Λίγο το μαλακό τους ψωμάκι και το λατρεμένα χαρακτηριστικό τους κόψιμο σε παραλληλόγραμμο σχήμα, κάνουν τα sando να μοιάζουν με την επόμενη γευστική τρέλα που θα μας κολλήσει. Εκτός του ότι η δομή τους τα κάνει τόσο φωτογενή, υπάρχουν χίλιοι ακόμα λόγοι να αγαπήσεις τα sando, τα γιαπωνέζικα σάντουιτς με milk bread που έχουν γίνει μόδα παγκοσμίως.
Στην Αθήνα τα βρίσκουμε πλέον σε πολλές διευθύνσεις, με τις παρακάτω να ξεχωρίζουν:
Birdman
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Birdman (Βουλής 35, Σύνταγμα, Τ /210-32.12.800) είναι η τοσοδούλα «γιαπωνέζικη παμπ» που έφτιαξε ο Άρης Βεζενές στο Σύνταγμα και αποτελεί από τα πρώτα σημεία της πρωτεύουσας που σέρβιραν sando.
Συγκεκριμένα πρότεινε ένα katsu sando, δηλαδή ένα σάντουιτς με παναρισμένο τηγανητό λαιμό ιβηρικού χοίρου, κόκκινο λάχανο και σάλτσα tonkatsu με μήλο. Όλα αυτά κλεισμένα μέσα σε χειροποίητο «γαλατόψωμο» που φουλάρει με ευτυχία τους γευστικούς μας κάλυκες.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Kobra
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στην Kobra (Ναυαρίνου 11, Εξάρχεια, Τ/210-36.38.134) του Άνταμ Κοντοβά, η μέρα ξεκινάει με το egg mayo, που περιλαμβάνει αυγό ιδανικά βρασμένο (με ελαφρώς ρευστό κρόκο), αβοκάντο και μαγιονέζα με miso.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Αρέσει στον σεφ να ενσωματώνει πολλά ασιατικά στοιχεία στα πρωτότυπα πιάτα που σερβίρει στο εστιατόριο/μπαρ των Εξαρχείων και το ίδιο κάνει και στα σνακ που έχει δημιουργήσει.
Στον κατάλογο βρίσκουμε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα σάντουιτς, όπως εκείνο με τα λαχανικά τεμπούρα, λάχανο -φρέσκο και σε τουρσί- και μαγιονέζα miso.
Gastone
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Μέλος της οικογένειας της Cookoovaya, με επικεφαλής τον Κλεομένη Ζουρνατζή, το Γκαστόνε (Πραξιτέλους 43 και Αγίου Μάρκου, Τ/210-32.11.455) αυτοπροσδιορίζεται ως συνδυασμός αμερικανικού diner με παλιά χασαποταβέρνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στα τραπέζια του (αλλά και με διανομή στο σπίτι) μπορεί κανείς να δοκιμάσει hot dog με λουκάνικο μαύρου χοίρου, μπολ με τραγανό ρύζι, αυγό ποσέ και ταρτάρ στεπικής αγελάδας, λεπτοκομμένα χοιρινά μπριζολάκια, αρβανίτικα τυρόψωμα.
Το μεγάλο του hit πάντως είναι η τραγανή και τρυφερή γουρουνοπούλα, την οποία βρίσκουμε απλή, λιτή και αγαπημένη αλλά και ως γέμιση σε sando.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υπάρχει και μια ενδιαφέρουσα χορτοφαγική εκδοχή του σάντουιτς με καπνιστή μελιτζάνα.
Sando
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Παιδί της καραντίνας το Sando του Συντάγματος (Πετράκη 7, Αθήνα, Τ/210-32.26.653) συνεχίζει μέχρι σήμερα να λειτουργεί παράλληλα με το Poke στον ίδιο χώρο στην οδό Πετράκη.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Εδώ διαλέγουμε ανάμεσα σε περίπου δέκα διαφορετικά σάντουιτς (από «τσίζμπεργκερ» sando μέχρι sando με τραγανό κοτόπουλο ή μπακαλιάρο τεμπούρα αλλά και σε γλυκιά εκδοχή με φράουλες, ακτινίδιο και μασκαρπόνε).
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε ακόμα:
- Επιστρέφουμε στα αγαπημένα μας στέκια στην Αθήνα για φαγητό και ποτό
- 5 street food της Αθήνας που πρέπει να δοκιμάσεις
- 6 βιβλιοπωλεία – καφέ στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφθείς
- 8 “ζεστά” καφέ στην Αθήνα για τις κρύες μέρες του χειμώνα
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Μεταφορές
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Μαρούσι
800
Πωλήσεις
Εποχιακή Εργασία
15-02-2024
Ναουσα
1.500