Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Η πρόταση του Εισαγγελέα - Καταδίκη κοσμηματοπώλη και μεσίτη & αθώωση αστυνομικών
Ο Εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε την καταδίκη του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, αλλά την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών.

Το πρωί της Τετάρτης, 13 Απριλίου, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των απολογιών των κατηγορουμένων, δύο πολιτών και τεσσάρων αστυνομικών στη δίκη για τον θάνατο του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου πριν από τρεισήσιμι χρόνια. Δεκαέξι δικασίμοι πέρασαν από την έναρξη της δίκης και σήμερα οι ένορκοι και οι δικαστές άκουσαν την πρόταση του Εισαγγελέα.

Ο Εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, Σωτήρης Μπουγιούκος, στην αγόρευσή του πρότεινε την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Αντίθετα, πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου Ζακ Κωστόπουλου.

Ο εισαγγελέας, έχοντας κάνει αποτίμηση όλων των στοιχείων της δικογραφίας, επισήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά, ενώ, με βάση τα ιατροδικαστική ευρήματα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιώδως με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό αυτές στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατο του.

Καθόλη τη διάρκεια της εισαγγελικής αγόρευσης ήταν παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου και η μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, Μάγδα, η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το περασμένο Καλοκαίρι στη Φολέγανδρο και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο το 2019.

Η δίκη για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου αναμένεται να συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα με τις αγορεύσεις συνηγόρων της οικογένειας του θύματος.

Πηγή cover photo: Intime
Πηγή φωτογραφιών: Iasonas Raissis

Μπορείς να δεις ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;