Δίκη Ζακ: Απολογία μεσίτη - «Χτυπούσα στον αέρα, το πρόσωπο του Ζακ ήρθε σε επαφή με το πόδι μου»
Δίκη Ζακ: Προκλητικές και οι δηλώσεις του μεσίτη, όπως και του κοσμηματοπώλη.

υνεχίζεται η δίκη για την ανθρωποκτονία του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου με τη διαδικασία των απολογιών των έξι κατηγορουμένων, δύο επιχειρηματιών και τεσσάρων αστυνομικών. Η ανθρωποκτονία του ακτιβιστή έγινε έξω από κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος στις 21 Σεπτεμβρίου 2018 , και η διαδικασία των απολογιών ξεκινά σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Μετά από 13 συνεδριάσεις, η δίκη που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο, αρχίζει να φτάνει όλο και πιο κοντά στην ετυμηγορία των δικαστών. Η ετυμηγορία θα πρέπει να αναμένεται τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Μετά την απολογία του κοσμηματοπώλη, απολογήθηκε και ο μεσίτης που συμμετείχε στον ξυλοδαρμό του Ζακ!

Δίκη Ζακ: Την ευθύνη στο θύμα δίνει ο δράστης

Ευθύνη στον Ζακ Κωστόπουλο για τα χτυπήματα που δέχθηκε προσπάθησε να αποδώσει και ο δεύτερος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του ΛΟΑΤΚΙ ακτιβιστή, ο οποίος υποστήριξε ότι αυτό που προσπάθησε να κάνει ήταν να τον προστατέψει από το να χτυπήσει σοβαρά, ενώ ισχυρίστηκε πως ο Ζακ έπεσε μόνος του πάνω στο πόδι του.

Ο μεσίτης, που κατέθεσε μετά τον κοσμηματοπώλη, χαρακτήρισε «πάρα πολύ λυπηρό» το γεγονός του θανάτου ενός νέου ανθρώπου, ωστόσο είπε ότι «δεν αποδέχεται το κατηγορητήριο που του αποδίδεται» και ότι δηλώνει «αθώος». Μίλησε μάλιστα για «εσφαλμένες παραδοχές της ιατροδικαστικής που έχουν φανεί και στο δικαστήριό σας».

Όπως είπε, στην απολογία του, όταν διαπίστωσε ότι ο Ζακ κρατούσε μαχαίρι, αντέδρασε ενστικτωδώς «για να προστατέψει τον κόσμο» και υποστηρίζοντας ότι ο Ζακ «δεν είχε συναίσθηση και θα μπορούσε να είναι πολύ επικίνδυνος».

Είπε ότι έσπασε την τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου «για να περάσει ο Ζακ χωρίς να τραυματιστεί από τα γυαλιά» και ότι την ώρα που «κλοτσούσε στον αέρα, το πρόσωπο του Ζακ έπεσε πάνω στο πόδι του». Ωστόσο δεν μπόρεσε να εξηγήσει γιατί αυτό έγινε επανειλημμένα, όπως φαίνεται και από τα χτυπήματα που εντόπισε η ιατροδικαστική έρευνα στο πρόσωπο και στο σώμα του θύματος.

Επανέλαβε ότι ενήργησε ενστικτωδώς και ότι είναι «στοιχείο του χαρακτήρα του» να βοηθάει τον κόσμο και γι’ αυτό ενήργησε έτσι.

Στην παρατήρηση της προέδρου του δικαστηρίου ότι αν όλοι ενεργούσαμε ενστικτωδώς, θα ζούσαμε σε ζούγκλα, ο κατηγορούμενος για την υπόθεση μεσίτης είπε ότι «χρησιμοποίησα όλη τη λογική του ώστε η δράση μου να μην του κάνει κακό».

Ισχυρίστηκε δε ότι όταν έμαθε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε «είχα την εντύπωση ότι αυτοκτόνησε. Γι’ αυτό και είχα την εντύπωση και είχα κάνει και δηλώσεις ότι αυτοκτόνησε. Έμαθα ότι δεν είναι αυτή η αιτία. Έμαθα τη Δευτέρα ότι κανένα από τα τραύματά του δεν είναι θανατηφόρα».

Διάβασε επίσης:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;