Στη δίκη του Ζακ Κωστόπουλου η Μάγδα Φύσσα και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς
Στη σημερινή 16η δικάσιμο (13/04) για την υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου ήταν παρούσες η Μάγδα Φύσσα, καθώς και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους - Δεν υπάρχουν λόγια για την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση των μανάδων. Κοινός τόπος, κοινός πόνος.

Τετάρτη 13 Απριλίου και ολοκλήρωσε την απολογία του ο τέταρτος από τους αστυνομικούς, που κατηγορούνται, μαζί με τον κοσμηματοπώλη και έναν ακόμη καταστηματάρχη, για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του Ζακ Κωστόπουλου τον Σεπτέμβριο του 2018. 

Δεκαέξι δικάσιμοι πέρασαν από την έναρξη της δίκης. Σε προηγούμενες δικασίμους, απολογήθηκαν οι δύο καταστηματάρχες και οι τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι από τον Οκτώβριο, δικάζονται για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή τον Σεπτέμβριο του 2018.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Στο δικαστήριο την Τετάρτη 13/04 παρίσταντο οι γονείς του Ζακ, οι άνθρωποι που από την πρώτη μέρα που έχασαν το παιδί τους, ζήτησαν δικαιοσύνη για τον Ζακ, για όσα εκείνος ήταν.

Δεκάδες ακόμη άνθρωποι βρέθηκαν έξω από την δικαστική αίθουσα σε κάθε δικάσιμο. Έτσι και σήμερα, οι συγκεντρωμένοι έξω από το ΜΟΔ (Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο) ήταν βέβαιοι ότι η αγριότητα σε βάρος του Ζακ Κωστόπουλου ήταν ανάλογη με την άποψη των κατηγορουμένων για την εμφάνιση και τον τρόπο ζωής του.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Στο δικαστήριο ήρθαν για συμπαράσταση, στο πλευρό της οικογένειας του Ζακ, η Μάγδα Φύσσα, μητέρα του δολοφονηθέντος ράπερ, Παύλου Φύσσα (=Killah P), από χέρια Ελλήνων νεοναζί, η Αλέκα Ψαράκου, μητέρα της Γαρυφαλλιάς που δολοφονήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη Φολέγανδρο, καθώς και η Ελένη Κρεμαστιώτη, μητέρα της Ερατούς που δολοφονήθηκε στη Λέσβο το 2019.

Η Μάγδα Φύσσα και η μητέρα του Ζακ Κωστόπουλου, αγκαλιά έξω από το δικαστήριο. (ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis)

Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές, ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου προκλήθηκε από ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις του μυοκαρδίου συνεπεία οργανικού στρες, που προκλήθηκε από τα χτυπήματα που δέχθηκε.

Παρούσα στη δίκη για τον Ζακ Κωστόπουλο και η Μάγδα Φύσσα, μία μάνα που έγινε σύμβολο κατά του αντιφασισμού και βγήκε μπροστά για την καταδίκη των Ελλήνων ναζιστών. (ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis)

Η πλευρά της υπεράσπισης αμφισβήτησε τους ιατροδικαστές και με πόρισμα τεχνικού της συμβούλου ιατροδικαστή, υποστήριξε ότι, προϋπάρχοντα προβλήματα υγείας του 33χρονου ήταν εκείνα που οδήγησαν στον θάνατο του και όχι η βία που υπέστη.

Στη σημερινή δικάσιμο για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, βρέθηκαν και η Μάγδα Φύσσα, καθώς και οι μητέρες της Γαρυφαλλιάς και της Ερατούς, δύο κοριτσιών που δολοφονήθηκαν από τους συντρόφους τους. (ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis)

Οι γονείς του Ζακ ζήτησαν από το δικαστήριο, να αποδώσει Δικαιοσύνη για το παιδί τους, κάνοντας λόγο για ένα έγκλημα με ρατσιστικό χαρακτήρα.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Απολογούμενοι, οι δύο επιχειρηματίες της περιοχής ισχυρίστηκαν ότι, η είσοδος του Ζακ στο κοσμηματοπωλείο ήταν ληστεία και ότι, προσπάθησαν να τον κρατήσουν εντός του χώρου, ώστε να συλληφθεί από την Αστυνομία.

Αθώωση των αστυνομικών και καταδίκη κοσμηματοπώλη και μεσίτη ζήτησε ο εισαγγελέας

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου.

Αντίθετα, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν αθώοι οι τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο και εμπλέκονται στην υπόθεση θανάτου του 33χρονου ακτιβιστή.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Έχοντας αποτιμήσει όλα τα στοιχεία της δικογραφίας, ο εισαγγελέας επεσήμανε ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν τιμωρητικά και, με βάση τα ιατροδικαστική ευρήματα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα δικά τους σφοδρά χτυπήματα συνδέονται αιτιώδως με τις ισχαιμικού τύπου αλλοιώσεις που ενεργοποίησαν μηχανισμό αυτές στο θύμα και οδήγησαν στο θάνατό του.

ΦΩΤΟ: Iasonas Raissis

Η δίκη θα συνεχιστεί τη Μεγάλη Δευτέρα (18 Απριλίου) με τις αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

Πηγή φωτογραφιών: Iasonas Raissis

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;