Κεραμέως: Κανονικά τον Ιούνιο οι Πανελλήνιες - Στο προσεχές διάστημα οι ανακοινώσεις
Η Νίκη Κεραμέως για το άνοιγμα των Λυκείων, τις Πανελλήνιες 2021 και τις εξετάσεις που εκκρεμούν.

Σήμερα, Δευτέρα 12 Απριλίου, όλα τα Λύκεια της χώρας ξεκίνησαν ξανά τη διά ζώσης λειτουργία τους μετά από αρκετούς μήνες τηλεκπαίδευσης. Έτσι, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέωςβρέθηκε στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολείων.

Σε δηλώσεις της στην ΕΡΤ κατά την επίσκεψή της στο 3ο Γενικό Λύκειο Ιλίου, η Νίκη Κεραμέως είπε μεταξύ άλλων:

“Σήμερα είναι μια μέρα αισιοδοξίας. Οι μαθητές επιστρέφουν στο σχολείο με αυξημένα μέτρα προστασίας”.

Στη συνέχεια η υπουργός πρόσθεσε τα εξής:

“Το self test είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο ξεκινάει τώρα και συμβάλλει στην καλλιέργεια της ατομικής ευθύνης στα παιδιά. Θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε βήμα βήμα, κάθε στάδιο της διαδικασίας και να διορθώνουμε όπου χρειάζεται, ότι χρειάζεται».

Ακόμη, η Νίκη Κεραμέως υπογράμμισε ότι ο καλός καιρός είναι σύμμαχος και υπάρχει ευελιξία στα σχολεία, ώστε να διαμορφώσουν το μάθημα σε συνθήκες που κρίνουν κατάλληλες, όπως για παράδειγμα το μάθημα στο προαύλιο του σχολείου, ή στην τάξη με τα παράθυρα ανοιχτά.

Μάλιστα, η υπουργός θέλησε να τονίσει ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε χάρη στην τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους, των εκπαιδευτικών, στελεχών της εκπαίδευσης, στη συνεργασία των υπουργείων Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και των φαρμακείων για τη διανομή των self tests.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εκπαιδευτικών, η Νίκη Κεραμέως δήλωσε ότι βοηθούν στην επιστροφή στο σχολείο με πολύ μικρά, αργά και προσεκτικά βήματα. Όσον αφορά τις τελικές αποφάσεις για τις προαγωγικές εξετάσεις που πλησιάζουν, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Τέλος, μιλώντας για τις Πανελλήνιες 2021 είπε ότι  δρομολογούνται για εντός Ιουνίου, αλλά πάλι τόσο οι περαιτέρω ανακοινώσεις όσο και το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν σε προσεχή χρόνο.

Ακόμη, μιλώντας σήμερα, Δευτέρα (12/4), στο ΣΚΑΪ η υπουργός Παιδείας απάντησε σε ερώτημα για το αν θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις ξένων γλωσσών ως εξής:

“Το έχουμε θέσει στην Επιτροπή. Δεν έχουμε πάρει ακόμη εισήγηση. Είναι πολλές ακόμη οι εξετάσεις που εκκρεμούν να γίνουν- είτε αφορούν κατακτήριες, είτε αφορούν ξένων γλωσσών. Θα περιμένουμε τις οδηγίες της Επιτροπής για μετά το Πάσχα. Να διευκρινίσω ότι κάποιες θα γίνουν μετά το Πάσχα. Ενδέχεται η Επιτροπή να μας δώσει το “πράσινο φως” για πριν το Πάσχα. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν έχουμε εισήγηση της Επιτροπής”.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;