Ohh Boy
Ήταν ένα από τα πρώτα μαγαζιά που έκαναν μόδα την πιάτσα της Αρχελάου, η οποία πλέον έχει από κατάστημα με βιολογικά προϊόντα μέχρι τρατορία και τζελατερία.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Ohh Boy είναι ένα χαριτωμένο καφέ, σύγχρονο, φωτεινό με ένα μενού που εξελίσσεται για να καλύψει τα γούστα χορτοφάγων, vegans και μη. Χαρούμενο κοινό γεμίζει τις περισσότερες ώρες της ημέρας τα τραπέζια, που απλώνονται στο πεζοδρόμιο, αλλά και τον ζεστό εσωτερικό χώρο.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Απολαύστε το πρωί καλοφτιαγμένο πρωινό με αυγά ή μία από τις ενδιαφέρουσες εκδοχές porridge (ζεστός χυλός βρώμης), όπως εκείνη με μασκαρπόνε και σάλτσα με μήλο και miso.
Εκείνες τις ώρες θα δείτε πολλούς παρέα με τα λάπτοπ τους. Το μενού έχει επίσης μπόλικες επιλογές σε σάντουιτς και σαλάτες, ενώ εδώ και λίγο καιρό σερβίρουν και ψητή «jacket» γλυκοπατάτα φορτωμένη με γιαούρτι, χαλαπένιος, καβουρδισμένα καρύδια πεκάν, φρέσκα μυρωδικά και σιρόπι σφενδάμου – ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα δε γλυκά τους, πολλά από τα οποία είναι και vegan, έχουν φανατικούς θαυμαστές. Έχει και κοκτέιλ, είναι και pet friendly!
Αρχελάου 32, Παγκράτι, Τ/211-18.38.340
Grapes and Salt
Ένα όμορφο παντοπωλείο -με σχεδιασμό από τους Athens Creative- άνοιξε η Βαλεντίνα Μπουμπουρίδη τον Νοέμβριο στην οδό Παυσανίου, όπου φέρνει μόνο ελληνικα προϊόντα με έμφαση στο design και στην ποιότητα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Βαλεντίνα λατρεύει τα ελληνικά προϊόντα και ψάχνει συνέχεια καινούργιους παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα. Στο να βρει νέους συνεργάτες λέει ότι την έχει βοηθήσει πολύ το ίνσταγκραμ.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Στο Grapes and Salt ψωνίζουμε από τυριά και αλλαντικά μέχρι κρασιά και ζυμαρικά.
Εμείς ξεχωρίσαμε τα ζυμαρικά Melima με την ιδιαίτερη και φαν συσκευασία τους, τις σοκολάτες Esophy -που τις φτιάχνουν δύο φίλες στο εργαστήριο τους στην Κηφισιά-, τα ιδιαίτερα ροφηματα Cacao Rhoeco -χαρμάνια που περιέχουν και κόκκους κακάο για εκχύλιση-, τα φυστικοβούτυρα απο τους Kiss The Earth και κρασιά μικρής παραγωγής.
Παυσανίου 16, Παγκράτι, Τ/ 6945-29.59.24
Milly Bird
Άνοιξε πριν από τρία χρόνια στη γωνία Αρριανού και Πολέμωνος, πίσω από την πλατεία Προσκόπων. Είναι ένα ωραίο ήσυχο καφέ με homemade πράγματα. Η ιδιοκτήτρια Μελίσσα Παπαγιαννοπούλου φτιάχνει κάθε μέρα πολύ ωραίες πίτες, carrot cake και γεμιστά bagels με ψωμί από τον φούρνο «Λυκαβηττός», στο Κολωνάκι.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Συνήθως έρχονται οι ίδιοι πελάτες κάθε μέρα και γνωρίζονται όλοι με το μικρό τους όνομα, είναι σχεδόν οικογενειακό το περιβάλλον. Τα έπιπλα είναι από το σπίτι της Μελίσσας και κάνουν το χώρο ακόμη πιο ζεστό. Στην πραγματικότητα νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σαλόνι του σπιτιού της.
«Το κόνσεπτ ήταν να φτιάξω έναν χώρο στον οποίο να φιλοξενώ καλούς ανθρώπους και σκύλους και να τους προσφέρω όσα φτιάχνω καθημερινά», λέει η Μελίσσα.
Όπως: μανιταρόπιτα ή τυρόπιτα με ντοματίνια ή χορτοτυρόπιτα. Τάρτα με ροκφόρ και καρύδια / με γκοργκοντζόλα και φουντούκι / με ανθότυρο και πέστο. Το carrοt cake είναι το σήμα κατατεθέν του καφέ, ενώ αυτή την περίοδο βρίσκουμε και κουραμπιέδες και μελομακάρονα σε μικρές μπουκίτσες που πωλούνται 14 ευρώ το κιλό.
Αρριανού 29, Παγκράτι, Τ/211-40.63.156
Frater and Soror
Από όταν άνοιξε, στη γωνία της Αμύντα απέναντι από την πλατεία Προσκόπων, το μπαρ-εστιατόριο Frater and Soror έδωσε έναν φρέσκο αέρα στην ιστορική πλατεία. Η ομάδα των ιδιοκτητών βρίσκεται πίσω από γνωστά αθηναϊκά μαγαζιά όπως το The Clumsies και Odori και στο Frater έφεραν όχι μόνο την εμπειρία τους αλλά και το ένστικτό τους στο κομμάτι της διασκέδασης και της εξόδου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα μεγάλα ξύλινα κουφώματα στα παράθυρα, ο ενιαίος τσιμεντένιος χώρος με φυτά και πρωτότυπα artworks και το χαμηλό μπαρ, που επιτρέπει στους πελάτες να βλέπουν πώς φτιάχνεται το ποτό τους, είναι τα στοιχεία της διακόσμησης που μας κέρδισαν με την πρώτη. Το φαγητό και τα κοκτέιλ, όμως, είναι ο κύριος λόγος που πάμε και ξαναπάμε.
Μας αρέσει το Melt burger με brioche, με κιμά μοσχαρίσιο Black Angus, cheddar & σος μαγιονέζας, το οποίο συνοδεύεται από πατάτες τηγανητές. Το μοσχαρίσιο ταρτάρ μαγειρεμένο με τσίλι, miso, ραπάνι καρπουζιού, κρέμα γιαουρτιού και κρέμα παρμεζάνα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το τατάκι τόνου με σάλτσα ponzu με τρούφα, μύρτιλα, αβοκάντο, σουσάμι, kimchi, κόλιανδρο και πιπεριά τσίλι και τα σαββατοκύριακα τα pancakes με κοτόπουλο. Το κοκτέιλ με smoked paprika salt με Don Julio Blanco τεκίλα, μάνγκο, σιρόπι αγαύης και καπνιστό αλάτι είναι πάντα στις επιλογές μας.
Πτολεμαίων, Παγκράτι, Τ/210-72.13.720
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr
Πηγή κεντρικής φώτο: Instagram
Δείτε ακόμα:
- Έξι στέκια στο Παγκράτι που δεν αποχωριζόμαστε με τίποτα
- Για φαγητό στο Παγκράτι: Πέντε στέκια που ξεχωρίζουν
- Το Pipistrello «προσγειώθηκε» στη Νέα Ερυθραία για να γίνει το απόλυτο all day στέκι
- Πού μπορείτε να γευτείτε νόστιμα sando στην Αθήνα
JOBS
Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Logistics
Πλήρης Απασχόληση
09-01-2024
Κηφισιά
Πληροφορική
Πλήρης Απασχόληση
22-01-2024
Αιγάλεω