Γώγος: Αυστηρό το δίωρο στα καταστήματα - Τι είπε για τα σχολεία και την εστίαση
Γώγος: Τι είπε για λιανεμπόριο, σχολεία και εστίαση.

Σήμερα, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021, ξεκίνησε τη λειτουργία του ξανά το λιανεμπόριο υπό αυστηρές προϋποθέσεις. Σε μερικές περιοχές το λιανεμπόριο ξεκίνησε με τη μέθοδο του click in shop, ενώ στις πιο επιβαρυμένες περιοχές άνοιξε ξανά με τη μέθοδο του click away.

Έτσι, με αφορμή το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και της βελτιωμένης κατάστασης στη χώρα μας που φαίνεται από τα χαμηλά κρούσματα κορωνοϊού μίλησε στο ΣΚΑΙ ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής Παθολογίας Ιατρικού Τμήματος Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Ο κ. Γώγος αναφερόμενος στην επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας είπε τα εξής:

“Τόσο όσο είναι βελτιωμένη η κατάσταση. Υπάρχει δυσκολία αποκλιμάκωσης, αλλά και σταθερά χαμηλή ροή περιστατικών για αρκετές μέρες και υπάρχει και η απόσταση από τις γιορτές. Είναι αρκετά καλή εικόνα”.

Όσον αφορά το δίωρο, που δίνεται στο καταναλωτικό κοινό με σκοπό να ολοκληρώσει τις αγορές του, ο κ. Γώγος τόνισε τα εξής:

Το δίωρο πρέπει να είναι αυστηρά δίωρο. Θέλουμε μια εφαρμογή για το δίωρο, αλλά υπάρχουν δυσκολίες με τα προσωπικά δεδομένα. Το επόμενο βήμα πρέπει να είναι τα σχολεία, είναι μεγάλη ανάγκη να ανοίξουν, λίγο πιο πίσω πάει η εστίαση”.

Μπορεί να χρειαστούν δυο εβδομάδες κι αν πάνε καλά τα πράγματα με το εμπόριο, σημείωσε ο καθηγητής.

Ακόμη, ο κ. Γώγος εφιστώντας την προσοχή υπογράμμισε:

“Πρέπει να υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση στους διαδρόμους στους κοινόχρηστους χώρους τα πράγματα μπορεί να είναι δυσκολότερα. Από κει και πέρα τα πράγματα θα δυσκολέψουν λόγω του καιρού”.

Τέλος, ο λοιμωξιολόγος ανέφερε πως από τον Φεβρουάριο μπορεί να αρχίσει να ανοίγει η εστίαση, αν συνεχίσουν τα πράγματα ως έχουν.

Μάλιστα, σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης το άνοιγμα της εστίασης θα καταστεί δυνατό ξεκινώντας πρώτα από τους εξωτερικούς χώρους και με τραπέζια σε απόσταση και με ελάχιστους πελάτες.

Το σενάριο να υπάρξουν τραπέζια μόνο των 2 ατόμων φαίνεται ότι έχει φύγει από το τραπέζι των συζητήσεων, καθώς οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν φαίνεται να συμφώνησαν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ούτως ή άλλως πολλοί είναι επιφυλακτικοί και φοβούνται πως εάν χρειασθεί να ξανακλείσουν, θα επέλθει οικονομικό αδιέξοδο. Πάντως, η κυβέρνηση αναμένεται να χρηματοδοτήσει την αγορά θερμαντικών συστημάτων, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το σενάριο του ανοίγματος της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
FT
2 - 4
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
FT
1 - 1
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
ΤΕΛ
88 - 95
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;