Πανεπιστήμιο Κρήτης: E-learning με τίτλο
Περισσότερες πληροφορίες για το e-learning από το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο "Κοινωνικοποίηση του ανθρώπου-πολίτη μέσω της τέχνης ".

Σκοπός: Σκοπός του Προγράμματος είναι να συνδέσει την κοινωνικοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου πολίτη στον 21ο αιώνα με την Τέχνη και τις διάφορες μορφές της. Στο πλαίσιο αυτό θα οργανωθούν τα Εργαστήρια Εικαστικής Αγωγής και Καλλιτεχνικής Παιδείας σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, πτυχιούχους Σχολών ανθρωπιστικών, παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών, Σχολών αρχιτεκτονικής, θεάτρου, κινηματογράφου, καλών και εφαρμοσμένων τεχνών, μουσικών σπουδών, καθώς και σε ενήλικες γενικότερα, που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τις τέχνες ως μέσο ατομικής ή/ και συλλογικής κοινωνικής και πολιτικής έκφρασης. Ειδικότερος στόχος είναι η επιμόρφωση ενηλίκων στη χρήση των έντεχνων πρακτικών ως εργαλείο κοινωνικής-πολιτισμικής μάθησης, ατομικής ενδυνάμωσης, κοινωνικοποίησης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Έντεχνες εφαρμογές σε πολιτισμικά/ παιδαγωγικά περιβάλλοντα, υπό μορφή project, πραγματοποιούνται ειδικότερα στο μουσειακό περιβάλλον (Μουσείο της Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κρήτης/ Xeniseum) και σε αντίστοιχους εκθεσιακούς χώρους (Συλλογή Ελένης Γλύκατζη –Αρβελέρ), αλλά και γενικότερα σε πεδία κοινωνικοπολιτισμικής εμπειρίας/μάθησης, με την ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων πρακτικών, βιωματικής μάθησης και εικαστικής έκφρασης μέσα από καινοτόμες και εναλλακτικές προσεγγίσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο το Πρόγραμμα στοχεύει να εισάγει και να ενισχύσει τους συμμετέχοντες /ουσες στις αρχές μιας διευρυμένης κοινωνικοποιητικής προσέγγισης της αγωγής και της μάθησης και της διδακτικής/παιδαγωγικής κοινωνικοποιητικής λειτουργίας των τεχνών και της ανάπτυξης ενός σύγχρονου ανθρώπου-πολίτη στο πλαίσιο ανθρώπινων αξιών και κοινωνικών και πολιτικών δεξιοτήτων. Παράλληλα, θα προσφέρει νέες ευκαιρίες ενδιαφερόντων στην αγορά εργασίας (εφαρμοσμένη παιδαγωγική), με την αξιοποίηση των ψηφιακών μέσων και εφαρμογών σε ένα συνεχώς ανανεούμενο πεδίο, πέρα από τα συμβατικά μέσα εκπαίδευσης και κοινωνικοποίησης του σύγχρονου ανθρώπου-πολίτη μέσω εναλλακτικών τρόπων και τη συνδρομή των διαφόρων μορφών σύγχρονης Τέχνης και εικαστικές παρέμβασης και δημιουργίας

Επιστημονικός Υπεύθυνος: Πέλλα Καλογιαννάκη, Καθηγήτρια ΠΤΔΕ, Παν/μιο Κρήτης

Έναρξη: 26 Μαρτίου 2021

Λήξη: Εγγραφές έως: 21/03/2021

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
ΤΕΛ
90 - 74
ΜΠΑ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;