Λιανεμπόριο: Πώς θα πηγαίνουμε στα καταστήματα - Ποιο είναι το ωράριο λειτουργίας
Λιανεμπόριο: Έτσι θα γίνει το άνοιγμα των καταστημάτων

Πριν από λίγη ώρα ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα του λιανεμπόριου. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργού, για τη μετάβαση των πολιτών στα καταστήματα απαιτείται η αποστολή SMS στο 13033.

Το SMS έχει διάρκεια δύο ωρών, κατά τη διάρκεια των οποίων ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο προκειμένου να ολοκληρώσει τις αγορές του. Παράλληλα, θα υπάρχει “πλαφόν” καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς.

Η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης. Οι καταναλωτές οφείλουν να διατηρούν το μήνυμα που έχουν αποστείλει στο 13033, με σκοπό να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.

Η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου ξεκινά τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ενώ δίνεται η δυνατότητα για προαιρετική λειτουργία καταστημάτων την Κυριακή 24 Ιανουαρίου με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.

Ως προς την συγκέντρωση ατόμων στα καταστήματα ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός είναι τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών είναι ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να τηρείται απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;