Πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία μετά το Πάσχα - Πότε θα γίνεται έλεγχος για κορωνοϊό
Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, αναφέρθηκε στο πώς θα γίνει η επιστροφή των μαθητών στα θρανία μετά τις γιορτές του Πάσχα.

Η έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο υπουργείο Υγείας. με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, να αναφέρεται στο πώς θα επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022. Η κ. Παπαευαγγέλου αναφέρθηκε, επίσης, και στη χαλάρωση των περιορισμών που θα έρθει από 1η Μαΐου.

Η κα Παπαευαγγέλου, αρχικά, αναφέρθηκε στα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας, υποστηρίζοντας ότι βάσει των στοιχείων που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, παρότι είχε αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των κρουσμάτων, τώρα, τα κρούσματα στα παιδιά σχολικής ηλικίας ανέρχονται στο 20% του συνόλου. Όπως είπε, η πανδημία αποκλιμακώνεται.

Ενώ, συνέχισε λέγοντας πως αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να περάσουμε σε αυτή τη νέα πρακτική, όπου ο έλεγχος θα επικεντρώνεται πια στα άτομα με συμπτώματα. Η κ. Παπαευαγγέλου πρόσθεσε:

«Έτσι, όταν επιστρέψουν τα παιδιά στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα, ο έλεγχος θα είναι στοχευμένος μόνο στα παιδιά με συμπτώματα. Τα μέτρα προστασίας στο σχολικό περιβάλλον, συνεχίζουν να ισχύουν. Ο καλός καιρός βοηθάει, ώστε όταν επιστρέψουν τα παιδιά, να είναι δυνατόν τα παράθυρα να μένουν ανοιχτά.

Όλα τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν στην περίπτωση που ένα παιδί διαγιγνώσκεται με Covid. Θα γίνεται χρήση δύο τεστ την πρώτη και τέταρτη μέρα από τη διάγνωση του κροούσματος σε όλα τα παιδιά»

Η καθηγήτρια κάλεσε τους γονείς να παραμείνουν συνειδητοποιημένοι και να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα, καθώς έχουμε κι άλλες λοιμώξεις τις τελευταίες εβδομάδες. Όπως υποστήριξε, αυτό συμβαίνει γιατί μετά από δύο χρόνια με μείωση των δραστηριοτήτων, τα μέτρα έχουν αρχίσει και χαλαρώνουν.

Τέλος, η κυρία Παπαευαγγέλου απηύθυνε έκκληση, στις περιπτώσεις συμπτωμάτων ίωσης, τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να οι γονείς να προχωρούν σε έλεγχο για Covid ανάλογα με τα συμπτώματα και τις πιθανές επαφές με άλλα κρούσματα.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;