύμπαντος. Ένα έργο, που συνδυάζει την ασιατική κουλτούρα με την αμερικανική διαβόητη παράδοση του street food. Φτιαγμένο στην Αθήνα και έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο. Μπορείς να δοκιμάσεις τα μοναδικά του bao στην οδό Αρχελάου 10 στο Παγκράτι.

The Big Kahuna

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @thebigkahuna_burgers

Η ιδέα τους βασίζεται στην επιθυμία των εμπνευστών και των ιδρυτών του να ζήσουν ανέμελα σε ένα καλοκαίρι που δεν τελειώνει ποτέ. Η Kahuna Bros δημιουργεί μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις που θα σας ιντριγκάρουν με τους ανορθόδοξους αλλά επαναστατικούς και νόστιμους συνδυασμούς υλικών τους. Επηρεασμένοι και οδηγημένοι από τις κουζίνες της Καραϊβικής, της Χαβάης, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας, τα Big Kahuna Burgers σου δίνουν τη δυνατότητα να γευτείτε το απροσδόκητο ενώ σας ταξιδεύει νοερά στους πιο εξωτικούς προορισμούς που έχετε φανταστεί ποτέ. Πρέπει να δοκιμάσεις τα bao buns με burger από ψητή πάπια, τηγανητά νουντλς, χειροποίητες πίκλες αγγουριού, hoisin mayo και spring onions. Θα το βρεις στην οδό Σαλαμίνος 42 στον Κεραμεικό.

Mr. Pug’s Canteen

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mr pug’s canteen (@mrpugscanteen)

Στην οδό Κατσουλιέρη 6 στο Χαλάνδρι θα βρεις το μαγαζί αυτό που σερβίρει αποκλειστικά και μόνο bao buns. Ένας κατάλογος που έχει αρκετές επιλογές για να δοκιμάσεις τα αφράτα αυτά ψωμάκια από XL burgers, μέχρι bao dog, μία διαφορετική εκδοχή του γνωστού σε όλους μας hot dog.

Pink Flamingo

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pink Flamingo Dim Sum (@pinkflamingo_dimsum)

Ο Βασίλης Καλλίδης έστησε ένα μενού από αγαπημένα του πιάτα από το street food των υπαίθριων αγορών του Hong Kong και της Bangkok και τους δίνει έναν πιο δυτικό χαρακτήρα. Ανάμεσα τους θα βρεις μοναδικά bao buns, αλλά και ένα μενού, που κάθε μέρα δίνει διαφορετικές επιλογές γέμισης, για να μη βαριέσαι. Θα βρεις το μαγαζί στην οδό Σκούφου 2-4 στο Σύνταγμα.

Cyber bao

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cyber Bao (@cyber.bao)

Στη Λεωφόρο Σοφοκλή Βενιζέλου 68 στην Ηλιούπολη, άνοιξε ένα μαγαζί που σου προσφέρει μοναδικά και… ξεχωριστά bao buns. Τα bao buns είναι χειροποίητα κάτι που τα καθιστά ξεχωριστά. Παρασκευάζονται καθημερινά από προσεγμένες πρώτες ύλες, αγνά υλικά χωρίς βελτιωτικά γεύσεων και λευκαντικά αλεύρων. Η επεξεργασία των πρώτων υλών μας γίνεται αποκλειστικά από εμάς, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Για την διασφάλιση και την υψηλή ποιότητα του τελικού προϊόντος μας, ο έλεγχος γίνεται από ειδικό τέκνολόγο τροφίμων. Στο μαγαζί αυτό μπορείς να δοκιμάσεις από σουβλάκι bao, μέχρι bao με hot dog.

Umami Panda

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη UmamiPanda (@umamipanda)

Το Unami Panda σε ταξιδεύει στη μαγευτική Ασία και σε προσκαλεί να βιώσεις μια μοναδική γευστική εμπειρία που θα σου μείνει αξέχαστη. Εκεί θα δοκιμάσεις bao με γαρίδες tempura, αβοκάντο και curry mayo. Ανακάλυψε το μαγαζί στην οδό Ολυμπίου 8 στο Κουκάκι.

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3