Kid Quick: Ο πρώτος nonbinary ήρωας της DC είναι γεγονός
Η DC μέσα από το νέο event, "Future State", θα μας συστήσει τον πρώτο nonbinary χαρακτήρα της, το "Kid Quick" που είναι εμπνευσμένος από τον David Bowie.

Η βιομηχανία των κόμικς έχει βρεθεί το τελευταίο διάστημα σε μία κατάσταση διαρκούς αλλαγής. Οι μεγάλοι οίκοι των κόμικς, Marvel και DC, προσπαθούν να συστήσουν νέους χαρακτήρες και να κερδίσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο κοινό. Πέρα από αυτό, προσπαθούν να αναδείξουν και όλη τη γκάμα των ανθρώπων που ζουν στον κόσμο. Έτσι, γεννήθηκε ο “Kid Quick“!

Πρόκειται για το πρώτο μη-δυαδικό χαρακτήρα του σύμπαντος των κόμικς της DC και θα συστηθεί στο ευρύ κοινό μέσα από το κόμικ “DC’s Very Merry Multiverse” στις 9 Δεκεμβρίου. Η ιστορία αυτή θα είναι κομμάτι μιας χριστουγεννιάτικης ανθολογίας. Στη συνέχεια ο “Kid Quick” ή Jess Chambers (όπως είναι το όνομά του όταν δε φοράει τη στολή) αναμένεται να είναι μέρος της σειράς κόμικ “Future State” και ένα από τα μέλη του κόμικ “Future State: Justice League”.

Δημιουργός του νέου χαρακτήρα της DC είναι ο Ivan Cohen. Ο δημιουργός δήλωσε στο περιοδικό «them» ότι η ιδέα πίσω από τον νέο χαρακτήρα προέκυψε όταν άρχισε να σκέφτεται για το σύμφυτο queer στοιχείο του σκηνικού του νέου κόμικ. Η Γη-11, στην οποία θα ζει ο “Kid Quick” είναι ένας παράλληλος κόσμος όπου οι παραδοσιακά αρσενικοί χαρακτήρες της DC γίνονται θηλυκοί και το αντίστροφο. Ο Cohen δήλωσε στο περιοδικό:

“Αφού δημιουργούμε στο βασικό σύμπαν της DC ονόματα όπως το Kid Flash, που δεν φέρουν συγκεκριμένο γένος, γιατί να μην επιχειρήσουμε και κάτι πιο μοντέρνο; Δεν είναι απαραίτητο όλοι οι σούπερ ήρωες να είναι αποκλειστικά άνδρες, γυναίκες ή λευκοί, αποκλειστικά και μόνο επειδή οι χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν στα χρυσά χρόνια της DC ήταν σχεδόν όλοι τέτοιοι.”

Μάλιστα, τόνισε ότι η πρώτη ιστορία με πρωταγωνιστή τον χαρακτήρα αυτό, δε θα επικεντρωθεί στο μη-δυαδικό φύλο του. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Δεν είναι κάτι που οι υπόλοιποι χαρακτήρες απλά “ανέχονται”, είναι κομμάτι της ταυτότητας του ήρωα. Όχι μόνο οι σύμμαχοι του Jess δεν έχουν κανένα θέμα με αυτό, ούτε καν το σκέφτονται.”

Ο Cohen επιβεβαίωσε ότι το Kid Quick δεν είναι λευκό. Επίσης, πρόσθεσε ότι η ιστορία του δεν αναπτύσσεται στο ντεμπούτο του στο χριστουγεννιάτικο κόμικ με τίτλο “DC’s Very Merry Multiverse”, επειδή, όπως λέει:

“Το ντεμπούτο του είναι κομμάτι μιας μικρής ιστορίας με πολλούς άλλους ήρωες, όπου πολλά υπονοούνται και δεν εξηγούνται αναλυτικά.”

Ο δημιουργός ήθελε να αφήσει χώρο για να ερευνηθεί το origin story (όπως χαρακτηρίζεται στην ορολογία των κόμικ) του νέου χαρακτήρα σε μελλοντικές ιστορίες. Τέλος, σημείωσε ότι δεν περίμενε πως οι άλλοι δημιουργοί της DC θα χρησιμοποιούσαν το Kid Quick τόσο σύντομα, συγκεκριμένα στο “Future State” του προσεχούς Ιανουαρίου. Ενώ, στο τέλος της συνέντευξης έδωσε ακόμα ένα στοιχείο του χαρακτήρα που δεν γνωρίζουμε:

“Παρεμπιπτόντως, το Kid Quick έχει αλλεργία στις γάτες, αλλά αυτό έχει σχέση με την ιστορία που τον παρουσιάζει.”

Από τη μεριά της, η Eleonora Carlini, η καλλιτέχνις που σχεδίασε την εμφάνιση του χαρακτήρα, περιέγραψε τη σχεδιαστική του σύλληψη ως κάπως αυθόρμητη. Όπως δήλωσε:

“Ήταν σαν το Kid να περίμενε πολύ καιρό για να το σχεδιάσω.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SCAFFOLD (@scaffold_culture)

Η Carlini αποκάλυψε ότι άντλησε έμπνευση από έναν από τους αγαπημένους της καλλιτέχνες, τον David Bowie, και η εμφάνιση του χαρακτήρα αποτελεί έναν φόρο τιμής στο απόλυτο είδωλο που κατέλυσε τα όρια των φύλων, όπως υποστηρίζει η ίδια. Επιπλέον, επιχείρησε να ενσωματώσει και μια αναφορά στην μη-δυαδική ταυτότητα του ήρωα στη στολή του. Αυτό το πέτυχε μέσω της διαγώνιας οδοντωτής γραμμής κεραυνού που χωρίζει το κίτρινο και το κόκκινο χρώμα στη στολή του. Όπως εξηγεί:

“Ένα κοστούμι με οριζόντιες ή κάθετες γραμμές θα δήλωνε ξεκάθαρα όρια ανάμεσα σε δύο αντίθετα στοιχεία.”

Ο χαρακτήρας “Kid Quick” δεν είναι η πρώτη προσπάθεια στα κόμικς να τιμηθεί ο αυτοπροσδιορισμός του φύλου και να υποστηριχτούν τα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας. Πολλοί χαρακτήρες κατά τη διάρκεια της ιστορίας τόσο της Marvel όσο και της DC αποτελούν μέλη της κοινότητας αυτής.

Κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η “Batwoman”, Kate Kane, που έχει αυτοπροσδιοριστεί ως ομοφυλόφιλη γυναίκα. Μάλιστα, η αρχική ιστορία της από τον Greg Rucka είχε επικεντρωθεί στο θέμα αυτό και σε μία από τις πολιτικές που ακολουθούσε ο αμερικανικός στρατός με τίτλο, “Don’t Ask. Don’t Tell”.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maurycy Janota ✒ (@maurycyjanota)

Βάση αυτού, άνθρωποι που υπηρετούν στον Αμερικανικό στρατό απαγορεύεται να είναι ομοφυλόφιλοι ή να ανήκουν στην κοινότητα LGBTQI+ και να το επιβεβαιώνουν όταν τους ρωτάνε. Ωστόσο, μπορούν να συνεχίσουν να υπηρετούν στον στρατό εάν το κρατήσουν κρυφό και ως απάντηση σε ερώτηση για τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις απαντήσουν ότι δεν ενστερνίζονται διαφορετικές απόψεις από αυτές του στρατού. Ευτυχώς, η πολιτική αυτή καταργήθηκε το 2011 και πολλοί υποστηρίζουν ότι η βοήθεια του κόμικ “Batwoman: Elegy” με το να στρέψει τον προβολέα προς τα εκεί ήταν κομβική.

Άλλος ένας χαρακτήρας που τα τελευταία χρόνια παρουσιάστηκε ως ομοφυλόφιλος ήταν ο “Iceman”. Ο Bobby Drake, μέλος των X-men, σε μία συζήτηση με την “Marvel Girl”, Jean Grey, κατάλαβε κάτι που ο ίδιος γνώριζε, αλλά δεν είχε αποδεχτεί. Ότι ήταν ομοφυλόφιλος.

Η ιστορία είχε προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, ενώ αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι τόσο η σκηνή αυτή, όσο και η ιστορία του Bobby Drake στα κόμικς έδειξε ακριβώς πώς ένας έφηβος μπορεί να αισθάνεται και να αντιδρά όταν ανακαλύπτει ότι η σεξουαλική του ταυτότητα είναι διαφορετική από αυτή που θεωρεί η κοινωνία ως η κανονική. Πρόκειται για μία από τις πιο δυνατές στιγμές στην ιστορία των κόμικς και, μάλιστα, σε μία σειρά, τους X-men, που εξ αρχής είχε χαρακτηριστεί ότι ήταν μία μεταφορά για την LGBTQI+ κοινότητα και τους αγώνες της για αποδοχή από την κοινωνία.

Όπως και ο κόσμος γύρος μας, έτσι και τα κόμικς αλλάζουν. Είναι σημαντικό να υπάρχουν ήρωες και χαρακτήρες που να μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η Wonder Woman και ο Superman, αλλά και χαρακτήρες όπως ο Black Panther (King T’Challa), η Ms. Marvel (Kamala Khan), η Batwoman (Kate Kane) και το Kid Quick (Jess Chambers).

Ο κόσμος και οι κοινωνίες που ζούμε δεν αποτελούνται μόνο από λευκούς straight άντρες, αλλά είναι πολύχρωμες και πολυποίκιλες. Οπότε είναι καλό οι νέοι και οι έφηβοι να μπορούν να βρουν χαρακτήρες σε σειρές, ταινίες, βιβλία και κόμικς με τα οποία μπορούν να ταυτιστούν και να δουν ότι όλοι είναι φτιαγμένοι για “μεγάλα πράγματα“.

Όλοι μπορούν να γίνουν υπερήρωες και δεν παίζει κανένα ρόλο το χρώμα του δέρματος με το οποίο γεννήθηκες ή η σεξουαλική σου ταυτότητα.

Ας ελπίσουμε ότι το “Kid Quick” ήρθε για να μείνει και ότι θα ανοίξει τις πόρτες των κόμικς και για άλλους χαρακτήρες που διαφέρουν από τα συνηθισμένα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
27 Απρ. 2024
Αστ
59'
1 - 1
ΟΦΗ
27 Απρ. 2024
Βόλ
59'
1 - 0
Παν
27 Απρ. 2024
ΠΤΡ
6'
38 - 58
ΛΑΥ
27 Απρ. 2024
ΠΑΟΚ
ΗΜ
40 - 36
ΜΑΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;