Τέσσερα ντοκιμαντέρ του Netflix με θέμα το περιβάλλον
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021 προτείνουμε μερικά ενδιαφέροντα ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον στο Netflix.

Σήμερα, Πέμπτη (22/4), είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021, η οποία αποτέλεσε έμπνευση του ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969 σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας στο Βόρειο Ημισφαίριο. Ωστόσο, η ημέρα υιοθετήθηκε και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Απριλίου, ενώ αναμένεται να διαρκέσει ο εορτασμός της τουλάχιστον έως το 2025.

Στόχος της Παγκόσμιας Ημέρας της Γης 2021 είναι η κινητοποίηση και ευαισθητοποίηση πολιτών, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων, για έναν καθαρό και πιο υγιή πλανήτη. Με αυτό τον τρόπο οι άνθρωποι στέλνουν το μήνυμα στις κυβερνήσεις και στους συνανθρώπους τους ότι η μάχη υπέρ του περιβάλλοντος είναι αναγκαία, καθώς το μέλλον της Γης συνδέεται με το μέλλον της ανθρωπότητας.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που θέλεις να μάθεις περισσότερα για το περιβάλλον και τη Γη, σού προτείνουμε ορισμένα ντοκιμαντέρ στο Netflix για να τιμήσεις την Παγκόσμια Ημέρα της Γης 2021!

1. Η συνωμοσία της κτηνοτροφίας: Το μυστικό της βιωσιμότητας

Υπόθεση: Μάθετε πώς η βιομηχανική καλλιέργεια αποδεκατίζει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη και γιατί η κρίση έχει αγνοηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις μεγάλες περιβαλλοντικές ομάδες.

2. Πλαστικός Ωκεανός

Υπόθεση: Όταν ανακαλύπτει ότι οι ωκεανοί είναι γεμάτοι πλαστικά απόβλητα, ένας σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ ερευνά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της ρύπανσης.

3. Το παιχνίδι του ελεφαντοστού

Υπόθεση: Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ διεισδύουν στο διεφθαρμένο παγκόσμιο δίκτυο λαθρεμπορίας ελεφαντόδοντου, το οποίο απειλέι τον αφρικανικό ελέφαντα με ολοκληρωτική εξαφάνιση.

4. Συναρπαστικός Κοραλλιογενής Ύφαλος: Μυστήριοι Υποβρύχιοι

Υπόθεση: Αυτό το εντυπωσιακό, καθηλωτικό και ενδιαφέρον ντοκιμαντέρ ερευνά τους πανέμορφους κοραλλιογενείς υφάλους έξω από τις Μαλδίβες, οι οποίοι αποτελούνται με εξαφάνιση.

4. Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η Ζωή στον Πλανήτη μας

Σε αυτό το ξεχωριστό ντοκιμαντέρ με τίτλο “Ντέιβιντ Ατένμπορο: Η Ζωή στον Πλανήτη μας”, ο καταξιωμένος φυσιοδίφης μιλά τόσο για τις στιγμές που καθόρισαν τη ζωή του όσο και για τις ολέθριες αλλαγές που έχει βιώσει.
Το ντοκιμαντέρ αναφέρεται σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ζωή στον πλανήτη μας, αποτυπώνοντας τις παγκόσμιες απώλειες της φύσης κατά τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ταυτόχρονα, μεταδίδει ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας για τις μελλοντικές γενιές καθώς ο Ατένμπορο αποκαλύπτει τις λύσεις που συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;