Σιωπηλός Δρόμος: Γιατί αξίζει να δεις τη νέα ελληνική σειρά του MEGA
Ο "Σιωπηλός Δρόμος" ήρθε να ταρακουνήσει τα νερά της ελληνικής μυθοπλασίας στην τηλεόραση.

Συνήθως, βλέπεις τέτοια άρθρα να γίνονται για μεγάλες σειρές και παραγωγές του εξωτερικού με all-star καστ που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον και, κάθε φορά που προβάλλεται ένα καινούριο επεισόδιο, γίνονται trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμως, αυτή τη φορά θα σου μιλήσουμε για τη νέα σειρά του MEGA, “Σιωπηλός Δρόμος“.

Η νέα σειρά του καναλιού έχει προβάλει, ήδη, τα δύο πρώτα επεισόδιά της και, τώρα, είναι καταλληλότερη στιγμή για να απολαύσεις και εσύ μία από τις καλύτερες σειρές που έχουμε δει τελευταία στην τηλεόραση. Γιατί, όμως, είναι τόσο καλή;

1. Η υπόθεση

Μία καλή σειρά, πρέπει να βασίζεται και σε μία υπόθεση που μπορεί να κρατήσει τον τηλεθεατή και να τον κάνει να μη χάσει επεισόδιο. Έτσι, το σενάριο των Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη, γνωστών από την επιτυχία του ΑΝΤ1, “Άγριες Μέλισσες“, προσφέρει ακριβώς αυτό.

Χαρακτήρες που κρύβουν περισσότερα από ότι αποκαλύπτουν, στοιχεία που θα βοηθήσουν και το θεατή να γίνει μέρος της εξιχνίασης της απαγωγείς των παιδιών, αλλά και που σε κάνει να αναρωτιέσαι για τις προθέσεις των χαρακτήρων, αλλά και της αθωότητάς τους.

Για σένα που δε γνωρίζεις την υπόθεση της σειράς, όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της σειράς στο MEGATV.com:

Ένα σχολικό λεωφορείο. Εννέα μαθητές. Μία καλοστημένη ομαδική απαγωγή.

Ένα αναπάντεχο γεγονός έρχεται να ταράξει τη φαινομενικά ήρεμη ζωή μιας εύρωστης κοινωνίας. Τα ίχνη ενός σχολικού λεωφορείου χάνονται ξαφνικά, ένα πρωινό. Μέσα στο λεωφορείο βρίσκονται εννέα μαθητές του δημοτικού, παιδιά εύπορων και ισχυρών οικογενειών, μαζί με τον οδηγό και μια συνοδό. Οι αστυνομικές έρευνες κινούνται σε αχαρτογράφητα νερά και όλα δείχνουν πως έχουν να κάνουν με μία ομαδική απαγωγή. Μια νεαρή δημοσιογράφος βρίσκεται αναπάντεχα στο επίκεντρο των γεγονότων.

Μία ολόκληρη κοινωνία κλυδωνίζεται. Ένα παζλ υπόπτων σχηματίζεται, πάθη μυστικά και ίντριγκες, αποκαλύπτονται. Τα προσωπεία πέφτουν και οι κρυφές ζωές των πρωταγωνιστών βγαίνουν στο φως. Αντιμέτωποι με μια εφιαλτική πραγματικότητα οι ήρωες αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους δαίμονες. Θα καταφέρουν να διαβούν τον «Σιωπηλό Δρόμο» για να φτάσουν στην αλήθεια, στην εξιλέωση και τελικά στη λύτρωση;

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Siopilos Dromos (@sdmega_)

Η Κινηματογραφική αισθητική

Μετά την μεγάλη επιτυχία της σειράς “Το Νησί”, λίγες ήταν οι σειρές που παρακολουθήσαμε στην ελληνική τηλεόραση που ακολούθησαν μία καθαρά κινηματογραφική αισθητική. Ίσως, η τεράστια επιτυχία της σειράς συμπαραγωγής CosmoteTV, “Έτερος Εγώ”, να έβγαλε τα κανάλια εθνικής εμβέλειας από την ζώνη ασφαλείας του και να τους έκανε να ψάξουν κάτι διαφορετικό για να βάλουν στον προγραμματισμό τους.

Έτσι, φτάσαμε στη σειρά αυτή. Ο “Σιωπηλός Δρόμος” έχει ως σκηνοθέτη της τον Βαρδή Μαρινάκη. Ο σκηνοθέτης έχει γίνει γνωστός μέσα από τις ταινίες του “Μαύρο Λιβάδι” και “Ζίζοτεκ” και έχει καταφέρει να φέρει το κινηματογραφικό στοιχείο στην μικρή οθόνη μέσα από απόλυτα μελετημένα πλάνα, εναέριες λήψεις και στοιχεία που δε βλέπουμε, συχνά, στην ελληνική τηλεόραση.

Ο γνωστός σκηνοθέτης μιλώντας στο “αθηνόραμα” έκανε λόγο για τις ταινίες και τις σειρές τις οποίες παρακολούθησε και πήρε έμπνευση για το πώς θα ήθελε να είναι το αποτέλεσμα της σειράς αυτής. Ανέφερε τις ταινίες του David Fincher, αλλά και την πρώτη σεζόν του “True Detective”. Συγκεκριμένα δήλωσε:

“Για το «Σιωπηλό Δρόμο» συγκεκριμένα είδα αρκετά Φίντσερ, κυρίως τις ταινίες του και λίγο από τις σειρές. Θεωρώ πως έχει έναν πολύ στιβαρό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει ένα πολύ καθαρό storytelling, και το αντιμετωπίζει με άποψη και κινηματογραφική ματιά. Μελέτησα ξανά το «True Detective» –την πρώτη σεζόν, η δεύτερη δεν βλέπεται–, είδα επίσης πολλές σειρές που συγκαταλέγονται στο nordic noir”

Το καστ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Siopilos Dromos (@sdmega_)

Σε όλα τα παραπάνω βοηθάει και ένα καστ από ηθοποιούς που έχουν πολλές επιτυχίες στον κινηματογράφο και το θέατρο. Το καστ αποτελείται από τους Δημήτρη Λάλο, Πηνελόπη Τσιλίκα, Αντώνη Καφετζόπουλο, Χρήστο Λούλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Νικόλα Παπαγιάννη, Βίκυ Παπαδοπούλου, Γιάννο Περλέγκα, Μυρτώ Αλικάκη και Χριστίνα Φαμέλη.

Από το απίστευτο αυτό καστ και μέσα από τα δύο πρώτα επεισόδια έχουμε ξεχωρίσει τις Πηνελόπη Τσιλίκα (Μικρά Αγγλία) και Ανθή Ευστρατιάδου (Winona, Νοτιάς) ως δύο αδερφές με μεγάλη ιστορία και πολλά προβλήματα μεταξύ τους, αλλά και τον Αντώνη Καφετζόπουλο σε μία ερμηνεία που θα σε καθηλώσει και θα σε κάνει να καταλάβεις γιατί έχει κερδίσει δύο βραβεία ερμηνείας από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου για τις ταινίες “Ακαδημία Πλάτωνος” και “Άδικος Κόσμος”.

Θα έχει, μόλις, 13 επεισόδια

Έχουμε συνηθίσει βλέπουμε τις ελληνικές σειρές να έχουν μεγάλη διάρκεια και να προβάλλονται πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Όμως, η σειρά του Βαρδή Μαρινάκη και των Πέτρο Καλκόβαλη και Μελίνα Τσαμπάνη θα ολοκληρωθεί μέσα σε 13 επεισόδια που προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 21:00.

Το αστυνομικό θρίλερ θα έχει αρχή, μέση και τέλος και αποτελεί ένα παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει η ελληνική τηλεόραση αν το θέλει.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;