Καταστήματα: Ποια ανοίγουν με click in shop - Πού θα ισχύσει το click away
Καταστήματα: Πού θα ισχύσει το click in shop

Με την παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή (15/1), η σύσκεψη των ειδικών επιστημόνων και των λοιμωξιολόγων. Μάλιστα, ο Υπουργός παρουσίασε το πλάνο της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα (18/1) σε όλη την επικράτεια. Αξίζει να σημειωθεί πως η σύσκεψη των λοιμωξιολόγων για τις αποφάσεις που θα κρίνουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00.

Το “πράσινο φως” δόθηκε, λοιπόν, από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο, οι αγορές θα γίνονται σε όλη την επικράτεια με αυστηρούς περιορισμούς και μέτρα, ενώ θα υπάρχουν διαφορές από περιοχή σε περιοχή.

Ειδικότερα, ενώ σε ορισμένες περιοχές το λιανεμπόριο θα ανοίξει για πρώτη φορά με τη μέθοδο του click in shop, μάλλον σε κάποιες άλλες θα επαναλειτουργήσει με τη μέθοδο του click away, όπως λειτούργησε κατά τη εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Ωστόσο, αναμένεται να είναι διαφορετικό το καθεστώς για τις “κόκκινες” περιοχές, δηλαδή αυτές στις οποίες το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού είναι αυξημένο. Εκεί, δε θα ισχύσει καθόλου το click in shop και οι πελάτες θα εξυπηρετούνται μόνο με το click away, δηλαδή με την παραλαβή των προϊόντων από την πόρτα κι όχι εντός του καταστήματος.

Τι είναι το click in shop;

Το click in shop είναι η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Πρόκειται για μία προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες

Σύμφωνα με τη μέθοδο του click in shop οι πολίτες θα μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα και να ψωνίζουν αλλά θα υπάρχουν όρια στον αριθμό των ατόμων που μπορούν να εισέρχονται σε ένα κατάστημα. Παράλληλα, θα υπάρχει και χρονικός περιορισμός δύο ωρών, ο οποίος θα προκύπτει από την ώρα αποστολή του SMS στο 13033 με τους παραβάτες να πληρώνουν αυστηρά πρόστιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;