Πιερρακάκης - SMS στο 13033:
Πιερρακάκης: Τι είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα SMS στο 13033

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ σήμερα, Δευτέρα (25/1), αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ενός “κόφτη” στα SMS στο 13033, αλλά και σε όσα εξετάζονται για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Αρχικά, ο κ. Πιερρακάκης ξεκαθάρισε ότι δε θα μπει όριο στα μηνύματα, τα οποία δύνανται να σταλθούν στο 13033 λέγοντας τα εξής:

“Δεν θα μπει κόφτης στα μηνύματα» για τις μετακινήσεις των πολιτών εν μέσω lockdown, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης. Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα, όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον Υπουργό.”

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο του χρονομέτρου από το e-katanalotis, το οποίος εξετάζεται σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να μπαίνει στην ιστοσελίδα και να κατεβάζει μία ξεχωριστή εφαρμογή στο κινητό του και με ένα δικό του προσωπικό QR, μέσω του οποίου θα μπορεί να κάνει τα ψώνια του, ενώ στο κινητό του θα εμφανίζεται και ένα χρονόμετρο το οποίο θα μετρά αντίστροφα για δύο ώρες.

Ακόμη, ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα στέλνουμε περίπου 4 εκατομμύρια μηνύματα ανά εβδομάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός διευκρίνισε τα εξής:

“Είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης”

Παράλληλα, ο κ. Πιερρακάκης επισήμανε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλαγή στο χρονικό όριο για το οποίο ισχύει το μήνυμα, όπως γίνεται για τα ψώνια, αρνήθηκε ότι γίνονται σκέψεις για κατάργηση κάποιου εκ των κωδικών στο SMS απαντώντας λέγοντας πως δεν υπάρχει σκέψη να καταργηθούν κωδικοί για SMS.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;