Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα (19/8 - 25/8)
Κινηματογράφος: Οι ταινίες που έρχονται αυτή την εβδομάδα στα σινεμά.

Βρισκόμαστε στην καρδιά του τελευταίου και ίσως αγαπημένου καλοκαιρινού μήνα με τον Δεκαπενταύγουστο να αποτελεί παρελθόν και όλους να έχουν στραμμένο το βλέμμα στις τελευταίες ημέρες ξέγνοιαστων διακοπών. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο λόγω των υποχρεώσεών κάποια άτομα να μην έχουν καταφέρει να αποδράσουν από την πόλη σε κάποιο ειδυλλιακό, καλοκαιρινό προορισμό. Έτσι, το θερινό σινεμά -και όχι μόνο- αποτελεί μία ιδανική απόδραση σ’ ένα άλλο κόσμο, τον κινημτογραφικό.

Και ακόμη μία εβδομάδα, στους κινηματογράφους μπορούμε να απολαύσουμε ταινίες με ηχηρά ονόματα του Χόλιγουντ, όπως ο Matt Damon, παιδικές ταινίες για μικρούς αλλά και μεγάλους, όπως Το Ταξίδι με το Δράκο μου, καθώς και την αναμενόμενη blockbuster ταινία The Suicide Squad.

1. Ζήτημα Χρόνου

Υπόθεση:  Ένας Αμερικανός εργάτης διύλισης πετρελαίου από την Οκλαχόμα ταξιδεύει στην Μασσαλία για να επισκεφθεί την αποξενωμένη κόρη του, η οποία βρίσκεται στην φυλακή για έναν φόνο που όπως ισχυρίζεται δεν έχει κάνει. Αντιμέτωπος με δυσκολίες στην επικοινωνία λόγω γλώσσας, με τις πολιτισμικές διαφορές και έναν πολύπλοκο νομικό σύστημα , ο Bill χτίζει μια καινούρια ζωή στην Γαλλία καθώς αναλαμβάνει να βρει τρόπο να δικαιώσει την κόρη του.

2. The Suicide Squad

Υπόθεση: Καλώς ήρθατε στην κόλαση ή αλλιώς την Μπελ Ρεβ, τη φυλακή με το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων στις ΗΠΑ. Εκεί όπου βρίσκονται έγκλειστοι οι χείριστοι εγκληματίες και θα κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν – ακόμα και αν χρειαστεί να συμμετάσχουν στην άκρως απόρρητη και σκοτεινή Task Force X. Ποια είναι η σημερινή αποστολή ζωής και θανάτου; Να συγκεντρωθεί μία εγκληματική ομάδα, αποτελούμενη από τους Μπλάντσπορτ, Πισμέικερ (Ειρηνοποιό), Κάπτεν Μπούμερανγκ, Ρατκάτσερ 2, Σαβάντ, Κινγκ Σαρκ, Μπλάκγκαρντ, Τζάβελιν και την αγαπημένη ψυχοπαθή όλων, τη Χάρλεϊ Κουίν. Έπειτα, να εξοπλιστούν ανάλογα της περίστασης και να πέσουν (κυριολεκτικά) στο απομακρυσμένο και γεμάτο εχθρούς, νησί του Κόρτο Μαλτέζε. Μέσα σε μία ζούγκλα γεμάτη εχθρούς και αντάρτικες δυνάμεις σε κάθε στροφή, η φονική ομάδα βρίσκεται σε αποστολή αναζήτησης και καταστροφής, με τον Συνταγματάρχη Ρικ Φλαγκ από εδάφους να προσπαθεί να τους κρατήσει φρόνιμους και τους κυβερνητικούς τεχνικούς της Αμάντα Γουόλερ στα αυτιά τους, να παρακολουθούν κάθε τους κίνηση. Και όπως πάντα, μία λάθος κίνηση και είναι όλοι νεκροί (είτε βρεθούν στα χέρια των αντιπάλων τους, ή ενός μέλους της ομάδας ή της ίδιας της Γουόλερ). Αν κάποιος ήθελε να βάλει ένα στοίχημα, η έξυπνη κίνηση θα ήταν να ποντάρει εναντίον όλων.

3. Ταξίδι με το Δράκο μου

Υπόθεση: Ο Ψευτοφωτιάς, ένας νεαρός ασημένιος δράκος έχει μπουχτίσει να κρύβεται και θέλει να δείξει στην παλαιότερη γενιά ότι είναι αληθινός δράκος. Όταν οι άνθρωποι βάζουν μπρος για να καταστρέψουν το τελευταίο καταφύγιο της οικογένειας του, ξεκινάει κρυφά ένα επικό ταξίδι με τη σκιουρίνα Σόρελ. Σκοπός του είναι να βρει την «Άκρη του Ουρανού», ένα μυστικό παράδεισο για δράκους κάπου στα Ιμαλάια, αλλά στον δρόμο τους πέφτουν πάνω στον νεαρό Μπεν, που ισχυρίζεται ότι είναι δρακοκαβαλάρης. Ενώ ο Μπεν και ο ασημένιος δράκος γίνονται φίλοι, η Σόρελ είναι επιφυλακτική και προσπαθεί να ξεφορτωθεί τον Μπεν με κάθε ευκαιρία. Το παράξενο τρίδυμο πρέπει να συνεργαστεί, γιατί τους κυνηγάει ο Χρυσοκέφαλος, ένα μοχθηρό τέρας-δημιούργημα ενός αλχημιστή που σκοπεύει να καταβροχθίσει κάθε δράκο στη Γη.

4. Το Ξαδελφάκι μου

Υπόθεση:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος μιας μεγάλης διεθνούς εταιρείας κρασιού (Πιέρ) είναι ανήσυχος, γιατί πρέπει να συναντήσει ξανά τον ατζαμή εξάδελφό του (Αντριέν), συνιδιοκτήτη του 50% των μετοχών της εταιρείας, προκειμένου να υπογράψει τη συνέχεια της διαχείρισή της.

Η ανησυχία του Πιέρ είναι δικαιολογημένη, γιατί όπου και όποτε εμφανίζεται ο Αντριέν, όλα γίνονται περίπλοκα. Αυτός ο ξάδελφος που φαίνεται να του φέρνει κατ’ επανάληψη κακή τύχη, θα αποδειχθεί ωστόσο πιο έξυπνος και λιγότερο κυνικός από όσο νόμιζε.

5. Τρία Χρώματα: Η Κόκκινη ταινία

Υπόθεση:  Ένα φωτομοντέλο στη Ζυρίχη γνωρίζεται με έναν μοναχικό συνταξιούχο δικαστή, που περνά τις ώρες του κατασκοπεύοντας τα τηλεφωνήματα των γειτόνων του.
Η ταινία που έμελλε να είναι το επιστέγασμα της κοσμοθεωρίας του Κισλόφσκι, αλλά και το κύκνειο άσμα του, είναι ένας ύμνος στην αδελοσύνη, σε όλα αυτά και σε όλα αυτά που με ανεξήγητο και σχεδόν μαγικό τρόπο μπορούν να ενώσουν ζωές και πεπρωμένα. Αν και η ταινία κυκλοφόρησε το μακρινό 1994, επιστρέφει στα ελληνικά σινεμά για ακόμη φορά, ώστε να την απολαύσουν όλοι και όλες οι σινεφίλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;