Bridgerton: Βρήκαμε τι μας θυμίζουν τα τραγούδια κλασσικής μουσικής που ακούμε στη σειρά
Τα τραγούδια που ακούς στη σειρά "Bridgerton" σου θυμίζουν κάτι, αλλά δεν μπορείς να καταλάβεις τι;

Η πρώτη σειρά παραγωγής της Shondaland (ναι, της Shonda Rhimes που μας έφερε τα αγαπημένα μας Scandal, How To Get Away With Murder και Grey’s Anatomy) έφτασε στο Netflix. Το “Bridgerton” συνδυάζει με μεγάλη επιτυχία το “Gossip Girl” και το “Downton Abbey” και είναι η σειρά που έχει καταφέρει να πιάσει την κορυφή των trending της πλατφόρμας. Όμως, εμάς μας έκαναν εντύπωση τα τραγούδια της σειράς. Κλασσικές δημιουργίες που κάτι μας θύμιζαν.

Το “Bridgerton”, λοιπόν, είναι μία σειρά εποχής που διαδραματίζεται το 1813 και βασίζεται στο μυθιστόρημα της Τζούλια Κουίν. Η σειρά εξελίσσεται στον ανταγωνιστικό κόσμο της υψηλής κοινωνίας του Regency στο Λονδίνο κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπου παρουσιάζονται νεαρές γυναίκες με στόχο να παντρευτούν.

Μπορεί να ακούγεται μία κλασσική σειρά εποχής, όμως, η Shonda Rhimes έχει αλλάξει τους κανόνες βάζοντας στο καστ αρκετούς μαύρους ηθοποιούς και δίνοντας μεγαλύτερο diversity στα γεγονότα. Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και η μουσική της σειράς.

Καθώς βλέπαμε το πρώτο επεισόδιο, σαν background μουσική σε έναν χορό ακούσαμε ένα κομμάτι που κάτι μας θύμιζε, αλλά δεν ξέραμε ακριβώς τι. Αυτό συνεχίστηκε και στα επόμενα επεισόδια και είπαμε να το ψάξουμε!

Έτσι, βρήκαμε ότι η σειρά χρησιμοποίησε γνωστά pop κομμάτια με κλασσική ενορχήστρωση. Με τον τρόπο αυτό κατάφερε να δώσει μία ακόμα πιο μοντέρνα νότα στις σειρές εποχής.

Πέρα του ότι βρήκαμε αυτή τη βασική πληροφορία, ανακαλύψαμε και ποια γνωστά κομμάτια χρησιμοποίησε η σειρά και ποιος έκανε τη διαφορετική αυτή ενορχήστρωση που ακούσαμε!

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bridgerton (@bridgertonnetflix)

“thank u, next”, Ariana Grande – Cover, Vitamin String Quartet

Η ξεχωριστή μελωδία του τραγουδιού toy 2019 της Ariana Grande, “thank u, next”, ακούγεται στο πρώτο επεισόδιο του “Bridgerton”. Το cover των Vitamin String Quarter παίζει κατά τη διάρκεια του πρώτου χορού της κοινωνικής σεζόν όπου οι νεαρές κάνουν το ντεμπούτο τους και κυνηγούν μνηστήρες.

“Girls Like You”, Maroon 5 – Cover, Vitamin String Quartet

Μετά τον χορό  της Lady Danbury, η Daphne περιμένει στο σαλόνι του σπιτιού της καθώς οι μνηστήρες καταφθάνουν για περάσουν λίγη ώρα μαζί της και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους. Το cover του γνωστού τραγουδιού των Maroon 5 και πάλι από τους Vitamin String Quartet παίζει κάτω από την αφήγηση της Lady Whistledown.

“In My Blood”, Shawn Mendes – Cover, Vitamin String Quartet

Το τρίτο cover των Quartet Vitamin String που ακούγεται στο “Bridgerton” ακούγεται κοντά στο τέλος του δεύτερου επεισοδίου της σειράς. Η Daphne και ο Simon χορεύουν στο τραγούδι σε έναν χορό αφού κατέστρωσαν το σχέδιό τους για να ξεγελάσουν τον κοινωνικό τους κύκλο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bridgerton (@bridgertonnetflix)

“bad guy”, Billie Eilish – Cover, Vitamin String Quartet

Αυτό το τραγούδι παίζει καθώς ο Simon και η Daphne μπαίνουν στο δωμάτιο όπου γίνεται η εκδήλωση του τρίτου επεισοδίου της σειράς και ένας άλλος μνηστήρας ζητάει την Daphne σε χορό. Ο Simon εκδηλώνει τη ζήλια του και η Daphne τον συγχαίρει για την υποκριτική του δεινότητα πριν πάει να χορέψει με τον άλλο άντρα.

“Love Yourself (Short Reprise)”, Sufjan Stevens

Αυτό το τραγούδι, το οποίο είναι η αρχική έκδοση και όχι κάποιο cover, παίζει κατά τη διάρκεια του γάμου της Δάφνης και του Σάιμον στο πέμπτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του “Bridgerton”.

“Strange”, Celeste – Cover, Kris Bowers

Στο ίδιο επεισόδιο με το προηγούμενο τραγούδι, και μετά το γάμο της Daphne και του Duke, ακούμε αυτή τη νέα εκδοχή του γνωστού τραγουδιού. Μετά την τελετή, το ζευγάρι αποσύρεται σε χωριστά δωμάτια στο πανδοχείο, όμως, το πάθος τους, τους φέρνει και πάλι μαζί υπό τη μουσική υπόκρουση τους τραγουδιού αυτού που βασίστηκε στο πρωτότυπο της Celeste.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bridgerton (@bridgertonnetflix)

“Wildest Dreams”, Taylor Swift – Cover, Duomo

Ένα διαφορετικό cover της γνωστής μπαλάντας “Wildest Dreams” από την Taylor Swift παίζει στο έκτο επεισόδιο της σειράς. Το εξώφυλλο από τους Duomo παίζει καθώς η Daphne και ο Simon απολαμβάνουν τον μήνα του μέλιτος στο νέο κτήμα τους στην εξοχή της Αγγλίας.

“The End”, Jessica Vaughan

Το δεύτερο και τελευταίο μοντέρνο, κλασσικό τραγούδι που παίζει στη σειρά, το συναντάμε προς το τέλος της σεζόν. Εκείνη τη στιγμή, η Daphne και ο Simon βρίσκονται στο κρεβάτι και η Daphne κάνει κάτι που θα σε αφήσει να περιμένεις πώς και πώς τη συνέχεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαϊ. 2024
Παν
20:00
-
Ολυ
19 Μαϊ. 2024
Άρη
20:00
-
ΠΑΟ
24 Μαϊ. 2024
ΠΑΟ
19:00
-
ΦΕΝ
24 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;