ΕΚΠΑ: E - Learning με τίτλο
Αναλυτικά όλες οι χρήσιμες πληροφορίες για το e-learning του ΕΚΠΑ με τίτλο "Εργαστηριακή Γενετική: Εφαρμογή και Ερμηνεία Γενετικών Εξετάσεων".

Εισαγωγή: Οι χιλιάδες διαθέσιμες γενετικές εξετάσεις καλύπτουν ένα εντυπωσιακό φάσμα αναγκών. Η αξιοποίηση τους όμως απαιτεί υψηλό βαθμό εξειδίκευσης. Σκοπός του προγράμματος είναι να εξοικειώσει τους εκπαιδευόμενους με τις σημαντικότερες πτυχές του πεδίου της Εργαστηριακής Γενετικής. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναπτύσσεται το επιστημονικό υπόβαθρο των εκπαιδευομένων όσον αφορά στις επικρατέστερες εργαστηριακές τεχνικές, τη μεθοδολογία υλοποίησης γενετικών εξετάσεων, και τις διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας. Οι εκπαιδευόμενοι εξοικειώνονται με τις διαθέσιμες γενετικές εξετάσεις (εφαρμογές και περιορισμούς), τον τρόπο ερμηνείας των γενετικών αποτελεσμάτων και τη χρήση της επιστημονικής ορολογίας του πεδίου. Μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τα άτομα που χρήζουν γενετικής εξέτασης, και να παρέχουν τις κατάλληλες γενετικές συμβουλές, μέσα από μια ολοκληρωμένη συμβουλευτική διαδικασία πριν και μετά τις εξετάσεις.

Το πρόγραμμα εμπεριέχει θέματα που αφορούν στο νομικό πλαίσιο, την προστασία προσωπικών δεδομένων και τα βιοηθικά ζητήματα που άπτονται του πεδίου. Μέσα από παραδείγματα και μελέτες περιστατικών, ο εκπαιδευόμενος εξοικειώνεται με την πρακτική εφαρμογή των γενετικών εξετάσεων, και μαθαίνει να διαχειρίζεται πιθανές προκλήσεις που δύνανται να προκύψουν σε πραγματικές συνθήκες.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους ΑΕΙ/ΤΕΙ ημεδαπής/αλλοδαπής, τμημάτων Ιατρικής, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας ή άλλων Βιοεπιστημών, που ενδιαφέρονται να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τα εργαλεία της Εργαστηριακής Γενετικής.

Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Προγράμματος είναι η Δέσποινα Σανούδου, Αν. Καθηγήτρια Φαρμακογονιδιωματικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, υπεύθυνη της Μονάδας Κλινικής Γονιδιωματικής & Φαρμακογονιδιωματικής της Δ’ Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Αττικόν», Διδάκτορας Κυτταρογενετικής του Πανεπιστημίου Cambridge, κάτοχος Ειδικότητας Εργαστηριακής Γενετικής/Κλινικής Μοριακής Διάγνωσης από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ιατρικής Γενετικής και Γονιδιωματικής, και τέως Λέκτορας στο Τμήμα Γενετικής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου της Βοστώνης – Ιατρική Σχολή Harvard.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 17/5/2021
ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: 24/5/2021

Δίδακτρα (εφάπαξ): 513€

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
07 Μαϊ. 2024
Παρ
22:00
-
Μπο
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
07 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;