Επτά ντοκιμαντέρ του Netflix με θέμα την υγεία
Μερικά ντοκιμαντέρ με θέμα την υγεία που μπορείς να παρακολουθήσεις στο Netflix με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021!

Στις 7 Απριλίου κάθε έτους είναι η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021, καθώς στις  Απριλίου του 1948 “γεννήθηκε” ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021 επικεντρώνεται στην πανδημία του κορωνοϊούη οποία ξέσπασε το 2020 και ένα χρόνο μετά συνεχίζει να ταλανίζει την ανθρωπότητα στερώντας πολλές ανθρώπινες ζωές.

Το φετινό σύνθημα της παγκόσμιας ημέρας είναι το εξής:

“Ας δημιουργήσουμε ένα πιο δίκαιο και υγιή κόσμο για όλους”, αφού σύμφωνα με όσα αναγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΟΥ η πανδημία έχει “βυθίσει” περισσότερο κόσμο στη φτώχεια, έχει διευρύνει το χάσμα και την ανισότητα μεταξύ των δύο φύλων, και έχει μεγαλώσει τις κοινωνικές ανισότητες.

Σήμερα, λοιπόν, πιο πολύ από ποτέ πρέπει να είμαστε ενήμεροι και ενήμερες για τις διαρκείς εξελίξεις στο χώρο της ιατρικής και των επιστημών, καθώς αφορούν άμεσα τη ζωή μας. Στην ενημέρωσή μας συμβάλλουν φορείς, έντυπα και διαδικτυακά περιοδικά, καθώς και πολλά ντοκιμαντέρ, τα οποία ως κύριο στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν το κοινό.

Παρακάτω, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας 2021 ακολουθούν μερικές σειρές ντοκιμαντέρ αλλά και ταινίες που είναι διαθέσιμες στο Netflix και σας υποσχόμαστε ότι όλα θα σας κάνουν να δείτε την  υγεία σας με… άλλο μάτι!

1. Ρώτα το γιατρό

Υπόθεση: Αλλεργίες, διατροφή, ύπνος. Τρεις πρόσχαροι γιατροί δίνουν ειδικές συμβουλές, καταρρίπτουν μύθους που σχετίζονται με την ιατρική και δοκιμάζουν νέες θεραπείες. Όλα σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ που μπορείτε να βρείτε στο Netflix!

2. (Un)well

Υπόθεση: Αυτή η σειρά ντοκιμαντέρ μπαίνει στα άδυτα της προσοδοφόρας βιομηχανίας ευεξίας, η οποία υπόσχεται υγεία και ευζωία. Ωστόσο, το ερώτημα είναι το εξής: Ανταποκρίνονται τα προϊόντα σε αυτές τις υποσχέσεις;

3. Παράξενες παθήσεις

Υπόθεση: Περίπλοκα συμπτώματα, αμφιλεγόμενες διαγνώσεις και δαπανηρές θεραπείες βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της σειράς ντοκιμαντέρ, που είναι διαθέσιμη στο Netflix. Πιο συγκεκριμένα, επτά άνθρωποι με χρόνια νοσήματα αναζητούν απαντήσεις και, όπως είναι φυσικό, ανακούφιση.

4. Διάγνωση

Υπόθεση: Η Δρ Λίσα Σάντερς κάνει crowdsourcing για τη διάγνωση μυστηριωδών και σπάνιων παθήσεων σε μία σειρά ντοκιμαντέρ, η οποία είναι βασισμένη στη στήλη της στο New York Times Magazine.

5. Πανδημία: Ο κύκλος του ιού της γρίπης

Υπόθεση: Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, μπορείτε να γνωρίσετε τους ήρωες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στη γρίπη, αλλά και να μάθετε για τις προσπάθειές τους να σταματήσουν μία παγκόσμια πανδημία.

6. Εξηγήσεις: Κορωνοϊός

Υπόθεση: Το 2020 αν μη τι άλλο ο κόσμος άλλαξε. Αυτή η επίκαιρη σειρά ντοκιμαντέρ εξετάζει την πανδημία του κορωνοϊού, τις προσπάθειες καταπολέμησής του και τρόπους διαχείρισης των ψυχολογικών συνεπειών που επιφέρει.

7. Η ιατρική αιμορραγεί

Υπόθεση: Μία ματιά στον ραγδαία αναπτυσσόμενο κόσμο των ιατρικών συσκευών αποκαλύπτει τον τρόπο με τον οποίο η βιασύνη για την καινοτομία μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες συνέπειες για τους ασθενείς.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;