Το παιδί
Της αναγνώστριας του neolaia.gr, Αγαθής Δημητρούλη.

Δεν θα σου πει ψέματα, κοιτάζοντας σε στα μάτια και λέγοντας: “σου λέω την αλήθεια”. Δεν θα σε κοροϊδέψει. Δεν θα σε εκμεταλλευτεί, κοιτάζοντας το συμφέρον του.

Δεν θα σε πληγώσει. Δεν θα σε μαχαιρώσει πισώπλατα. Δεν θα σε συκοφαντήσει, ούτε θα θελήσει να φανεί ανώτερος σου. Δεν θα σε κοροϊδέψει, ούτε θα σε μειώσει. Δεν θα σε κλέψει, ούτε θα μιλήσει για σένα με άσχημο τρόπο. Δεν θα σε απειλήσει, ούτε επιδιώκει να κερδίσει κάτι από εσένα. Δεν θα σε βοηθήσει μόνο και μόνο για να τον βοηθήσεις εσύ αργότερα. Αυτά γίνονται μονάχα στον κόσμο των “μεγάλων”. Αντιθέτως.

Θα σε αγκαλιάσει τόσο σφιχτά που ακόμα και αν η μέρα σου ήταν χάλια, θα σε κάνει να αισθανθείς τέλεια. Αν σε δει στεναχωρημένη, θα σε ρωτήσει αν πονάς ή αν χτύπησες και θα σου δώσει ένα φιλί, παρόλο που εσύ δεν πονάς επειδή χτύπησες όταν έπεσες από την τσουλήθρα, αλλά επειδή σε απέλυσαν, επειδή σε έβρισαν, επειδή επειδή.. πράγματα συνηθισμένα στον κόσμο των μεγάλων.

Αν του δώσεις λίγο από τον χρόνο σου, θα σε ανταμείψει με ένα τεράστιο χαμόγελο στο αθώο, αγγελικό του προσωπάκι. Θα κλαίει κάθε φορά που θα φεύγεις και θα τρέχει από πίσω σου, λέγοντάς σου “μην φύγεις”.

Όμως πρέπει, γιατί από τον κόσμο των μεγάλων δεν ξεφεύγει κανένας.

Και όμως όλοι είναι ανυπόμονοι να μπουν σε αυτόν και μετά το μετανιώνουν, διότι δεν υπάρχει γυρισμός.

Η μόνη προσωρινή διέξοδος είναι το φως από τα γελαστά ματάκια ενός μικρού παιδιού..

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 4