Γεωργιάδης: Πότε ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι σε εστίαση - Τι αλλάζει με απαγόρευση κυκλοφορίας, μετακινήσεις και SMS
Για την περαιτέρω άρση των μέτρων και το άνοιγμα της αγοράς μίλησε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Η σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown θα φέρει την επαναλειτουργία ακόμα περισσότερων δραστηριοτήτων. Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανιζόμενος σε διάφορους τηλεοπτικούς σταθμούς έχει δώσει ένα χρονοδιάγραμμα με τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά ό,τι ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, ενώ, τόνισε ότι από τις 15 του μηνός “λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και μετά μια – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί έτι περαιτέρω”.

Για το click away και το click inside διευκρίνισε ότι τελειώνουν στις 14 του μηνός.

Μιλώντας και στον ΣΚΑΪ νωρίτερα είχε επισημάνει ότι μέσα στο μήνα Μάιο θα ανοίξουν γυμναστήρια, catering για δεξιώσεις γάμων κλπ. Όπως σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης, το ακριβές χρονοδιάγραμμα αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στην εβδομάδα αναφορικά με τους όρους και τους κανόνες, που θα γίνει αυτό.

Μάλιστα, δήλωσε πως:

“Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους. Θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα για γυμναστήρια και παιδότοπους ως επιδότηση.”

Σε ό,τι αφορά τις δεξιώσεις για γάμους σε κτήματα, θα είναι σε ροτόντες των 6 όπως και στην εστίαση, αλλά την πυκνότητα θα την αποφασίσουν μέσα στην εβδομάδα οι γιατροί, ανέφερε.

Για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είπε ότι από τα μέσα Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, αναμένεται να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 11 μ.μ. ενώ με το άνοιγμα του τουρισμού, αίρεται και η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων.

Σε ό,τι αφορά τις λαϊκές αγορές:

“Για τις λαϊκές αγορές έχουμε τα 5 μέτρα απόσταση (μεταξύ πάγκων) και το 50 – 50 (δηλαδή την παρουσία των παραγωγών με πάγκους εκ περιτροπής μέσα στη βδομάδα για μισές ημέρες) το θέμα θα συζητηθεί μέσα στην επιτροπή.

Δεν λέω ότι η πανδημία τελείωσε, η πανδημία είναι ακόμα εδώ και πρέπει να προσέχουμε, όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία.”

Όσο προχωράνε οι εμβολιασμοί τόσο θα έχουμε μεγαλύτερες ελευθερίες, υπογράμμισε λίγο αργότερα μιλώντας ΕΡΤ ενώ πρόσθεσε ότι αυτή την εβδομάδα θα χαραχτεί το χρονοδιάγραμμα για τις δραστηριότητες που θα εκκινήσουν το επόμενο διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;