Σον Πεν: Πέντε ταινίες του ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά του
Ο Σον Πεν "κλείνει" τα 61 και εμείς προτείνουμε μερικές (κορυφαίες) ταινίες του.

Ο Σον Τζάστιν Πεν, όπως είναι ολόκληρο το όνομά του, γεννήθηκε σαν σήμερα στις 17 Αυγούστου 1960. Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς που έχει βραβευτεί δύο φορές με Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου, ενώ εκτός από ηθοποιός είναι και σκηνοθέτης.

Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1981 στην ταινία Taps, ενώ το 1982 σε μία ακόμη μεγάλη εμπορική επιτυχία της δεκαετίας του 80, την ταινία Fast Times At Richmond High. Χαρακτηριστικό είναι πως σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές στη συνέχεια έκαναν μεγάλη καριέρα και μετατράπηκαν σε μερικά από τα πιο ηχηρά ονόματα στο Χόλιγουντ για τα επόμενα χρόνια.

Το 1985 γνωρίστηκε και νυμφεύτηκε την τραγουδίστρια Μαντόνα, ενώ το διαζύγιό τους, το 1989, όπως και ολόκληρη η σχέση τους απασχόλησε έντονα τον Τύπο.

Η πορεία που ακολούθησε στο χώρο της υποκριτικής ήταν αρκετά επιτυχημένη με την πραγματικά μεγάλη αναγνώριση να έρχεται κατά τη δεκαετία του ’90.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatjana Smiljanić (@film_i_strip_uz_predartor)

To 1991 είχε την πρώτη του επαφή με τη σκηνοθεσία, καθώς σκηνοθέτησε την ταινία The Indian Runner. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο έπαιξε στο πλάι του Αλ Πατσίνο και γι’ αυτή την ερμηνεία του έλαβε πολύ θετικές κριτικές, καθώς και την πρώτη υποψηφιότητά του για Χρυσή Σφαίρα.

Στις αρχές της δεκαετίας και πιο συγκεκριμένα το 1990 γνωρίστηκε και δημιούργησε μια θυελλώδη σχέση με την ηθοποιό Ρόμπιν Ράιτ. Παρά τους συνεχείς καυγάδες τους παντρεύτηκαν το 1996 και απέκτησαν 2 παιδιά, αλλά ο γάμος τους έληξε άδοξα, καθώς πήραν διαζύγιο το 2007.

Η εκτόξευση στην κορυφή ήρθε κατά τη νέα δεκαετία, όπου έχοντας συμεττάσχει ήδη σε πολλές σημαντικές αλλά και σε μερικές ανεξάρτητες παραγωγές, ο ίδιος προτάθηκε ξανά για Όσκαρ, ενώ κατάφερε να κερδίσει 2 χρυσά αγαλματίδια. Έτσι, έδωσε μνημειώδεις ερμηνείες σε πολλές ταινίες, όπως το I Am Sam, το 21 Grams και το Milk καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως ένας από τους εξέχοντες ηθοποιούς της γενιάς του.

1. Milk

Υπόθεση:  Η ιστορία του Χάρβεϊ Μιλκ, δημοτικού συμβούλου του Σαν Φρανσίσκο και πρώτου δηλωμένα ομοφυλόφιλου εκλεγμένου δημόσιου λειτουργού στις ΗΠΑ, ο οποίος δολοφονήθηκε από πολιτικό του αντίπαλο το 1978.

2. I Am Sam

Υπόθεση:  Ο Σαμ, αν και διανοητικά καθυστερημένος, μεγαλώνει ένα 7χρονο κοριτσάκι. Η κοινωνική πρόνοια, ωστόσο, θέλει να το δώσει για υιοθεσία, κάτι που οδηγεί τον Σαμ να ζητήσει τη βοήθεια μιας διακεκριμένης δικηγόρου. Πώς όμως μπορεί να πειστεί ένα δικαστήριο ότι ένα άτομο με νοημοσύνη 7χρονου παιδιού μπορεί να γίνει σωστός πατέρας;

3. Into The Wild

Υπόθεση: Ο Κρίστοφερ Μακάντλς αποφοιτά από το πανεπιστήμιο, εγκαταλείπει όμως την προοπτική μιας εύπορης ζωής και ξεκινά μια μακρά περιπλάνηση με τελικό προορισμό την Αλάσκα. Πρόκειται για μία εξαιρετική ταινία στην οποία ο Σον Πεν ξετυλίγει τις σκηνοθετικές του ικανότητες με περίτεχνο τρόπο.

4. Mystic River

Υπόθεση: Ο Σον, ο Ντέιβ και ο Τζίμι, τρεις παιδικοί φίλοι από λαϊκή συνοικία της Βοστόνης, συναντιούνται ξανά ύστερα από 25 χρόνια, εξαιτίας ενός εγκλήματος. Θύμα είναι η κόρη του Τζίμι, την έρευνα έχει αναλάβει ο Σον, ως αστυνομικός, ενώ ο κύριος ύποπτος είναι ο Ντέιβ. Ψυχολογικό αστυνομικό δράμα.

5. Η Διερμηνέας

Υπόθεση: Μια διερμηνέας στον Ο.Η.Ε. ακούει άθελά της μια συνομιλία για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία ενός τυραννικού ηγέτη της Αφρικής. Ο πράκτορας που αναλαμβάνει την υπόθεση στρέφει τις έρευνες γύρω από το πρόσωπό της, καθώς κατάγεται από την ίδια χώρα κι έχει όλα τα κίνητρα ώστε να θέλει νεκρό τον δικτάτορα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
61'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
61'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
5'
40 - 58
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
9'
40 - 38
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;