Κορωνοϊός - Πλεύρης: «Μπαίνουμε σε νέα φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό»
Στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μίλησε για τη νέα φάση στην οποία θα μπει η χώρα και την άρση των περιορισμών από την 1η Μαΐου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα, η έκτακτη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη. Σε αυτή παρουσιάστηκαν τα τελευταία δεδομένα σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, με βάση τα οποία αποφασίστηκε και η επικείμενη άρση των περιοριστικών μέτρων από την Πρωτομαγιά και μετά.

Ο κ. Πλεύρης, αρχικά, αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα και σημείωσε πως ο ιός έχει παρουσιάσει μεταλλάξεις κατά τη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, με αποτέλεσμα, λόγω της μεταδοτικότητας, να έχει νοσήσει και μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όπως είπε ο υπουργός Υγείας:

«Το ΕΣΥ έχει ενισχυθεί, έχει την τεχνογνωσία και τα φάρμακα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα συνεχιστεί η ενίσχυση του ΕΣΥ, θα στηριχτεί και με πόρους τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης»

Στη συνέχεια, πρόσθεσε:

«Μπαίνουμε σε νέα φάση συνύπαρξης με τον κορωνοϊό. Τα μέτρα υπάρχουν, χωρίς να μπαίνουμε σε διαδικασία υποχρεωτικότητας, γιατί έχουμε μία άλλη εικόνα. Δεν πιστεύουμε στη λογική του zero covid όπως στην Κίνα. Οι δείκτες μας επιτρέπουν να πάμε σε ένα πλαίσιο συνύπαρξης με τον κορωνοϊό. Το πλαίσιο είναι δυναμικό, θα βλέπουμε την πορεία της πανδημίας και αναλόγως θα προσαρμοζόμαστε»

Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας αυτή την περίοδο και πως αυτή δικαιολογεί το νέο πλαίσιο διαχείρισης της πανδημίας. Όπως υποστήριξε, μειώνονται τα κρούσματα και σε μεγάλο βαθμό έχει επανέλθει η οικονομική ζωή στη χώρα. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ακόμα και οι σκληροί δείκτες, όπως οι θάνατοι, το βασικό στοιχείο είναι ο δείκτης της υπερβάλλουσας θνητότητας, στην οποία η χώρα μας έχει δείκτη χαμηλότερο από τις περισσότερες χώρες της Ε.Ε.»

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε και σε όλα τα μέτρα που πάρθηκαν από την αρχή της πανδημίας. Μάλιστα, αναγνώρισε ότι συχνά ήταν ιδιαίτερα σκληρά, λέγοντας ότι είχαν σκοπό και στόχο να μειώσουμε τις απώλειες από την πανδημία και εκφράζοντας τον σεβασμό του για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές λόγω Covid. Ο υπουργός είπε:

«Από 1η Μαΐου μπαίνουμε στο νέο πλαίσιο και είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για ό,τι χρειαστεί»

Στην συνέντευξη συμμετέχουν ακόμη η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πηγή cover photo: Intime

Δείτε ακόμα:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

11-05-2024

Λυκόβρυση

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
22 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Μπά
25 Μαϊ. 2024
Παν
20:30
-
Άρη
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;