Joseph Gordon-Levitt: 5 ταινίες του ηθοποιού με αφορμή τα γενέθλιά του
Από το "500 μέρες με τη Σάμερ" ως τη "Δίκη των 7 του Σικάγο" ο Joseph Gordon-Levitt μας έχει δώσει ταινιάρες!

Ο Joseph Gordon-Levitt γεννήθηκε σαν σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 1981 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, αλλά μεγάλωσε στο Σέρμαν Όουκς. Ο πατέρας του, Dennis Levitt, ήταν διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού, ενώ η μητέρα του, Jane Gordon ήταν υποψήφια για το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη δεκαετία του ’70.

Ο Joseph Gordon-Levitt είχε σχέσεις με τον κόσμο του Hollywood, αφού ο παππούς του ήταν ο σκηνοθέτης του Hollywood, Michael Gordon, γνωστός κυρίως για την ταινία Τα Απόρρητα της Κρεβατοκάμαρας (Pillow Talk, 1959). Ο ηθοποιός είχε έναν μεγαλύτερο αδερφό, το Dan,  οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2010 σε ηλικία 36 ετών.

Η πρώτη του επαφή με το χώρο του θεάματος ήταν στην ηλικία των 4, όταν υποδύθηκε το Σκιάχτρο σε μια θεατρική μεταφορά του Μάγου του Οζ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον προσεγγίσει ένας ατζέντης και έτσι, ξεκίνησε να εμφανίζεται στην τηλεόραση και σε διαφημιστικά σποτ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joseph Gordon-Levitt (@hitrecordjoe)

Για πολύ καιρό εμφανιζόταν σε διαφημιστικά σποτ, μέχρι το 1992, όταν και έκανε το κινηματογραφικό του ντεμπούτο με την ταινία Beethoven. Μετά από μερικά χρόνια πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική σειρά 3rd Rock from the Sun από το 1996 μέχρι το 2001, υποδυόμενος τον Τόμι Σόλομον. Ακολούθησε ένα διάλειμμα προκειμένου να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, μετά από το οποίο ο Joseph Gordon-Levitt κυνήγησε μια κινηματογραφική καριέρα.

Ωστόσο, το μεγάλο “μπαμ” στην καριέρα του έγινε με την ταινία “500 μέρες με τη Σάμερ”, στην οποία είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο το 2009. Για τη συγκεκριμένη ταινία, μάλιστα, ο Joseph Gordon-Levitt έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα Α’ Ανδρικού Ρόλου.

1. 500 μέρες τη Σάμερ

Υπόθεση: Οι 500 μέρες της κοινής ιστορίας του ρομαντικού Τομ και της δύσπιστης απέναντι στις ερωτικές δεσμεύσεις Σάμερ.

2. 50/50

Υπόθεση: Ο 27χρονος Άνταμ μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο. Έχοντας 50% πιθανότητες επιβίωσης, προσπαθεί να ξαναδεί τη ζωή του από την αρχή με τη βοήθεια της κοπέλας του και του καλύτερού του φίλου.

3. Η Δίκη των 7 του Σικάγο

Υπόθεση: Ένα χρόνο μετά τα αιματηρά επεισόδια αντιπολεμικών διαδηλωτών και αστυνομίας κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου του Δημοκρατικού Κόμματος το 1968 στο Σικάγο, οκτώ ακτιβιστές προσάγονται σε δίκη με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών.

4. Inception

Υπόθεση: Ο Ντομ Κομπ, ασυναγώνιστος βιομηχανικός κατάσκοπος και διεθνής φυγάς, μπορεί να εισβάλλει στα όνειρα των ανθρώπων και να τους αποσπά πολύτιμα μυστικά. Δέχεται μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή, στην οποία θα πρέπει να εμφυτεύσει μια ιδέα στο υποσυνείδητο κάποιου, θέλοντας έτσι να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με το παρελθόν του.

5. Δον Ζουάν

Υπόθεση:  Ο Τζον, λαϊκό παιδί και γυναικάς που περνάει την ώρα του στο γυμναστήριο και στα μπαρ με την παλιοπαρέα του, έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία: είναι κολλημένος με το διαδικτυακό πορνό. Όταν γνωρίζει την Μπάρμπαρα, τη γυναίκα των ονείρων του, θα προσπαθήσει να αλλάξει την πιο αγαπημένη του συνήθεια, πράγμα καθόλου εύκολο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
20:00
-
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
20:00
-
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
20:15
-
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
20:15
-
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;