Ποιες χώρες είναι φιλικές και ποιες εχθρικές στους ομοφυλόφιλους;
Σε κλίμακα από 0 έως 100%, 49 ευρωπαϊκά κράτη παίρνουν τα θέση τους όσον αφορά την αντιμετώπιση των gay στα εδάφη τους!

 

Η βρετανική Independent έχει δημοσιεύσει τον χάρτη των χωρών που είναι πιο φιλικές αλλά και πιο εχθρικές στους ομοφυλόφιλους.

Σε κλίμακα από 0 έως 100%, 49 ευρωπαϊκά κράτη παίρνουν τα θέση τους όσον αφορά την αντιμετώπιση των ομοφυλόφιλων στα εδάφη τους.

Κριτήριο για την κατάταξη κάθε χώρας στο χάρτη είναι το νομικό πλαίσιο με το οποίο διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων.

Ειδικότερα, η στατιστική υπηρεσία που δημιούργησε το χάρτη έλαβε υπόψη την ισότητα με την οποία αντιμετωπίζονται η LGBT κοινότητα, την καταπολέμηση των διακρίσεων και της βίας σε βάρος τους, τη διασφάλιση του δικαιώματός τους να κάνουν οικογένεια, η νομική αναγνώριση του φύλου τους και η ελευθερία των ομοφυλόφιλων να εκφράζονται ελεύθερα.

indie

Εν τέλει οι πιο φιλικά προσκείμενες χώρες είναι η Μάλτα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούν οι Σκανδιναβικές χώρες και κάποιες από την Κεντρική Ευρώπη.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται (χωρίς κάποια έκπληξη) η Τουρκία, η Ρωσία αλλά και το Αζερμπαϊτζάν. Δες εδώ το πείραμα που έγινε στη Τουρκία για την ομοφοβία και θα καταλάβεις! 

Η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των χωρών που είναι φιλικά προσκείμενες στους gay, πιθανότατα λόγω της ψήφισης του συμφώνου συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν και σίγουρα έχουμε πολύ δρόμο ακόμα.

Οι περισσότερες φίλα προσκείμενες χώρες στην LGBTI κοινότητα είναι η Μάλτα, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ακολουθούν οι χώρες της Σκανδιναβίας και της Κεντρικής Ευρώπης, ενώ στις τελευταίες θέσεις έρχονται η γειτονική Τουρκία, η Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν. Μεταξύ των φιλικών προς τους gay κρατών φαίνεται σύμφωνα με το χάρτη η Ελλάδα, πιθανότατα μετά την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
45'
1 - 0
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
45'
0 - 2
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;