Ένα τραγούδι που κυκλοφόρησε πριν 36 χρόνια κατέκτησε την κορυφή των Βρετανικών τσαρτς για πρώτη φορά
Οι κλασσικές χριστουγεννιάτικες επιτυχίες απέκτησαν μία δεύτερη ζωή μέσα στα φετινά Χριστούγεννα.

Τα φετινά Χριστούγεννα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι άλλες χρονιές και ο κόσμος έψαχνε να βρει διεξόδους για να ξεχαστεί από τη ζοφερή καθημερινότητα του κορωνοϊού και στράφηκε προς τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Τραγούδια που μας φτιάχνουν τη διάθεση και μας κάνουν να ξεχνιόμαστε. Αυτό οδήγησε να δούμε κάποιες παλιές επιτυχίες να κατακτούν την κορυφή των τσαρτς για πρώτη φορά μετά την κυκλοφορία τους.

Το τραγούδι, λοιπόν, που μετά από 36 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή των σινγκλ τσαρτ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο λόγος για το κλασσικό, πλέον, “Last Christmas” των Wham!

Πιο συγκεκριμένα, κατά την περασμένη εβδομάδα, τα streams του κομματιού έφτασαν τα 9,2 εκατομμύρια στην Αγγλία και αυτό κατάφερε να το κάνει να βρεθεί στο νούμερο 1. Αξίζει να σημειωθεί ότι την άνοδο του κομματιού των Τζορτζ Μάικλ και Άντριου Ρίτζλεϊ στην κορυφή των επιτυχιών είχε σταματήσει, το 1984, το «Do they know it’s Christmas?» των Band Aid.

Ο ίδιος ο Ρίτζλεϊ δήλωσε για την μεγάλη αυτή επιτυχία του κομματιού, 36 χρόνια μετά “κατά κάποιο τρόπο έκπληκτος” που το κομμάτι έφτασε τώρα στο Νο. 1 εκφράζοντας “χαρά” και “προφανή ικανοποίηση”, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως η επιτυχία αυτή αποτελεί μία απόδειξη για τη “διαχρονική γοητεία” του κομματιού. Ο Ρίτζλεϊ υποστηρίζει ότι το γεγονός αυτό αποτελεί ένα φόρο τιμής στη “συνθετική ευφυία” του Τζορτζ Μάικλ.

Το κλασσικό χριστουγεννιάτικο κομμάτι των Wham!, από την κυκλοφορία του το 1984, επέστρεψε στο top 10 στα Βρετανικά τσαρτς άλλες έξι φορές. Οι οπαδοί του σχήματος, κατά το παρελθόν, πραγματοποίησαν καμπάνια ώστε το κομμάτι να φτάσει στο Νο. 1 το 2017, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος πέθανε τα Χριστούγεαννα του 2016. Ωστόσο, δεν τα κατάφεραν και το τραγούδι έφτασε μέχρι το Νο. 2.

Άλλο ένα fun fact είναι ότι το κομμάτι ενέπνευσε την Έμμα Τόμσον να γράψει την ταινία “Last Christmas” η οποία κυκλοφόρησε στις αίθουσες πέρσι τα Χριστούγεννα.

Το Last Christmas είναι μία σύνθεση του Τζορτζ Μάικλ. Ο γνωστός καλλιτέχνης το είχε γράψει το κομμάτι στο παιδικό του δωμάτιο τον Φεβρουάριο του 1984. Στην αυτοβιογραφία του ο Ρίτζλεϊ είχε αναφέρει:

“Είχαμε φάει καθόμασταν μαζί χαλαρώνοντας, ενώ η τηλεόραση έπαιζε κάπου στο βάθος, όταν ο Τζορτζ, χωρίς να γίνει αντιληπτός, εξαφανίστηκε στον επάνω όροφο για μία ώρα περίπου.

Όταν κατέβηκε κάτω ξανά ήταν τέτοιος ο ενθουσιασμός του σαν ανακάλυψε χρυσό, που κατά μία έννοια, είχε.”

Το κομμάτι είχε ηχογραφηθεί στα μέσα του Αυγούστου της ίδιας χρονιάς στο Advision Studios του Λονδίνου. Ο Μάικλ είχε διακοσμήσει ανάλογα το στούντιο ώστε να δημιουργηθεί η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Το βίντεο κλιπ του κομματιού γυρίστηκε λίγους μήνες αργότερα στην Ελβετία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;