Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης - Αθώοι οι αστυνομικοί
Σύμφωνα με την απόφαση, αθώοι κρίθηκαν οι τέσσερις αστυνομικοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση - Ο πρόεδρος ζήτησε από τη Μάγδα Φύσσα να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα.

Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για τον θάνατο του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018 επί της οδού Γλάδστωνος στο κέντρο της Αθήνας, αποφάσισε σήμερα, Τρίτη 3 Μαΐου 2022, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Αναφορικά με τους τέσσερις αστυνομικούς που συμμετείχαν στη σύλληψη του 33χρονου ακτιβιστή λίγο πριν εκπνεύσει, το δικαστήριο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Έπειτα από διάσκεψη περίπου 3 ωρών, δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο κατηγορούμενοι, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της «θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία».

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Δύο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis
ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της, για ακόμη μια φορά, στην οικογένεια του αδικοχαμένου Ζακ Κωστόπουλου.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο δικαστήριο δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτήν, με την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρούν στην απόφαση.

Η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω, αλλιώς, όπως είπε, θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Πλέον το δικαστήριο αναμένεται να αποφανθεί επί των ελαφρυντικών και επί των ποινών.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Υπενθυμίζεται ότι στην αντιφατική του πρόταση, ο Εισαγγελέας Σ. Μπουγιούκος είχε προτείνει την ενοχή του 77χρονου κοσμηματοπώλη και του ο 59χρονου μεσίτη, για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία και από κοινού, ενώ αντίθετα πρότεινε την απαλλαγή των τεσσάρων αστυνομικών.

Φωτογραφίες άρθρου: Iasonas Raissis

Κεντρική φωτογραφία: Intime

Διάβασε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;