Eurovision 2021: Σάρωσε στην τηλεθέαση ο μεγάλος τελικός του μουσικού διαγωνισμού
Την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η Eurovision 2021 έφτασε στο 70,3% σε ποσοστό τηλεθέασης.

Η επιστροφή της Eurovision μετά από δύο χρόνια απουσία (εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού) ήταν θριαμβευτική. Το σόου που είχαν ετοιμάσει οι παραγωγοί του μουσικού διαγωνισμού και η Ολλανδία, που είχε κερδίσει τον διαγωνισμό το 2019, απέδειξε ότι εν μέσω πανδημίας και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα σε ισχύ, μπορούν να γίνουν τέτοια μεγάλα σόου. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε η Ιταλία, αλλά και η… τηλεθέαση.

Οι Ολλανδοί είχαν ετοιμάσει ένα γρήγορο σε ρυθμό μουσικό σόου που έφερνε τους διαγωνιζόμενους σε πρώτο πλάνο, ενώ, έκανε και μία βουτιά στην ιστορία του θεσμού με προηγούμενους νικητές να τραγουδάνε τα τραγούδια τους πάνω σε ταράτσες σημαντικών κτιρίων της χώρας. Η Eurovision 2021 μας θύμισε πώς είναι να είσαι σε μία συναυλία και πόσο μας έχει λείψει.

Αυτό φάνηκε και από την τηλεθέαση! Η τηλεθέαση για τον πανευρωπαϊκό μουσικό διαγωνισμό έφτασε στα ύψη κατά τη διάρκεια του τελικού, αγγίζοντας την ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ακόμα και το εντυπωσιακό 70,3%. Σε όλη τη διάρκεια προβολής του ο διαγωνισμός κινήθηκε σε ποσοστά πάνω από το 40%.

Στο δυναμικό κοινό, η τηλεθέαση της Eurovision 2021 κυμάνθηκε στο 55,2%, ενώ στο σύνολο ο μέσος όρος ήταν 50,2%. Η ΕΡΤ1 εκτοξεύθηκε στους πίνακες μετρήσεων της Nielsen, με όλα τα υπόλοιπα κανάλια να βυθίζονται σε μονοψήφια ποσοστά.

Πέρα από τη συμμετοχή και της Ελλάδας και της Κύπρου στον μεγάλο τελικό, που είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού, φαίνεται ότι η Eurovision ήταν και ένα κομμάτι “κανονικότητας” που μας είχε λείψει όλο αυτό το διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι στην Ιταλία θα μπορέσουμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;