Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2021: 10 ταινίες που θα σε κάνουν να κουνηθείς στο ρυθμό τους
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χορού 2021 προτείνουμε μερικές χορευτικές ταινίες που θα απολαύσεις!

Σήμερα, 29 Απριλίου, είναι η Παγκόσμια Ημέρα Χορού, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο την ίδια ημερομηνία. Η Παγκόσμια Ημέρα Χορού καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο Χορού της UNESCO, και ο λόγος για τον οποίο καθιερώθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα είναι επειδή η 29η Απριλίου είναι η ημερομηνία γέννησης του Γάλλου χορευτή, χορογράφου και συγγραφέα Ζαν-Ζορζ Νοβέρ. Ο Ζαν-Ζορζ Νοβέρ ήταν ο δημιουργός του σύγχρονου μπαλέτου.

Ο σκοπός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού είναι να ενώσει όλους τους ασχολούμενους με την τέχνη του χορού, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς. Έτσι και εμείς με αφορμή τη συγκεκριμένη ημέρα – γιορτή του χορού παραθέτουμε ορισμένες ταινίεςοι οποίες θα σε κάνουν να κουνηθείς στο ρυθμό τους!

1. Grease

Υπόθεση: Ο Ντάνι, ένας από τους πιο δημοφιλείς μαθητές του λυκείου Ράιντελ Χάι στη δεκαετία του ’50, δεν θέλει να ομολογήσει ότι είχε καλοκαιρινό ερωτικό ειδύλλιο με μια νεοφερμένη συμμαθήτριά του.

2. Burlesque

Υπόθεση: Μια νεαρή κοπέλα γίνεται από σερβιτόρα χορεύτρια και μετά τραγουδίστρια στο κλαμπ «Burlesque», το οποίο όμως αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα.

3. Save the last dance

Υπόθεση:  Η Σάρα, μια κοπέλα της λευκής μεσοαστικής τάξης του Σικάγο, που ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου, ερωτεύεται ένα νεαρό μαύρο που ζει στους ρυθμούς του hip-hop. Ο κοινωνικός περίγυρος του τελευταίου, ωστόσο, δεν βλέπει με καλό μάτι αυτό τον «παράταιρο» φυλετικά δεσμό.

4. Dirty Dancing

Υπόθεση: Η νεαρή Φράνσις Χάουζμαν ξεκινά τις θερινές διακοπές με την αδελφή της και τους συντηρητικούς γονείς της στη κατασκήνωση που πηγαίνουν κάθε χρόνο. Ένα ακόμα βαρετό καλοκαίρι προβλέπεται για τη Φράνσις μέχρι τη στιγμή που γνωρίζει τον Τζόνι, τον δάσκαλο χορού της κατασκήνωσης. Αρκετά μεγαλύτερός της και περιζήτητος από τις γυναίκες θα κεντρίσει το ενδιαφέρον της και θα αναστατώσει τη μυαλό της. Όταν ένα πρόβλημα υγείας αναγκάσει την παρτενέρ του να αποσυρθεί από το διαγωνισμό χορού που έχει διοργανωθεί, η Φράνσις θα καταφέρει να πάρει τη θέση της. Τα μαθήματα χορού που έκανε κρυφά από όλους δε θα ανατρέψουν μόνο τις προβλέψεις των παρισταμένων εκείνη τη νύχτα αλλά και την ίδια της τη ζωή.

5. Black Swan

Υπόθεση: Μια νεαρή μπαλαρίνα πρέπει να αποδείξει στον απαιτητικό καλλιτεχνικό διευθυντή της ότι μπορεί να ενσαρκώσει τον πρώτο ρόλο στη «Λίμνη των Κύκνων». Ταυτόχρονα, προσπαθεί να απαγκιστρωθεί από την ψυχαναγκαστική μητέρα της και να ξεπεράσει τον ανταγωνισμό μιας φιλόδοξης συναδέλφου της.

6. Billie Eliott: Γεννημένος Χορευτής

Υπόθεση:  Στην επαρχιακή Αγγλία του 1984, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη απεργία των ανθρακωρύχων, ο 11χρονος Μπίλι κάνει κρυφά μαθήματα μπαλέτου, αντί να προπονείται στην πυγμαχία. Η κλίση του στο χορό παρεξηγείται από το κοινωνικό και οικογενειακό του περιβάλλον, που έχει μια άλλη νοοτροπία και κουλτούρα, χάρη, όμως, στην επιμονή της δασκάλας του, αλλά και στην πειθαρχία και το πηγαίο του ταλέντο, ο νεαρός Μπίλι θα καταφέρει να θριαμβεύσει.

7. La La Land

Υπόθεση: Στο Λος Άντζελες, την πόλη που γεννιούνται και πεθαίνουν τα όνειρα, δύο νέοι ερωτεύονται, προσπαθώντας ταυτόχρονα να φτάσουν τους στόχους τους: εκείνη να γίνει μια διάσημη ηθοποιός, εκείνος να γίνει αναγνωρισμένος μουσικός. Θα καταφέρει η αγάπη τους να επιβιώσει στην σκληρή πραγματικότητα των συνεχών απογοητεύσεων και της απόρριψης;

8. Fame

Υπόθεση: Η original ταινία γυρίστηκε το 1980, αλλά το 2009 γυρίστηκε μία σύγχρονη εκδοχή της ταινίας “Fame”, η οποία αν και δεν είναι τόσο καλή, αξίζει το χρόνο σου. Γενικώς και οι δύο ταινίες αφορούν την καθημερινότητα, τις φιλοδοξίες και την σκληρή προσπάθεια των μαθητών ενός καλλιτεχνικού λυκείου-σχολή τεχνών της Νέας Υόρκης.

9. Central Stage

Υπόθεση:  Έξι σπουδαστές της Αμερικανικής Ακαδημίας Μπαλέτου, που τα δίνουν όλα στο χορό, προσπαθούν να μπουν σε μια επιλεκτική χορευτική ομάδα.

10. Step Up: Στα βήματα του πάθους

Υπόθεση: Ο Τάιλερ, ένας ατίθασος νεαρός που μεγαλώνει στους δρόμους της Βαλτιμόρης με χιπ-χοπ, αναγκάζεται να καλύψει κάποιο διάστημα κοινωνικής εργασίας σε ένα φημισμένο μουσικό κολλέγιο. Εκεί γνωρίζει την Νόρα, μια ταλαντούχα νεαρή χορεύτρια που ετοιμάζεται πυρετωδώς για την χορευτική παράσταση της αποφοίτησής της και ψάχνει για αντικαταστάτη του παρτενέρ της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1