185 LGBTQI+ ηθοποιοί έκαναν ομαδικό coming out δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα
Μέσα από το κίνημα Act Out, οι LGBTQI+ ηθοποιοί ζητούν περισσότερη ορατότητα και ευκαιρίες στον κλάδο τους.

Ένα διαφορετικό τεύχος του γερμανικού περιοδικού Süddeutsche Zeitung κυκλοφόρησε την Παρασκευή. Σε αυτό το τεύχος του περιοδικού 185 λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφιφυλόφιλοι, queer, non-binary και trans ηθοποιοί έκαναν coming out σε ένα άρθρο. Η κίνησή τους αυτή έγινε για ξεκινήσουν μία δημόσια συζήτηση ως μέρος της πρωτοβουλίας Act Out, αλλά και να απαιτήσουν περισσότερη αναγνώριση στο θέατρο, τον Κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Το νέο τεύχος του περιοδικού περιλαμβάνει μια συνέντευξη έξι ηθοποιών από αυτούς που έκαναν coming out μέσα από το περιοδικό και μιλούν για τους ρόλους κλισέ και την αντιμετώπιση που είχαν μέσα στα χρόνια στο χώρο αυτό, από την αρχή της καριέρας τους.

Οι 185 ηθοποιοί υπέγραψαν και δημοσίευσαν ένα κοινό μανιφέστο. Στο μανιφέστο αυτό ζητούν περισσότερους χαρακτήρες LGBT+ στην οθόνη, απαιτούν αλλαγή στάσης απέναντι στους LGBT+ ηθοποιούς στον κλάδο και διεκδικούν ορατότητα. Όπως γράφουν σε αυτό:

“Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί!

Μέχρι τώρα, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε ανοιχτά για την ιδιωτική μας ζωή χωρίς να φοβόμαστε τις επαγγελματικές συνέπειες.

Πολύ συχνά, πολλοί από εμάς έχουμε προειδοποιηθεί από σκηνοθέτες, μάνατζερ, συναδέλφους, παραγωγούς, εκδότες, διευθυντές, κ.λπ. να σιωπήσουμε για τον σεξουαλικό μας προσανατολισμό και την ταυτότητα φύλου για να αποφύγουμε να θέσουμε σε κίνδυνο την καριέρα μας.”

Οι ηθοποιοί είπαν ότι αποφάσισαν να ενώσουν τις φωνές τους για να τερματίσουν τέτοιες διακρίσεις. Στο μανιφέστο τους αναφέρονται τα εξής:

“Μας έχουν πει ότι αν το αποκαλύπταμε, θα χάναμε ξαφνικά την ικανότητα να υποδυόμαστε ορισμένους χαρακτήρες. Λες και το να γνωρίζει κανείς ποιοι είμαστε στην ιδιωτική μας ζωή θα ακύρωνε κάπως την ερμηνευτική μας ικανότητα και το να είμαστε καλοί σε ρόλους. Είμαστε ηθοποιοί. Δεν χρειάζεται να είμαστε αυτό που παίζουμε.

Η κοινωνία μας είναι έτοιμη εδώ και καιρό και το ίδιο ισχύει και για τους θεατές. Η βιομηχανία μας πρέπει να υπερασπίζεται την ενότητα και να αντανακλά την κοινωνία σε όλη της την ποικιλομορφία.”

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον επίσημο λογαριασμό του κινήματος στο Instagram μπορεί κανείς να βρει μεταφρασμένο το μανιφέστο σε διάφορες γλώσσες. Για παράδειγμα στα ελληνικά, στα τούρκικα, στα πολωνικά και σε άλλες πολλές.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #actout (@actout_manifest)

Το δημοσίευμα του περιοδικού περιλαμβάνει, επίσης, μαρτυρίες για το πώς μέχρι τώρα κάποιοι προσπαθούσαν να κρατήσουν μυστικό τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό και το ποιοι πραγματικά είναι. Όπως δήλωσε η Eva Meckbach, γνωστή ηθοποιός:

“Η κοινωνία είναι πολύ ευρύτερη και διαφορετική από ό,τι πιστεύουν όσοι είναι ψηλά στη λήψη αποφάσεων.”

Ο Karin Hanczewski δήλωσε:

“Όταν μιλήσαμε για αυτό ως ομάδα, ξαφνικά ήταν ξεκάθαρο ότι έτσι μπορούσαμε να αλλάξουμε κάτι ως ομάδα, ως μεγάλη ομάδα.”

Οι ηθοποιοί έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία Act Out. Μέσα από την εκστρατεία αυτή έχουν κινητοποιήσει και άλλους στη βιομηχανία να βγουν μπροστά και να διεκδικήσουν ίσες ευκαιρίες για τους ηθοποιούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #actout (@actout_manifest)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη #actout (@actout_manifest)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;