Δωρεάν σεμινάριο με τίτλο
Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο εδώ.

Περίληψη σεμιναρίου: Η εμπειρία του άγχους, στις ποικίλες μορφές του, αντιπροσωπεύει συστατικό βίωμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Η Διαταραχή Γενικευμένου Άγχους αποτελεί σημαντικό πρόβλημα υγείας, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή. Τα καθημερινά ερεθίσματα, η συνεχής αίσθηση ασύμμετρων απειλών και οι προκλήσεις της βιολογικότητας του ατόμου αποτελούν για τον σημερινό άνθρωπο μια δύσκολη εξίσωση.

Η ανταπόκριση σε αυτήν την πολύπλοκη εξίσωση για αρκετούς ανθρώπους δεν είναι αυτονόητη. Ένα ικανό ποσοστό δείχνει μεγάλη δυσκολία προσαρμογής και το στρες από αυτές τις διαδικασίες προσλαμβάνει παθολογικά χαρακτηριστικά. Αυτή η παθολογική χροιά στις περισσότερες των περιπτώσεων δομεί ένα χρόνιο παθολογικό στρες και οδηγεί στην ανάπτυξη της ΔΓΑ.
Οι επιπτώσεις αυτών των παθολογικών διεργασιών είναι σοβαρές και σχετίζονται σε υψηλό βαθμό με τη συνολική υγεία του ατόμου. Η διατάραξη των βιολογικών ρυθμών μπορεί να πυροδοτήσει παθολογικούς μηχανισμούς ή και εκδηλώσεις από όλο το σώμα. Επιπλέον, έχει επιπτώσεις στη σωστή ανάπτυξη του ατόμου, καθώς και στη λειτουργικότητά του σε βασικούς τομείς της δραστηριότητάς του.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) κατατάσσει τη Διαταραχή Γενικευμένου Άγχους στα σημαντικότερα προβλήματα υγείας και θεωρεί ότι δημιουργεί λειτουργική ανεπάρκεια στο άτομο όπως η Κατάθλιψη. Η διάλεξη θα αναλύσει τις σημαντικές διαστάσεις και επιπτώσεις της ΔΓΑ στη σύγχρονη ζωή και θα εκθέσει το ευρύ οπλοστάσιο θεραπευτικής αντιμετώπισής της, τόσο φαρμακολογικό όσο και ψυχοθεραπευτικό.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας zoom. Είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο edu@galinos-psy.gr

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά λόγω της ανοιχτής φύσης της συγκεκριμένης διάλεξης, και της μη προϋπόθεσης κλινικών γνώσεων για την παρακολούθησή της, βεβαιώσεις παρακολούθησης δεν παρέχονται.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;