Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Πότε ξεκινούν - Τι θα γίνει με το click in shop
Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Τι θα ισχύσει εν μέσω lockdown;

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ οι χειμερινές εκπτώσεις 2021 αναμένεται να ξεκινήσουν στις 11 Ιανουαρίου 2021, όπως έχει προγραμματιστεί, αν και αυτό προκαλεί ανησυχία εμπορικό κόσμο, αφού δεν είναι ξεκάθαρο το πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αρχής γενομένης σήμερα, Δευτέρα (4/1) και για όλη την εβδομάδα το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό λόγω του αυστηρότερου lockdown που έχει επιβληθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πάντως, η κυβέρνηση δεν εξετάζει την μετάθεση των εκπτώσεων από τις 11 Ιανουαρίου που ξεκινούν κανονικά.

Ωστόσο, αν παραμείνουν τα καταστήματα κλειστά, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να διαρκέσουν και μετά τις 27 Φεβρουαρίου που ολοκληρώνεται κανονικά η περίοδος εκπτώσεων.

Το click away που λειτούργησε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου έχει τελειώσει, ενώ σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει η κυβέρνηση αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η μέθοδος του click in shop.

Το click in shop, όμως, είναι ένα ένα μέτρο που δεν μπορεί να λειτουργήσει με ευκολία σε μικρές επιχειρήσεις, αν καιτην περίοδο των γιορτών λειτουργούσε άτυπα με έναν ανάλογο τρόπο σε ορισμένες περιοχές εκτός κέντρου.

Σε κάθε περίπτωση, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, δεν δείχνει πιθανό το σενάριο να λειτουργήσει το συγκεκριμένο μέτρο πριν τις 15 Ιανουαρίου, καθώς τουλάχιστον ως τις 11 του μηνός, τα καταστήματα παραμένουν κλειστά λόγω αυστηρότερου lockdown.

Χειμερινές εκπτώσεις 2021: Τι είναι το click in shop;

Το click in shop είναι η δυνατότητα που θα δίνεται στους καταναλωτές να πηγαίνουν στα καταστήματα κατόπιν ραντεβού και να δοκιμάζουν τα προϊόντα τα οποία θέλουν να αγοράσουν. Πρόκειται για μία προσπάθεια που θα γίνει προκειμένου να διευκολυνθούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές οι οποίοι αγοράζουν τα προϊόντα, αλλά και οι ίδιοι οι καταστηματάρχες.

Αυτό θα γίνει υπό αυστηρά μέτρα,  αφού στόχος είναι να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού στα καταστήματα. Εξετάζεται, ανάλογα και με την έκταση των καταστημάτων, αν θα εξυπηρετείται ένας-ένας πελάτης μέσα στο κατάστημα ή εάν θα υπάρχει ταυτόχρονη εξυπηρέτηση πελατών, ο αριθμός των οποίων θα καθορίζεται βάσει των τετραγωνικών του καταστήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;