Κεραμέως: Όσα δήλωσε για τα self test και το άνοιγμα των σχολείων
Στόχος να ανοίξουν τα σχολεία στις 12 Απριλίου. Πώς θα γίνονται τα self test;

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για το πότε αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, τι θα γίνει με τα self test, καθώς και το πότε θα γίνουν οι Πανελλήνιες 2021.

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι ένα σημαντικό εργαλείο για το άνοιγμα των σχολείων τα self test για τον κορωνοϊό, ενώ, τόνισε ότι τα self test θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική κοινότητα και τους μαθητές και τις οικογένειές τους. Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι έχει γίνει η παραλαβή ενός σημαντικού αριθμού τεστ και συνεχίζεται η προμήθειά τους από τα φαρμακεία, από την οποία θα κριθεί και το άνοιγμα των σχολείων. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσουμε με τους ειδικούς για το άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα τα Λύκεια. Έχει γίνει μια συζήτηση να έχουν πάρει τα φαρμακεία τα self test και θα θέλαμε την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από τις 12 του μήνα, να ανοίξουν τα λύκεια.”

Πώς θα γίνονται τα self test από τους μαθητές;

Για τη διαδικασία των self test, η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο κάθε μαθητής θα κάνει το test στο σπίτι του και εάν βγει θετικό, θα το δηλώνει στην πλατφόρμα και θα πηγαίνει για επιβεβαιωτικό τεστ, eάν είναι αρνητικό, θα παίρνει βεβαίωση για να τη δίνει στο σχολείο. Όπως πρόσθεσε η κ. Κεραμέως:

“Το πρώτο βήμα είναι να εξηγήσουμε τη σημασία του μέτρου στους γονείς, όπως είχε γίνει με τις μάσκες. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να περιορίσουμε τους θετικούς, κυρίως τους ασυμπτωματικούς.”

Τι θα γίνει με τις κατακτήριες εξετάσεις;

Για τις κατατακτήριες εξετάσεις απάντησε ότι θα προχωρήσουν μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από τους ειδικούς για τις εξετάσεις στα Πανεπιστήμια. Ενώ, για τις προαγωγικές εξετάσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια απάντησε ότι δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.

Τι θα γίνει με τις Πανελλήνιες 2021;

Αναφερόμενη στις Πανελλήνιες 2021, τόνισε ότι δρομολογούνται κανονικά εντός του Ιουνίου, αλλά δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το πρόγραμμα και η ημερομηνία έναρξής τους. Η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι υπάρχει ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους για λίγες μέρες και μόνο εντός Ιουνίου. Όπως είπε:

“για να κερδίσουμε μέρες στη δια ζώσης εκπαίδευση.”

Σε ερώτηση για το άνοιγμα των φροντιστηρίων, με τη χρήση self test, απάντησε ότι στους χώρους αυτούς υπάρχει ανάμειξη διαφορετικών ομάδων, για αυτό και αναμένονται οι εισηγήσεις των ειδικών.

Τέλος, για τα voucher τόνισε ότι τη Δευτέρα ανοίγει η πλατφόρμα για τους φοιτητές, για να κάνουν αίτηση για να ανανεώσουν ή να αποκτήσουν τεχνολογικό εξοπλισμό, ενώ η πλατφόρμα για την κατάθεση των αιτήσεων προμηθευτών που κατασκευάζουν, διανέμουν και μεταπωλούν τεχνολογικό εξοπλισμό άνοιξε ήδη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;