Τα λάθη που (συχνά) κάνεις όταν καυγαδίζεις με τον σύντροφό σου
Και μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα να χωρίσετε.

Όλες οι σχέσεις, ακόμα και οι πιο πετυχημένες, έχουν τις δυσκολίες τους. Είναι σύνηθες (και υγιές) να υπάρχουν διαφωνίες και εντάσεις μέσα στο ζευγάρι. Όμως, κατά τη διάρκεια του καυγά, κάνουμε λάθος κινήσεις και λέμε πράγματα που μετά μετανιώνουμε. Εμείς σου έχουμε συγκεντρώσει κάποια βασικά λάθη που κάνεις όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου για να μην τα επαναλάβεις ξανά. Ή, τουλάχιστον, να ζητήσεις συγγνώμη όταν τα κάνεις.

1. Τσακώνεστε για πολλά θέματα ταυτόχρονα

Συχνά, ξεκινάς έναν τσακωμό με τον σύντροφό σου για ένα θέμα και, ξαφνικά, ξεπετάγονται άλλα τόσα. Προβλήματα που δεν είχατε λύσει στο παρελθόν και βγαίνουν πάλι στην επιφάνεια. Δεν επικεντρώνεσαι στο θέμα που σας έκανε να αρχίσετε τον καυγά και να το λύσετε, αλλά βρίσκεις όλα αυτά που σε ενοχλούν από την αρχή της σχέσης και τα βάζεις στον καυγά.

2. Κατηγορείς τον σύντροφό σου

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουμε είναι να ρίχνουμε όλο το φταίξιμο στον σύντροφό μας. Δεν βλέπουμε, σχεδόν ποτέ, τα πράγματα αντικειμενικά και, πολλές φορές, δε δεχόμαστε να ακούσουμε και τη γνώμη του άλλου για το θέμα.

3. Δεν ακούς τι έχει να σου πει

Ως συνέχεια του προηγούμενου λάθους, πρέπει να ακούς και την πλευρά του άλλου. Να προσπαθείς να καταλάβεις για πιο λόγο έκανε αυτό που σε ενόχλησε τόσο πολύ και σε έκανε να ξεκινήσεις τον καυγά. Έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο και δεν προσπαθείς να δώσεις βάση στα επιχειρήματα του άλλου.

4. Μαλώνετε στο λάθος μέρος ή μέσω του λάθους μέσου

Πλέον, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η επικοινωνία μεταξύ των ζευγαριών είναι συνεχόμενη. Πολλές φορές, όμως, μπορεί μέσα από τα μηνύματα να υπάρχουν παρεξηγήσεις που δε θα υπήρχαν αν μιλάγατε από κοντά. Επίσης, το μέρος που θα γίνει ο καυγάς έχει μεγάλη σημασία. Αν είστε, για παράδειγμα, σε ένα φιλικό σπίτι, καλό θα ήταν να περιμένεις μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι σας για να αναφέρεις το θέμα που σε πείραξε.

5. Χρησιμοποιείς υπερβολές

Από σκληρές λέξεις, μέχρι φράσεις του τύπου “πάντα”, “ποτέ” κλπ. Χρησιμοποιώντας όλες αυτές τις λέξεις και φράσεις είναι σαν να κατηγορείς τον σύντροφό σου ότι κάνει αυτά τα λάθη συνεχόμενα και μπορεί να πάρει στραβά όλα αυτά που θέλεις να του πεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 1 
 0 
 0 
 0