Πανελλήνιες 2022 - Φυσική Κατεύθυνσης: Θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις
Πανελλήνιες 2022: Το neolaia.gr & το ΝΕΟ Φροντιστήριο σας δίνουν και φέτος την ευκαιρία να μετρήσετε τις δυνάμεις σας με διαγωνίσματα προσομοίωσης σε ΟΛΑ τα εξεταζόμενα μαθήματα - Βρείτε εδώ προτεινόμενα θέματα για τη Φυσική.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα και η κλεψύδρα αδειάζει για τις Πανελλήνιες 2022, οι οποίες, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, θα ξεκινήσουν στις 3 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ μια μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου. . Πρόκειται για την επιστροφή στην κανονικότητα προ πανδημίας, όπως έγραφε το neolaia.gr, καθώς το 2019 οι εξετάσεις ξεκίνησαν στις 06/06.

Ειδικότερα, στις Πανελλήνιες 2022, οι εξετάσεις των βασικών μαθημάτων θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου 2022. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) οι εξετάσεις θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 17/6.

To neolaia.gr, σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο, έχουν εξασφαλίσει και φέτος, όπως και προηγούμενες χρονιές,προτεινόμενα θέματα προσομοίωσης, αλλά και τις απαντήσεις/λύσεις τους για όλα τα εξεταζόμενα μαθήματα στις Πανελλήνιες.

Στο παρόν άρθρο, θα βρεις διαγώνισμα προσομοίωσης και απαντήσεις για το Μάθημα της Φυσικής το οποίο ανήκει στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές Και Τεχνολογικές Επιστήμες και 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας Και Ζωής.

Πανελλήνιες 2022: Το πρόγραμμα για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ – Τι ισχύει με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής

ι υποψήφιοι μετρούν αντίστροφα, πλέον, τον χρόνο για τις Πανελλήνιες 2022. Μάλιστα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε νωρίτερα φέτος το πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις, οι εξετάσεις των ΓΕΛ ξεκινούν 3 Ιουνίου και των ΕΠΑΛ μια μέρα νωρίτερα, στις 2 Ιουνίου. Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, από το υπουργείο Παιδείας θα γίνει προσπάθεια να ανακοινωθούν και οι βάσεις νωρίτερα, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπάρχει ακόμα ανακοίνωση για τον αριθμό των φετινών εισακτέων καθώς και πιθανές αλλαγές σε τμήματα. Από την άλλη, τα Πανεπιστήμια έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους, ενώ αναμένεται μέχρι τις 20 Απριλίου να έχουν καταθέσει και τις εισηγήσεις τους για τον αριθμό εισακτέων.

Στη συνέχεια και μετά την εισήγηση της ΕΘΑΑΕ, της ανεξάρτητης Αρχής για τα ΑΕΙ, το υπουργείο Παιδείας θα λάβει τις τελικές αποφάσεις. Σύμφωνα με το νόμο, ο αριθμός εισακτέων θα πρέπει να ανακοινωθεί έως τις 15 Μαΐου.

Για δεύτερη χρονιά συνεχίζεται και η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Τα Πανεπιστήμια έχουν ήδη καθορίσει το συντελεστή που θα διαμορφώσει την ΕΒΕ, με περιορισμένες αλλαγές σε σχέση με πέρσι. Πιο συγκεκριμένα, κάποια Τμήματα άλλαξαν το συντελεστή για να αποφευχθούν φέτος αστοχίες που κατεγράφησαν πέρσι, ενώ σχεδόν το 50% αυτών που προχώρησαν σε αλλαγές ανέβασε τον πήχη δυσκολίας.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε:

  • Λήξη μαθημάτων νηπιαγωγείων – δημοτικών σχολείων: 15 Ιουνίου 2022
  • Λήξη μαθημάτων γυμνασίων: 30 Μαΐου 2022
  • Λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των γενικών και των επαγγελματικών ημερήσιων και εσπερινών λυκείων: 20 Μαΐου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών γενικών λυκείων: 3 Ιουνίου 2022
  • Έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών επαγγελματικών λυκείων: 2 Ιουνίου 2022.

Πανελλήνιες 2022: Όλο το πρόγραμμα

Στις 3 Ιουνίου στις 08:30 το πρωί θα πάρουν τις… κόλλες τους για να διαγωνιστούν στις πανελλήνιες εξετάσεις οι απόφοιτοι και οι τελειόφοιτοι που θα δώσουν τη μάχη τους για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες μέχρι τις 08:00 π.μ. και διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες.

Το πρόγραμμα των ΕΠΑΛ

Και εδώ οι υποψήφιοι πρέπει να είναι στα σχολεία έως τις 08:00 και η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις ώρες.

Το πρόγραμμα των ειδικών μαθημάτων

Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης:

  • μέχρι τις 08:00 π.μ. για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 π.μ.,
  • μέχρι τις 09:30 π.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 10:00 π.μ.
  • μέχρι τις 16:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 16:30 μ.μ. και
  • μέχρι τις 12:00 μ.μ. για το μάθημα με ώρα εξέτασης 12:30 μ.μ.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα:

  • των ξένων γλωσσών και της Αρμονίας είναι τρεις (3) ώρες,
  • των Σχεδίων ( Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι (6) ώρες,
  • του ειδικού μαθήματος «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» είναι περίπου είκοσι (20) λεπτά.
    για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2 με 6 λεπτά για κάθε υποψήφιο
  • για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30 λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Πανελλήνιες 2022: Πώς θα γίνει ο υπολογισμός των μορίων στα 4 επιστημονικά πεδία – Παραδείγματα

Πανελλήνιες 2022 και φέτος στο neolaia.gr! Όλες οι εξελίξεις και τα νέα για την ύλη και το πρόγραμμα των εξετάσεων, τις βάσεις εισαγωγής, το μηχανογραφικό, τα εξεταζόμενα μαθήματα, τον υπολογισμό των μορίων, αλλά και θέματα προσομοίωσης και απαντήσεις! Μείνε συντονισμένος στο neolaia.gr για να μαθαίνεις πρώτος/-η τα πάντα για τις Πανελλήνιες 2022

βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν, για πρώτη φορά φέτος για τις Πανελλήνιες 2022:, με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος και ανακοινώθηκαν με την Φ.253.1/148469/Α5/18-11-2021 (Β΄5399) Υπουργική Απόφαση.

Συνεπώς, τα ίδια τα ΑΕΙ πλέον συνδιαμορφώνουν την ακαδημαϊκή φυσιογνωμία κάθε Σχολής ή Τμήματος, καθορίζοντας το συντελεστή βαρύτητας κάθε πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος για εισαγωγή σε αυτά.

Ο τρόπος υπολογισμού μορίων των συμμετεχόντων στις Πανελλήνιες 2022 και εφεξής, καθώς και τα κριτήρια ισοβαθμίας, καθορίζονται με νέα απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως.

Α. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΟΡΙΩΝ

Ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετέχει στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2022 και εφεξής για εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο συντελεστή βαρύτητας, όπως αυτός καθορίστηκε με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί 1.000, για να προκύψει ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου.

Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Ενδεικτικά παραδείγματα υπολογισμού μορίων και στα 4 επιστημονικά πεδία

Υποψήφιος για το 1ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για τη Νομική Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 18.680 μόρια, ενώ για τη Νομική Κομοτηνής (Δ.Π.Θ.) 18.900 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 2ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Αθήνας (Ε.Μ.Π.) 20.800 μόρια, ενώ για την Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πάτρας (Παν. Πατρών) 20.580 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 3ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Ιατρική Αθήνας (Ε.Κ.Π.Α.) 18.225 μόρια, ενώ για την Ιατρική Πάτρας (Παν. Πατρών) 18.490 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Υποψήφιος για το 4ο Επιστημονικό Πεδίο που έλαβε την εξής βαθμολογία:

συγκεντρώνει για την Οικονομικών Επιστημών Θεσ/νίκης (Α.Π.Θ.) 17.320 μόρια, ενώ για την Οικονομικής Επιστήμης (Παν. Πειραιά) 17.840 μόρια, σύμφωνα με τους συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων των αντίστοιχων Σχολών:

Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ

Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται μόνο για τις Σχολές ή τα Τμήματα που έχουν δηλώσει προτίμηση εισαγωγής και κατά φθίνουσα σειρά μορίων, μέχρι τη συμπλήρωση των θέσεων εισακτέων σε κάθε Σχολή ή Τμήμα κατά περίπτωση.

Με την απόφαση Υπουργού ορίζονται λεπτομερώς τα κριτήρια βάσει των οποίων εισάγονται οι υποψήφιοι σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων στη θέση του τελευταίου εισαγόμενου σε Σχολή ή Τμήμα.

Αν μετά την εξάντληση όλων των κριτηρίων εξακολουθούν να υπάρχουν ισοβαθμούντες, εισάγονται όλοι οι ισοβαθμούντες, πλην εξαιρέσεων που περιγράφονται αναλυτικά στην ως άνω απόφαση.

Δείτε την υπουργική απόφαση για τα ΓΕΛ

Δείτε την υπουργική απόφαση για τα ΕΠΑΛ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;