5 street food της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις
Τα καλύτερα street food της Αθήνας σε περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Ο όρος street food σημαίνει έτοιμο για κατανάλωση φαγητό που πωλείται, συνήθως, σε πάγκους, καντίνες ή κινητά καρότσια. Τα περισσότερα street foods είναι τοπικά, όμως, κάποια έχουν ξεπεράσει τα στενά περιθώρια και έχουν γίνει διάσημα παγκοσμίως. Όπως και να έχει, το street food είναι κάτι που αγαπάμε και σου έχουμε συγκεντρώσει μερικά από τα καλύτερα μαγαζάκια και καντίνες που το πουλάνε.

Για την ιστορία, το street food έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, όπου το τηγανητό ψάρι πωλούταν σαν μεζές στους δρόμους των πόλεων, παρότι οι Αρχαίοι θεωρούσαν κακής ποιότητας το εν λόγω φαγητό.

Κατά τις εργασίες εκσκαφής στην Πομπηία, βρέθηκαν αρκετοί πάγκοι όπου μπορούσε κανείς να βρει αυτού του είδους το φαγητό, οπότε, καταλαβαίνεις… έχει μεγάλη ιστορία το φαγητό του δρόμου.

Για να σε μεταφέρουμε στο σήμερα, σου έχουμε μερικές γωνιές της Αθήνας, στις οποίες μπορείς να απολαύσεις το πιο αξιόλογο φαγητό. Επίσης, έχουμε κάτι για όλες τις γεύσεις!

1. Falafellas

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Объективно, лучший фалафель в Афинах. Мне сегодня повезло и я даже не отстоял в очереди.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Едет Грека (@edetgreka) στις


Αν αγαπάς τα φαλάφελ, τότε, σίγουρα έχεις επισκεφτεί αυτό το μαγαζάκι στην Αιόλου, 21. Συνήθως, το εντοπίζεις από μέτρα μακριά, καθώς, έχει αρκετά μεγάλη ουρά. Εκεί θα βρεις φαλάφελ τσέπης, γίγας με γευστικές αραβικές πίτες και μοναδικές γεύσεις.

2. Καντίνα Μαβίλη

Το street food στην Ελλάδα έχει μία ιδιαίτερη ονομασία. Ξέρεις ποια είναι, “βρόμικο”. Αυτό ακριβώς θα βρεις στην καντίνα που βρίσκεται στην πλατεία Μαβίλη (Δημ. Σούτσου 3).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

yayo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ 3rdmobb στις

Πολλοί είναι αυτοί που μετά από ένα ξέφρενο βράδυ πάνε να φάνε κάτι από εκεί. Το βραστό ή ψητό λουκάνικο είναι πεντανόστιμο. Ειδικά, μετά από ένα ωραίο (και μεθυσμένο) ξενύχτι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Έτσι … Για την λιγούρα ….

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Γεωργιος Παπαγεωργιου (@papageorge_78) στις

3. Κουλουράδες

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Είσαι λάτρης του παραδοσιακού; ‘Ελα στο πιο κοντινό κατάστημα των Κουλουράδων και ζήσε την εμπειρία απολαμβάνοντας μαζί με το κουλούρι σου έναν καφέ Nespresso της επιλογής σου. Μπες στην κλήρωση που τρέχει στα καταστήματα και κέρδισε φανταστικά δώρα από τη Nespresso. Την Παρασκευή 13/12, από τις 8:00 έως τις 12:00, θα βρισκόμαστε στα παρακάτω καταστήματα: / Ελ. Βενιζέλου 81, Καλλιθέα / Μπουμπουλίνας 57, Δάφνη / Κλαπανάρα 4, Δραπετσώνα / Μαρασλή 25, Κολωνάκι / Ελ. Βενιζέλου 32-34, Νέα Ιωνία / Λεωφ. Συγγρού 43, Αθήνα / Αχιλλέως 23 Πλ.Καραϊσκάκη (Μεταξουργείο) / Δρυόπων 2, Άνω Πετράλωνα / Ελ.Βενιζέλου 111, Νέα Ερυθραία / 3ης Σεπτεμβρίου 94, Αθήνα (Πλ.Βικτωρίας) . Σας περιμένουμε! . . #koulourades #Nespresso #whatelse #sasftiaxnoumetoproino #coffee #breakfast #xmasgifts

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Κουλουράδες (@koulourades) στις

Ένα από τα πιο κλασσικά ελληνικά snacks είναι το κουλούρι Θεσσαλονίκης. Σε αυτό το μαγαζί, που, πλέον, μπορείς να το βρεις σε αρκετές γωνιές της πόλης, θα βρεις τη γνωστή συνταγή, όμως, με κάποιες παραλλαγές. Κουλούρια με ηλιόσπορους, γέμιση σοκολάτας, αλλά και πεντανόστιμα φρατζολάκια με ιδιαίτερες γεμίσεις.

4. Feyrouz

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Going gluten free these days was not really a clever idea but at least I know what my target is when I get back on track ?#peynirli #seriousfood #feyrouzathens #feyrouz #iwantthemall #streetfood #athensgreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη My Food Photography (@danaiissaris) στις

Στην Αγάθωνος 2 στο κέντρο της Αθήνας θα βρεις ένα από τα πιο γνωστά μαγαζιά για street food.

Η πολίτικη κουζίνα και οι μυρωδιές των μπαχαρικών σε ταξιδεύουν, καθώς και οι γεύσεις από τα μοναδικά λαχματζούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι, το νέο ζαχαροπλαστείο της οικογένειας, σε περιμένει να δοκιμάσεις μοναδικά σιροπιαστά γλυκά.

5. “Βρόμικο” της Μιχαλακοπούλου

Ακόμη ένα must “βρόμικο” της πόλης είναι αυτό που βρίσκεται στη δημοφιλή καντίνα επί της οδού Μιχαλακοπούλου. Το πιο γνωστό “πιάτο” του είναι το βρόμικο με λουκάνικο και λάχανο- καρότο- καραμελωμένα κρεμμύδια. Σε όποιον δεν αρέσει το λουκάνικο, υπάρχει και η επιλογή με κοτομπουκιές.

Τσέκαρε επίσης:

Επιστρέφουμε στα αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα για φαγητό και ποτό

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 3